Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzaamthuis banner

Over Duurzaam Thuis

Duurzaam Thuis geeft een overzicht van de mogelijkheden om je huis volledig te verduurzamen. Zo kunnen we klimaatverandering en milieuvervuiling beter aanpakken. Wij tonen jou zo kort en krachtig mogelijk hoe jij impact kan maken met jouw keuzes. In het oerwoud van zaken die mensen roepen is het lastig om te zien waar je kan beginnen met verduurzamen. We bieden daarom ook een helder overzicht van alle duurzame acties per thema. 

Daarnaast laten we per actie zien welke CO2/milieu impact en terugverdientijd hier bij hoort. Wist je bijvoorbeeld dat je met het isoleren van je huis je meer CO2 kan besparen dan door ieder jaar een retourtje Thailand te vliegen? En wist je dat je geen gif hoeft te gebruiken in je tuin: er zijn genoeg natuurlijke manieren om lastige insecten te voorkomenDus: wij geven een overzicht van de beste duurzame oplossingen met de grootste impact. Per jaar helpen we al ruim een miljoen bezoekers richting meer duurzame oplossingen!

Wij zijn altijd op zoek naar interessante duurzame ontwikkelingen om energie te besparen en je woonomgeving te verduurzamen. Mocht je als lezer interessante tips hebben of vind je het leuk om zo nu en dan te schrijven over duurzame ontwikkelingen in en rondom het huis, laat het ons dan zeker weten via onze contactpagina. Om Nederland enthousiast te maken voor duurzaam wonen, kunnen wij alle hulp gebruiken!

Wie wij zijn

Wij zijn een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Wij investeren al onze opbrengsten in het bereiken van meer mensen voor onze duurzame boodschap.

Waarom wij er zijn

Omdat we zien dat milieuvervuiling en klimaatverandering ernstige gevolgen hebben voor de wereld. Wij willen mensen motiveren actie te nemen en zagen dat juist op het gebied van duurzaam wonen veel te winnen valt in relatief eenvoudige stappen.

Waar jij bent

De gemiddelde Nederlander is bereid klimaatverandering aan te pakken. Maar juist Nederland is volgens het Europese bureau van de statistiek een van de grootste verbruikers van fossiele brandstoffen in Europa.

Hoe het begint

Kijk in ons menu rustig rond om te zien wat jou aanspreekt. Daarnaast hebben wij de acties hier op volgorde gezet op basis van impact. Een goede basis is een goed geïsoleerd huis en duurzame energie. Bekijk waar jij nog het meeste op kan besparen en het milieu mee vooruit kan helpen.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.