Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Energy Efficient House House Audit

Subsidie Energielabel/ energiebesparing

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel voor de verkoop en verhuur van een huis is in januari 2008 ingevoerd. In het verleden zijn er subsidies geweest die een vergoeding toekenden aan een sprong in energielabel. Deze vorm van subsidie is komen te vervallen. Toch is het als woningeigenaar interessant om het energielabel van je huis te optimaliseren. Het huis wordt meer waard, de energierekening gaat omlaag, en je kunt genieten van meer wooncomfort. 

Wat is een energielabel?

Het label geeft dus inzicht in het energieverbruik van je huis. Er wordt gekeken naar de isolatie van je dak, muur, vloer en ramen. Ook geeft het energielabel aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Het bouwjaar van het huis speelt hierin ook een rol. Dit is allemaal interessante informatie als je een huis gaat kopen of huren. In 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Ben je van plan je huis te verkopen? Dan moet je een definitief energielabel aanvragen. Check hier wat je huidige energielabel is.

Hoewel je voor het verbeteren van je energielabel dus geen subsidie meer krijgt, kun je voor veel maatregelen die er uiteindelijk voor zorgen dat je energielabel verbetert, wél subsidie ontvangen. Zo is er de ISDE-subsidie, en zijn er verschillende lokale initiatieven. Wil je weten wat de mogelijkheden in jouw gemeente zijn? Dat kun je checken in de subsidiezoeker hieronder.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.