Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Geld Lening

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is een lening voor particulieren waarmee zij geld kunnen lenen uit een speciaal fonds om hun woning energiezuinig te maken. Gemeentes werken hiervoor samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Deze lening lijkt qua voorwaarden op de Energiebespaarlening, maar wordt in tegenstelling tot de Energiebespaarlening niet in alle Nederlandse gemeentes aangeboden.

Mogelijkheden

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen die binnen de duurzaamheidslening vallen zijn verschillende vormen van isolatie en de aanschaf van zonnepanelen en een warmtepomp. Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina van het SVn. Maar let op: mogelijkheden verschillen per gemeente. Zo kun je de lening in de ene gemeente wel voor de aanschaf van zonnepanelen gebruiken, terwijl dat in andere gemeenten niet kan. Als je je gemeente invoert op de eerder genoemde pagina van het SVn, zie je direct wat jouw mogelijkheden zijn.

(Financiële) voorwaarden

1

Je bent eigenaar én bewoner van de woning waar de energiebesparende maatregel wordt uitgevoerd.

2

De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. Let er dus op dat voor elke gemeente specifieke voorwaarden en aanvullende regels gelden.

3

Je kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen. Het maximale te lenen bedrag verschilt echter per gemeente.

4

Voor Duurzaamheidsleningen tot € 7.500,- geldt 10 jaar een vast rentetarief. Voor bedragen tussen de € 7.500,- en € 25.000,- geldt 15 jaar een vast rentetarief. De actuele rentetarieven vind je op deze pagina van het SVn.

5

De Duurzaamheidslening is een annuïtaire lening. Dit betekent dat je, afhankelijk van het precieze bestedingsdoel en de persoonlijke situatie, de rente in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van de Belastingdienst.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Graag heb ik informatie over een duurzaamheidslening in de Gemeente Heerlen.
Alvast hartelijke dank.
CJMJ van den Brand

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.