Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Energielabel

Subsidie Energielabel/ energiebesparing

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel voor de verkoop en verhuur van een huis is in januari 2008 ingevoerd. Een energielabel geeft je inzicht in het energieverbruik van je huis. Hierbij wordt gekeken naar de isolatie van je dak, muur, vloer en ramen. Ook geeft  het energielabel aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Interessante informatie als je een huis gaat kopen of huren, want een zuiniger huis betekent een lagere energierekening, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.  

Energielabel

In 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar. Ga je je huis in de toekomst verkopen dan moet je een definitief energielabel aanvragen. Check hier wat je huidige energielabel is

In het verleden zijn er subsidies geweest die waren gekoppeld aan het energielabel. Aan iedere energielabelsprong werd een vergoeding toegekend. Deze vorm van subsidie is komen te vervallen!
In onderstaande subsidietool kunt u kijken wat de alternatieve mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.

Duurzame subsidies voor verbouwen en bouwen in jouw gemeente

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.