Duurzaam bouwen en Verbouwen

We staan voor een tijdperk dat huizen zelf energie kunnen opwekken, lucht en water zuiveren, en hun eigen afval benutten voor de opwekking van energie. We willen huizen die meer energie produceren dan consumeren. Deze ontwikkeling noemen we duurzaam bouwen.

Duurzaam bouwen is zodanig bouwen en gebruik maken van gebouwen en de gebouwde omgeving dat de schade voor mens en milieu in alle fasen, van planontwikkeling en ontwerp tot en met de sloop, zoveel mogelijk beperkt blijft. Niet alleen bij nieuwbouwwoningen maar ook bij de bestaande bouw valt er op het gebied van duurzaam bouwen veel winst te behalen.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is bouwen met het oog op energiebesparing, een gezond binnenmilieu, aanpasbaarheid aan veranderende woonwensen, veiligheid en vermindering van de milieubelasting. Heeft u bouwplannen kijk dan hier voor een goede start.

Duurzaam verbouwen

Op het gebied van duurzaamheid ligt de grootse uitdaging voor de toekomst bij de bestaande woningen. Hier zijn immers grote voordelen te behalen als het gaat om energiebesparing, gezondheid en wooncomfort. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn om duurzaam te verbouwen.

Artikelen

Isoleren, Verbouwen

Isoleren? Natuurlijk!

In het Brabants Dagblad van afgelopen weekend (28 maart) stond een leuk artikel over natuurlijke isolatiematerialen geschreven door Cor-Peter Pasma. Als bron voor het artikel…

Verbouwen

Opmars duurzame bouwmaterialen

De toepassing van duurzame bouwmaterialen blijft groeien in de Europese landen. Dit blijkt uit de Europese Architectural Barometer (www.arch-vision.eu), een driemaandelijks onderzoek onder 1.200 architecten…

Laad meer

2 Comments

  1. Maarten

    Wie kan mij verderhelpen wanneer het gaat om de subsidie mogelijkheden te bekijken wanneer ik een duurzame woning van zeecontainers zou willen bouwen?

Comments are closed.