Marmoleum duurzaamMarmoleum van Forbo Flooring is door de universiteit van Leiden uitgeroepen tot duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Hiermee is dit oer Hollandse product officieel eco erkend en heeft daarvoor  het Cradle-to-Cradle zilver certificaat ontvangen. Marmoleum had al het  eerder het top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE gekregen. Geweldig nieuws voor dit mooie natuurproduct van eigen bodem
.

Levenscyclus analyse Universiteit Leiden

Volgens een levenscyclus analyse (LCA) van de Universiteit van Leiden is Marmoleum, samen met ongelakt hout, de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Marmoleum is zeer slijtvast en kent een lange levensduur. Wat veel mensen niet weten is dat Marmoleum ook een natuurproduct is (97%) gemaakt van lijnzaadolie, hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Alleen de pigmenten en lak zijn niet van natuurlijke oorsprong. Daarnaast is 67% van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig.

Cradle-to-Cradle filosofie Forbo

Cradle to cradle zilverHet Cradle-to-Cradle gedachtegoed is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, bouwen en leven in het algemeen. De kern van Cradle-to-Cradle is het principe: afval is voedsel. Alle gebruikte materialen moeten biologisch afbreekbaar zijn of dienen na hun leven in het ene product, nuttig te kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden. Op die manier is van afval tot voedsel compleet. 

De Cradle-to-Cradle filosofie sluit ook goed aan bij de levenscyclusanalyses (die Forbo al jarenlang uitvoert om de duurzaamheid van haar producten te bevorderen.

Marmoleum is daarmee een ideale vloerbedekking voor thuis. Slijtvast en behaaglijk aan de voeten en door de productie in eigen land nog eens een extra verantwoorde oplossing (weinig transport). Marmoleum is ook opgenomen in de duurzame vloeren gids van Duurzaam Thuis. Naar duurzame vloeren overzicht