Test Biologisch Wasmiddel

In en rondom je huis duurzamer gaan leven doe je in stappen. Soms zijn dat grote veranderingen zoals zonne-panelen of een zonneboiler en soms zijn het kleinere veranderingen. Voor zo’n kleine verandering stond ik laatst. Het wasmiddel was op dus we hadden nieuwe nodig. En de filosofie van Duurzaam Thuis is dat als iets echt kapot of op is dat het dan een mooi moment is om bij vervanging de top 10 van duurzaam wonen in het achterhoofd te houden. Voor het schap had ik de keuze uit twee biologische en ecologische wasmiddel merken: Ecover en Klok. Ik kon niet kiezen dus heb ze beide gekocht om ze vervolgens te onderwerpen aan een test.
biologisch-wasmiddel

Waarom Eigenlijk Biologisch wasmiddel?

Steeds meer mensen hebben last van allergie. Dit gaat vaak gepaard met overgevoeligheid voor bepaalde stoffen in wasmiddelen. De oorzaak zijn vaak de toegevoegde allergenen zoals parfum en kleurstoffen. Omdat er na het wassen altijd een klein beetje wasmiddel achterblijft, staat de huid voortdurend in contact met wasmiddel. Om de kans op allergie te verkleinen is het dus verstandig om te kiezen voor een wasmiddel met zo weinig mogelijk rommel, biologisch dus!

Ecover wasmiddel

Ik moet toegeven ik ben een Ecover fan. Een fantastisch bedrijf met een duidelijke filosofie. Natuurlijke producten maken die dezelfde kwaliteit (of nog beter) hebben dan de reguliere producten. Het wasresultaat was ook zeker goed te noemen en deed zeker niet onder voor wat ik gewend ben. Wat wel een groot verschil is met de reguliere wasmiddelen is de geur. Deze is duidelijk minder overweldigend. Je moet je neus enorm diep in je schone handdoek duwen om de lavendel te ruiken. Verder liggen de producten van Ecover wel iets boven het gemiddelde prijsniveau. Dit is een goede website om het online te bestellen.

 

Big green smile Ecover kopen

Klok Eco wasmiddel

Volgens mij bestond Klok al voordat ik geboren was. En dat is wat mij betreft een pre want oude merken staan vaak voor bewezen kwaliteit en zijn daarmee vaak ook duurzaam! Om te beginnen is Klok een voordelig alternatief voor Ecover. Ook de wasresultaten zijn erg goed. Voor mijn gevoel zelfs beter dan bij de bestaande wasmiddelen. Net als bij Ecover wordt ook bij Klok Eco de neus niet beloond. Heeft Ecover wasmiddel weinig geur, Klok ruik je helemaal niet en dat is wel jammer.

Conclusie biologische wasmiddel test

Beide producten hebben hun sterke kanten. Ga je voor super schoon kies dan Klok Eco en ga je voor heerlijk fris kies dan Ecover (het subtiele echte lavendel geurtje is toch wel erg lekker). Klok is de goedkoopste en Ecover heeft het breedste assortiment. Beide zijn vaak de oplossing voor allergie en andere huidproblemen. Ik wissel lekker af tussen beide en soms, soms pak ik nog een keer het reguliere wasmiddel. Gewoon voor de overdreven (nep) frisse geur.

Meer lezen over duurzaam en biologisch schoonmaken kijk dan ook eens naar de Duurzaam Thuis Schoonmaakgids

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Leuk blog! Wil je meer informatie over wasmiddel en duurzaam wassen? Bekijk eens onze blog over de wondere wereld van het wasmiddel! https://www.bundles.nl/wondere-wereld-wasmiddel/

Hoi, Het is een GROOT MISVERTAND te veronderstellen dat de ECOVER producten ecologisch gezien verantwoord zijn en het beste alternatief. Lees op de site van De Nieuwe Band maar waarom zij afgestapt zijn van de ECOVER producten. Zelf had ik al geconstateerd dat ze werken met enzymen. Weet u wel wat deze enzymen doen in de natuur ? Dus wordt ECHT ECOLIGSCH !! LEES OP DE GENOEMDE SITE EN HUIVER !! WAAROM KOOS DE NIEUWE BAND niet voor ECOVER. Gezien de complexiteit van de materie vroeg deze keuze om zorgvuldig onderzoek. We zijn hier een paar maanden mee bezig geweest en we leggen je onze keuze graag uit. De Nieuwe Band – Coöperatieve groothandel in levensmiddelen De Nieuwe Band kiest voor Sonett en Bioclean en stopt met EcoveR. Al ruim 30 jaar kiezen we als coöperatieve groothandel voor producten die goed zijn voor mens en natuur. Daarom werken we met… Lees verder »

Ik heb een keer met Klok gewassen en zit nu met enorme huiduitslag, wat ik bij een “normaal” wasmiddel nog nooit heb gehad. Hetzelfde is me een keer overkomen met “pure & natural” Niveacreme. Volgens mijn huisarts zitten in deze producten inderdaad ook stoffen waar je allergisch voor kunt zijn.

Klok Eco is wel degelijk milieuvriendelijk en daarom ook voorzien van het Europees Ecolabel. Ik gebruik het al minstens 10 jaar naar volle tevredenheid. Vlekken worden goed verwijderd en ik vind het prettig dat het geen geur achterlaat. De was ruikt gewoon heerlijk schoon, verder niets. Volgens mijn ervaring wast het tenminste even goed of beter schoon dan de bekende chemische merken als Bonte Reus, Robijn, Ariel, enz, die ik tussendoor nog wel eens geprobeerd heb. Meerdere malen heb ik ook Ecover uitgeprobeerd, ook nadat het “verbeterd was”. Maar terwijl ik over hun allesreiniger, wc-reiniger en schuurmiddel wel tevreden ben vind ik hun wasmiddelen helaas beroerd. Vlekken worden niet verwijderd en de was krijgt na het wassen en drogen bij vochtig worden bij bijvoorbeeld een handdoek of T-shirt snel een soort zurige lucht, ongeveer zoals bij was die je vergeten bent uit de wasmachine te halen. Ik vind dit jammer,… Lees verder »

En dan nu, de test…
Wat heeft u nou werkelijk getest? En hoe heeft u dat getest?

Uw artikel gaat over de prijs, de geur en een subjectieve ervaring dat u het middel wel goed vindt wassen. Op welke temperatuur? Welk middel precies? Witwasmiddel of bont of vloeibaar? En wat is dan precies ‘goed’?

Dan de stelling dat oude merken voor duurzaam staan. Dan kan ik beter Ariel of Dreft uit het schap pakken want die waren er al voordat Klok uberhaupt bestond. En die zijn beiden zeker niet duurzaam nog eco te noemen.

Ik ben al een dagje ouder. Herinner me heel goed dat Klok als EERSTE op de wereld de fosfaten eruitgooide! Dat moest ook echt gebeuren, want fosfaten doen meer kwaad dan goed, maar toch, je moet maar durven t.o.v. al die wasmiddelgiganten. Vervolgens waren zij volgens mij ook de eerste die de fluf weglieten, waardoor de pakken (zeg maar tonnen) ineens vijf maal kleiner werden. Die moed moest beloond worden naar mijn idee. Ik ben het merk dus altijd trouw gebleven.

Een aanvulling van mij- als op het pak aangegeven staat 60 ml wasmiddel, dan doe ik er 30 ml van in en vul ik het aan met 30/40/50 ml azijn (gewoon de kleurloze voor in de keuken). Wast prima schoon, geen azijn geur en de was is ook zacht. Ik wil nog steeds zelf mijn wasmiddel maken, dat moet ik nu eens gaan doen. Tot die tijd mij. Comi van ecover en azijn. Probeer het eens. Scheelt veel.

Mooi dat er eens getest wordt,maar er zijn inmiddels al meer wasmiddelen met het stempel eco!Gewoon in de supermarkt,bv froggy en ‘t eigen merk van de jumbo,deze zijn ook een stuk betaalbaarder.Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het bij deze wasmiddelen zit,klopt het ecolabel? Heb ze beiden geprobeerd,resultaat was is prima.
Verder maak ik ook regelmatig zelf vloeibaar wasmiddel,ik gebruik het liefst sunlight,supersimpel,betaalbaar voor iedereen en wast prima schoon.

Hoi, ik maak sinds een jaar zelf wasmiddel van zeep. Marseillezeep of sunlight, dat is biologisch afbreekbaar. Van 80 gram maak je 5 liter. Het kost dan niks (16 cent per liter!) en het wast goed schoon. En is niet slecht voor het milieu. Ik ben geen milieufreak, maar ik vind het prima zo, niet duur en toch wordt mijn ‘ecologische voetafdruk’ er niet groter van. Het ruikt niet, dat is prima.En het maken vind ik grappig. Als het op is denk ik: joepie, ik ga weer 5 liter maken!

Beste immy,
Kan je misschien wat uitgebreider vertellen hoe je de wasmiddel maakt ? Bedankt

hoi ik wil toch even wat kwijt over klok dat is hardstikke synthetisch
en dat weet ik omdat ik allergisch ben voor synthetische wasmiddelen
en van klok heb ik erge last gehad en ecover zit ook iets in waar ik last van krijg
een echt bio wasmiddel is bio-d
en niet bio maar wel heel goed voor mens en milleu is attitude

Beide genoemde merken zijn inderdaad NIET biologisch.Er zijn weinig of geen biologische merken op de markt. BIOnyx, is een nieuw merk, 100% biologisch voor producten in en om het huis of bedrijf. Ik gebruik deze nu naar alle tevredenheid. Vloeibaar wasmiddel van BIOnyx heeft mijn vetluis helemaal doen verdwijnen.

Wat een onzin!!! Alle producten van Klok Eco zijn voorzien van het Europese Ecolabel, een onafhankelijk milieukeurmerk erkend door alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Zie https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/ voor meer info.
Bovendien heeft Klok het Keurmerk Huidfonds gekregen, omdat hun producten geen parfum of kleurstoffen bevatten. Zie http://www.keurmerkhuidfonds.nl.

Klok “Eko” is een misplaatste term omdat het in het geheel NIETS met biologisch te maken heeft. Het is een gewoon synthtische wasmiddel, wellicht zonder extra toevoegingen en een afbreekbare verpakking! Het is in mijn ogen volksverlakkerij en er zou m.i. een keurmerk moeten zijn zoals de Skal in de voedingsmiddelenbranche.
Ecover daarentegen is wel degelijk gemaakt op basis van natuurlijke zepen en BIOLOGISCH geteelde grondstoffen. Dat is dus een wereld van verschil. Laat je niet voor de gek houden!

Voor mij ook geen probleem hoor! Wat ik wel doe is tussen mijn fris (als het even kan) buiten gedroogde lakens, een paar lavendel zeepjes leggen (zeep van “de tuinen”)
Als je dan je bed in kruipt is dat echt heeeeeeeeeeerlijk!
Juist omdat je geen overheersende wasmiddel luchtjes meer ruikt ben je extra gevoelig voor lekkere natuurlijke luchtjes.

Goeie tip, ga ik zeker proberen

Laat ik het ontbreken van een geur aan mijn kleding na het wassen nu juist een enorm voordeel vinden. Als je daar eenmaal gewend bent, dan wil je nooit meer anders.

18
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.