Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Houten vloer

Welke duurzame vloer past bij jou?

Houten vloerBen je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis? Overweeg dan eens een eco, groene, of duurzame vloer. Natuurlijke materialen hebben vaak een lange levensduur en kunnen zelfs de lucht in je huis verbeteren, wat ten goede komt aan de atmosfeer in je huis. Verkeerde vloermaterialen kunnen veel stof vangen, allergieën verergeren en geven vaak nog gifstoffen af die schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar welke vloer is duurzaam en welke niet? Het aanbod van vloeren is enorm en het is vaak lastig een objectieve keuze te maken. Daarom hebben wij afgelopen maand alle duurzame vloeren op een rijtje gezet.

Trends zijn niet duurzaam

Duurzaam kun je bij vloeren eigenlijk op twee manieren uitleggen. Het kan betrekking hebben op de levensduur van de vloer en het kan gaan over de belasting van de vloer voor het milieu. In de meeste speciaalzaken hebben ze het meestal alleen over de eerste vorm van duurzaamheid, dus laat je daar niet door verwarren. Natuurlijk is levensduur een voorwaarde voor duurzaamheid, maar er dient ook rekening gehouden te worden met het (productie)proces. Er moeten vragen gesteld worden over het productieland en -omstandigheden en over het gebruik en effect van chemicaliën. Verder ligt er ook een rol bij jezelf. Probeer jezelf niet mee te laten slepen door trends, die zijn per definitie van korte duur en daarmee niet duurzaam. Een vloer in een hippe opvallende kleur zal waarschijnlijk over een jaar al weer storend zijn.

Overzicht duurzame vloeren

Telt voor jou ook de belasting voor het milieu en de kwaliteit van het binnenmilieu mee, dan wil je een echte duurzame vloer. Om het makkelijker te maken hebben wij alle ‘duurzame’ vloeren voor je op een rijtje gezet. Per vloer kun je lezen wat de voor- en nadelen zijn zodat het makkelijker is een goede keuze te maken. Ga naar overzicht duurzame vloeren.

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.