Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Radiator

Radiatorfolie besparing

Een makkelijke duurzame aanpassing die je in huis kunt doen is radiatorfolie aanbrengen. Hiermee bespaar je namelijk energie, wat ook weer goed is voor je eigen portemonnee. En die radiatorfolie besparing levert je toch zo’n 20 tot 40 euro per jaar op. In dit artikel vertellen we je meer over radiatorfolie aanbrengen en zetten we de beste radiatorfolie voor je op een rij, waarbij Ecosavers het beste uit onze test komt.

1
Waarom kiezen voor radiatorfolie?

Tonzon radiatorfolie

Waarom zou je kiezen voor radiatorfolie? Deze duurzame besparing is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Je bespaart er namelijk energie mee. En die radiator besparing kan best oplopen. De radiatorfolie besparing is ongeveer 20 en 40 euro per jaar (10 m3 (8 euro) aan gas per vierkante meter radiator folie dat je gebruikt) bij een gemiddeld huis met al geïsoleerde muren. Je hebt de kosten er meestal binnen 2 jaar uit.

Die radiatorfolie besparing komt omdat de folie de warmte goed binnenhoudt. De radiator in je huis warmt aan de achterkant namelijk vooral je buitenmuur op. Veel van deze warmte lekt naar buiten. Je verbruikt daardoor veel meer energie om je huis op te warmen. Dat is slecht voor het milieu en kost je uiteindelijk extra geld. Een gemiddelde radiator folie besparing is zeker 80% procent van de warmte. Die warmte houd je extra binnen. Win-win!

2
Vergelijking: de beste radiatorfolie

1
EcoSavers radiatorfolie

Beste eco keuze
Tonzon radiatorfolie
Kwaliteit
8,6
Warmtereflectie
96%
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
8.8/10
Voordelen
5 m breed, 50 cm hoog
Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
Makkelijk zelf aan te brengen
Radiatorfolie wordt geleverd inclusief 10 meter magneettape
Nadelen
Bijgeleverde magneettape wordt in reviews matig bevonden
Minder goed in de bouwmarkten verkrijgbaar
Omschrijving
EcoSavers Radiatorfolie zorgt ervoor dat u de warmte die van uw radiator afkomt optimaal gebruikt en zo dus energie bespaart. U plakt de radiatorfolie achterop de radiator, dus niet op de muur. De warmte van de radiator wordt weerkaatst door de folie en lekt daardoor niet via de muur naar buiten. De folie plakt handig met magneettape. En wees niet bang: vanuit de kamer ziet u de radiatorfolie niet zitten. Het is onzichtbaar en werkt direct!
...
Beste prijs

2
Tonzon radiatorfolie

Tonzon
Kwaliteit
8,2
Warmtereflectie
96%
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
8.4/10
Voordelen
5 M breed, 50 cm hoog
Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
Makkelijk zelf aan te brengen
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Radiatorfolie wordt geleverd inclusief dubbelzijdig tape
Omschrijving
Tonzon HR-radiator folie is super dunne folie. Zo dun als aluminium-folie. Grote verschil tov standaard radiatorfolie is dat je het aanbrengt op de radiator i.p.v. op de muur. Hierdoor kan het onzichtbaar worden aangebracht. Het is eenvoudig te installeren met de meegeleverde bevestigingstape en de beschikbare montage video’s. 96% van de stralingswarmte aan de achterzijde van de radiator wordt teruggekaatst. Hierdoor wordt muur achter de radiator nagenoeg niet warm. Dit bespaart veel energie. T.o.v. standaard radiatorfolie is de investering met m2 hoger. De besparing is ook hoger. Voor beide geldt dat je het binnen een jaar terugverdiend.
...
Beste prijs

3
MacLean radiatorfolie

Beste prijs
Maclean radiatorfolie
Kwaliteit
7,5
Warmtereflectie
80%
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
7.5/10
Voordelen
6 M breed, 50 cm hoog
Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
Makkelijk zelf aan te brengen
Plaatsen met dubbelzijdig tape of magneettape mogelijk
Nadelen
Weinig reviews online, waaronder enkele negatieve
Omschrijving
Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld en energie te besparen. Het voorkomt dat je veel warmte verliest via je muur of raam. En met de supersterke magneten bevestig je de folie eenvoudig onzichtbaar aan de achterzijde van je radiator, met de glimmende zijde naar de muur toe. Klein klusje, groot rendement!
...
Beste prijs

3
Radiatorfolie aanbrengen

Nu je meer weet over de radiatorfolie besparing en je misschien een van de beste radiatorfolie in huis hebt, is het tijd voor radiatorfolie aanbrengen. Radiatorfolie aanbrengen is niet moeilijk, met een paar tips en tricks ben je al een heel eind. In het filmpje hieronder zie je hoe je radiatorfolie met magneettape kunt aanbrengen. Hieronder hebben we ook nog een stappenplan voor je.

4
Radiatorfolie aanbrengen met magneettape

1
Radiator opmeten

Meet je radiator op en kijk op basis hiervan hoeveel folie je nodig hebt. Let op: knip een stuk folie uit dat ongeveer 10 centimeter korter is dan de lengte die je hebt gemeten. Zo zorg je dat de folie niet zichtbaar wordt naast je radiator.

2
Radiatorfolie tegen de muur plakken

Plak de achterkant van de radiatorfolie (de kant van de schuimlaag) tegen de muur. Dit kun je doen met tweezijdig aluminiumtape. Plak de tape op de schuimlaag.

3
Magneettape aanbrengen

Nu is het tijd voor radiatorfolie met magneettape aanbrengen. Laat de folie met de tape voorzichtig achter je radiator zakken. Dat gaat gemakkelijker als je de onderkant van het folie zwaarder maakt met bijvoorbeeld een knijper. Vervolgens druk je het met je hand of met een stok overal goed vast. Werk het eventueel nog af op punten waar het nog zichtbaar is.

Zelf je verwarming isoleren | Isolatie | How to met GAMMA
Bart Ladrak

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
5 1 stem
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.