Houtvezel

Houtvezelisolatie wordt gemaakt uit vezels van naaldhout, afkomstig van het dunnen van bossen en onbehandelde stamresten van zagerijen. Dit resthout wordt verhit en onder druk gezet. Hierdoor vervezelt het resthout. Daarna wordt er water aan toegevoegd. Hierdoor verkrijgt men een brei. Deze brei wordt uiteindelijk tot platen en dekens geperst. Doordat er harsen in het hout aanwezig zijn, is een bijkomend bindmiddel overbodig. Houtvezel isolatie materiaal Toepassing: houtvezel isolatie kent talloze toepassingen voor zowel vloer, dak als wand. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer zachte contactgeluiddempende ondervloerplaten, warmte- en geluidsisolerende platen, watervaste dakbeschotplaten, enz. Voordelen: Houtvezel heeft goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen is dampdiffusieopen en reguleert de vochtigheidsbalans van het gebouw. Daarnaast is er voor bijna iedere vorm van isolatie een houtvezel product beschikbaar. Nadelen: Houtvezel isolatie kent eigenlijk geen nadelen Verkrijgbaar in: vlas is verkrijgbaar als isolatiedekens Isolatiewaarde: 0.038* Kostenindicatie: variërend Behandeling: Voor de productie van soepele platen wordt soms polyolefine toegevoegd. Soms worden er ook nog ammoniumfosfaten toegevoegd als brandwerend en schimmelwerend middel, maar in principe is dit niet noodzakelijk. Het is verstandig om dit bij aanschaf na te vragen. Interessante filmpje over de productie van houtvezel isolatie van Pavatex
Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.