Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Kokos vloer duurzaam

  Kokos tapijt

  kokos-vloer-duurzaam

  Productieproces: kokostapijt wordt gemaakt van de vezels die op een kokosnoot zitten. Die worden met de hand verwijderd, gewassen en zacht gemaakt.
  Uitstraling: Kokos lijkt op sisal, maar is harder, ruwer en hariger. Het wordt ook geweven in verschillende patronen en is verkrijgbaar in natuurlijke kleuren. Het is anti-statisch, warmte-isolerend en bacterie-dodend.
  Toepasbaarheid: Door de ruwe structuur is kokos minder geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamers. Daarnaast is kokos vochtopnemend en daarom niet geschikt voor natte ruimten.
  Onderhoud: kokos is gevoelig voor vocht, zonlicht en vlekken. Vlekken moeten z.s.m. gedept worden met water. Omdat kokos erg poreus is, is het aan te bevelen om het tapijt een preventieve anti-vlekken laag te geven.
  Levensduur: kokos heeft in principe een lange levensduur, maar door de vlekgevoeligheid wordt deze aanzienlijk korter. Een goede luchtvochtigheid in de ruimte verlengt de levensduur van een kokos vloerafwerking.
  Milieubelasting: de kokosvezels worden in India gewonnen, dus er is veel energie voor vervoer nodig.
  Giftige stoffen: er komen geen giftige stoffen vrij uit kokos. Wel kunnen er wel resten van bestrijdingsmiddelen aanwezig zijn.
  Keurmerk: onbekend
  Hergebruik: aan het eind van de levensduur kan het materiaal op een natuurlijke manier afgebroken worden.

  Tips?

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.