Duurzaam Thuis geeft een overzicht van de mogelijkheden om een huis weer helemaal te laten aansluiten bij de huidige eisen. Daarnaast zijn wij dagelijks op zoek naar interessante duurzame ontwikkelingen om het rendement van een woning te vergroten en daarmee energie te besparen.

Mocht u als lezer interessante tips hebben of vindt u het leuk om zo nu en dan te schrijven over duurzame ontwikkelingen in en rondom het huis, laat het ons dan zeker weten. Je kan ons mailen op contact@www.duurzaamthuis.nl, zie ook onze contactpagina. Om Nederland enthousiast te maken voor duurzaam wonen, kunnen wij alle hulp gebruiken!

Sinds begin 2021 zijn www.duurzaamthuis.nl en kennisduurzaamwonen.nl gefuseerd. Als je naar kennisduurzaamwonen.nl ging en je komt hier, dan ben je nog steeds aan het goede adres! Door onze energie te bundelen kunnen we jou nog beter helpen met jouw vraagstukken rond duurzaam wonen. 

Wie wij zijn

Wij zijn een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Wij hebben geen winstbejag. De opbrengsten van de website investeren we in het bereiken van meer mensen.

Waarom wij er zijn

Omdat we zien dat klimaatverandering ernstige gevolgen heeft voor de wereld. Wij willen mensen motiveren actie te nemen en zagen dat juist op het gebied van duurzaam wonen veel te winnen valt in relatief eenvoudige stappen.

Waar jij bent

De gemiddelde Nederlander denkt goede acties in gang te hebben gezet en is bereid klimaatverandering aan te pakken. Maar juist Nederland is in Europa één van de landen met de grootste emissies per inwoner.

Hoe het begint

Wij hebben de acties hier op volgorde gezet op basis van impact. Een goede basis is een goed geïsoleerd huis en duurzame energie. Bekijk waar jij nog het meeste op kan besparen en het milieu mee vooruit kan helpen.

Team Duurzaam Thuis

Bart Ladrak

Bart Ladrak

Eigenaar

In de zomer van 2018 wilde ik mij meer inzetten om klimaatverandering aan te pakken. Ik was die zomer op vakantie en heb op een camping in de bossen van Drenthe een aantal mensen gesproken om te kijken waar ik verschil kan maken. Rond duurzaam wonen leefde veel vragen, waardoor mensen er vaak niet mee aan de slag gingen. 

Toevallig wilde ik mijn eigen huis gaan verduurzamen, want dat was nog niet zo duurzaam. Ik merkte hoe moeilijk het was de juiste informatie te vinden.

Begin 2019 heb ik kennisduurzaamwonen.nl gemaakt, om mensen op weg te helpen met hun praktische vragen. Begin 2021 zijn wij gefuseerd met www.duurzaamthuis.nl om samen een nog mooiere site neer te zetten. Ik hoop dat mensen hier de informatie vinden om de beste keuzes voor een duurzame wereld te maken en er ook echt mee aan de slag kunnen.

Liv Zaborszky

Liv Záborszky

Eigenaar

Ik ben sinds 2017 betrokken als Product Owner van de website. Sinds 2016 ben ik begonnen mijn werkzaamheden te richten op duurzaamheid. Dit kwam door de grote uitdaging die we met z’n allen te wachten staan. Deze vraagt om een versnelling van de duurzame transitie. Als Product Owner ben ik altijd bezig om plannen te vertalen naar geprioriteerde (technische) acties. Dat kunnen doen in een duurzame omgeving vind ik helemaal te gek.

REDACTEUREN

Onze duurzame helden die artikelen schrijven en redigeren.

Annika

Annika van Veen

redacteur

Ik ben opgevoed met het idee dat iedereen verantwoordelijk is voor de wereld om ons heen. Daarom zei ik meteen ja, toen ik werd gevraagd om mee te werken aan deze website. Ik wist weinig over duurzaam wonen, maar juist daarom is het zo interessant om me op deze informatie te storten. Zelfs als het gaat om verschillende soorten isolatiemateriaal.

Met mijn bijdrage aan deze site hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven.

Ik schrijf graag, en haal er plezier uit dat zo duidelijk en bondig mogelijk te doen. Waarom hangen er heldere bordjes boven nooduitgangen? Omdat toegankelijke en betrouwbare informatie stap één is. Zeker als je de wereld wilt redden.

Screenshot at

Paula Heeger

redacteur

Ik ben Paula Heeger en ik werk sinds 2021 als freelance redacteur voor www.duurzaamthuis.nl. In actie komen voor het klimaat en duurzame stappen ondernemen vind ik enorm belangrijk in deze tijd. Het fijne daaraan is dat iedereen mee kan doen, zolang de informatie maar duidelijk is. Ingewikkelde stukken omtoveren tot een begrijpelijk artikel vind ik daarom onwijs leuk om te doen.  Voor Duurzaamthuis schrijf ik dan ook over actuele dingen, maar zoek ik bijvoorbeeld ook de beste tips om duurzaam aan de slag te gaan in de tuin. Alle kleine beetjes helpen en ik hoop je met mijn artikelen te inspireren om groener te leven.

Foto profiel babette

Babette Schenkels

redacteur

Verontrustende nieuwsberichten over smeltende ijskappen of uitstervende diersoorten zorgen ervoor dat veel mensen zich machteloos voelen als het gaat om het klimaat.  

Ook al beseffen we dat er nú iets moet gebeuren om klimaatverandering tot halt te roepen, weten we vaak niet precies waar we moeten beginnen. Ik geloof dat we vele kleine of grotere stappen kunnen maken om bij te dragen aan een schonere en groenere planeet. Als redacteur bij Duurzaamthuis neem ik jullie daarom graag mee in mijn zoektocht naar een duurzamer leven.  Van zonnepanelen, energielabels, kleding tot duurzamer reizen, alle facetten van het dagelijkse leven komen aan bod. Zo hoop ik jullie – en mijzelf – te inspireren met praktische tips voor een duurzamer leven.  

Ivana jpeg

Ivana Mandic

redacteur

Als Industriëel Ecoloog, weet ik hoe belangrijk het is om onze mooie planeet leefbaar te houden. Ik geloof dat als je verandering wilt zien, je eerst bij jezelf moet beginnen. Ik denk dat wij als consumenten belangrijke spelers zijn in de transitie naar een duurzame manier van leven. Met onze keuzes kunnen we invloed uitoefenen op de markt.

Om mensen te helpen bij het maken van deze keuzes, werk ik graag aan deze website. Daarbij vertaal ik mijn wetenschappelijke, naar makkelijk te begrijpen informatie die nuttig is voor iedereen.

EXPERTS

Gedreven mensen met veel praktijkervaring die kunnen meedenken bij het maken van weloverwogen en praktische duurzame oplossingen.

Gerrit box

Gerrit Box

Expert water

Ir. Gerrit is eigenaar van Kilian Water en heeft sinds 1997 een ruime ervaring op het gebied van hemelwaterbenutting, infiltratie en helofytenfilters. Gerrit Box heeft gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en heeft inmiddels veel inhoudelijke bagage in zake waterzuivering en procestechnologie. Ga naar onderwerpen over water

Gerard kolkman duurzaam thuis

Gerard Kolkman

Expert Energie

Gerard is expert op het gebied van duurzame installatietechniek, (warmtepompen, cv-installaties, zonneboilers en panelen) en is werkzaam bij WKZ Gerard heeft samen met zijn zoon Arnold de website www.kolkmanzon.nl. Hier laten ze zien wat ze allemaal hebben gedaan in de woning en wordt de opbrengst in beeld gebracht. Gerard doet mee aan: Zon Zoek Dak, SolarDays, Duurzame Huizen Route en een Huis Vol Energie. Gerard is drager van het groene lintje voor zijn duurzame inzet in Apeldoorn. Ga naar onderwerpen in energie

IN DE MEDIA

Wij vinden het altijd interessant met andere media op te trekken. Onderstaande enkele voorbeelden van artikelen met Duurzaam Thuis. 

Website van het jaar duurzaamheid nominatie

Website van het jaar nominatie in de categorie Duurzaamheid

Met trots werden we genomineerd in 2019 en 2020 voor website van het jaar binnen Duurzaamheid.
Een prachtige prestatie waar we erg blij mee zijn!

Bouwend Nederland (Podium)

Laag BTW-tarief renovatie verleidt consument nog niet
“Mee eens, een renovatie of verbouwing van je woonhuis plan je over het algemeen.  Voordat de economische crisis al geruime tijd voortduurt (meer dan twee jaar), zijn er weinig verbouwingsplannen. Deze maatregel verandert daar niet zoveel aan. Misschien wel op langere termijn, maar dan is de btw-verlaging al weer ten einde. De maatregel is daarmee eigenlijk veel te laat ingezet en heeft een te korte looptijd om veel effect te hebben. Daarnaast heeft de verlaging van het btw-tarief relatief weinig media-aandacht gekregen en is er vanuit de overheid onvoldoende reclame gemaakt. De publiciteit die er is geweest geeft aan dat de maatregel is ingevoerd, maar mensen worden vervolgens niet aangezet tot actie. De besparing en korte looptijd moet worden onderstreept. Omdat de btw-verlaging alleen geldt voor werkzaamheden, zou benadrukt moeten worden dat het grootste deel van de kosten voor een verbouwing in de manuren zit.”
 

Meer lezen ga dan naar de PDF van het artikel

epc-netwerk-magazine

EPC Netwerk Business Magazine

www.milieucentraal.nl en www.www.duurzaamthuis.nl
“Wie rekening wil houden met het milieu heeft het niet altijd makkelijk. Welke soorten verf zijn minder milieubelastend? Hoe zit het met de subsidie voor een zonneboiler? Wat zijn milieuvriendelijke manieren om bladluizen tegen te gaan? Door nieuwe ontwikkelingen en verschillen van inzicht hebben consumenten regelmatig te maken met tegenstrijdige informatie over de milieugevolgen van handelingen en aankopen. Denk bijvoorbeeld aan de milieudiscussies over PVC, de vaatwas-machine en luiers.

Milieu Centraal is in deze woelige zee van milieu-informatie een baken waar consumenten op kunnen vertrouwen. Op www.duurzaamthuis.nl kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. De site biedt naast een goed overzicht per onderwerp ook tips om zelf concreet aan de slag te kunnen.” 

Meer lezen ga dan naar de PDF

Maatwerk WestlandUtrecht bank

“Duurzaam wonen is een trend, maar wel een die doorzet. Vinden we het straks allemaal normaal dat we in onze eigen energie voorzien? En hoor je er zonder groen dak over tien jaar nog wel bij? Maatwerk sprak twee experts over de laatste ontwikkelingen in duurzaam bouwen.

‘Duurzaam bouwen is nu nog hip en bijzonder, maar over tien à vijftien jaar een voorwaarde’, voorspelt Dirk van Genugten van de site www.duurzaamthuis.nl. Daan Bruggink van ORGA architect onderschrijft dat. ‘Sinds Al Gore’s documentaire’ An Inconvenient truth zijn mensen bewuster van het feit dat energiebronnen eindig zijn. Duurzaam wonen is een trend, maar wel eentje die doorzet.’ “

Meer lezen ga naar de pdf van het artikel

Gerelateerde artikelen

Opties
Duurzaam wonen

Contact

Heb je vragen, interessante tips of vind je het misschien leuk om zo nu en dan te schrijven over duurzame ontwikkelingen in en rondom het huis, laat het ons dan zeker weten. Om Nederland enthousiast te maken voor duurzaam wonen, kunnen wij alle hulp gebruiken!

Lees verder
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het bericht over GMOs klopt niet helemaal vooral de tekst die op een gentech product als er meer dan 0,9% in zit,moet staan is foutief en klopt niet met de dwingende en door NL geimplemteerde EU richtlijnen.

Hele informatieve site! Als nu ook onderwerpen allemaal logisch via het menu te vinden zijn is het nog beter. Onderwerpen als hoe fruitvliegjes, katten uit je tuin alsook muizen en zilvervisjes geweerd of verwijderd kunnen worden von ik bij toeval via een link in een artikel of via Google. Alle onderwerpen in het menu opnemen zou prachtig zijn!

Vriendelijke groet,
Marita.

Hoi Marita, bedankt voor je feedback. We hebben het menu aangepakt en zijn bezig met een grote vernieuwing van de website!