Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Radiator

  Radiatorfolie besparing

  Een makkelijke duurzame aanpassing die je in huis kunt doen is radiatorfolie aanbrengen. Hiermee bespaar je namelijk energie, wat ook weer goed is voor je eigen portemonnee. En die radiatorfolie besparing levert je toch zo’n 20 tot 40 euro per jaar op. In dit artikel vertellen we je meer over radiatorfolie aanbrengen en zetten we de beste radiatorfolie voor je op een rij, waarbij Ecosavers het beste uit onze test komt.

  beste radiatorfolie

  Waarom kiezen voor radiatorfolie?

  Waarom zou je kiezen voor radiatorfolie? Deze duurzame besparing is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Je bespaart er namelijk energie mee. En die radiator besparing kan best oplopen. De radiatorfolie besparing is ongeveer 20 en 40 euro per jaar (10 m3 (8 euro) aan gas per vierkante meter radiator folie dat je gebruikt) bij een gemiddeld huis met al geïsoleerde muren. Je hebt de kosten er meestal binnen 2 jaar uit.

  Die radiatorfolie besparing komt omdat de folie de warmte goed binnenhoudt. De radiator in je huis warmt aan de achterkant namelijk vooral je buitenmuur op. Veel van deze warmte lekt naar buiten. Je verbruikt daardoor veel meer energie om je huis op te warmen. Dat is slecht voor het milieu en kost je uiteindelijk extra geld. Een gemiddelde radiator folie besparing is zeker 80% procent van de warmte. Die warmte houd je extra binnen. Win-win!

  Vergelijking: de beste radiatorfolie

  1
  EcoSavers radiatorfolie

  Beste eco keuze
  Tonzon Radiatorfolie 50cm x 5m
  Kwaliteit
  8,6
  Warmtereflectie
  96%
  Prijs
  €19,95
  Duurzaamthuis logo
  Duurzaam Thuis Score
  8.8/10
  Voordelen
  5 m breed, 50 cm hoog
  Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
  Makkelijk zelf aan te brengen
  Radiatorfolie wordt geleverd inclusief 10 meter magneettape
  Nadelen
  Bijgeleverde magneettape wordt in reviews matig bevonden
  Minder goed in de bouwmarkten verkrijgbaar
  Omschrijving
  EcoSavers Radiatorfolie zorgt ervoor dat u de warmte die van uw radiator afkomt optimaal gebruikt en zo dus energie bespaart. U plakt de radiatorfolie achterop de radiator, dus niet op de muur. De warmte van de radiator wordt weerkaatst door de folie en lekt daardoor niet via de muur naar buiten. De folie plakt handig met magneettape. En wees niet bang: vanuit de kamer ziet u de radiatorfolie niet zitten. Het is onzichtbaar en werkt direct!
  ...
  Beste prijs

  2
  Tonzon radiatorfolie

  Tonzon
  Kwaliteit
  8,2
  Warmtereflectie
  96%
  Prijs
  €22,95
  Duurzaamthuis logo
  Duurzaam Thuis Score
  8.4/10
  Voordelen
  5 M breed, 50 cm hoog
  Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
  Makkelijk zelf aan te brengen
  Goede prijs-kwaliteitverhouding
  Radiatorfolie wordt geleverd inclusief dubbelzijdig tape
  Omschrijving
  Tonzon HR-radiator folie is super dunne folie. Zo dun als aluminium-folie. Grote verschil tov standaard radiatorfolie is dat je het aanbrengt op de radiator i.p.v. op de muur. Hierdoor kan het onzichtbaar worden aangebracht. Het is eenvoudig te installeren met de meegeleverde bevestigingstape en de beschikbare montage video’s. 96% van de stralingswarmte aan de achterzijde van de radiator wordt teruggekaatst. Hierdoor wordt muur achter de radiator nagenoeg niet warm. Dit bespaart veel energie. T.o.v. standaard radiatorfolie is de investering met m2 hoger. De besparing is ook hoger. Voor beide geldt dat je het binnen een jaar terugverdiend.
  ...
  Beste prijs

  3
  MacLean radiatorfolie

  Beste prijs
  beste radiatorfolie
  Kwaliteit
  7,5
  Warmtereflectie
  80%
  Prijs
  €14,00
  Duurzaamthuis logo
  Duurzaam Thuis Score
  7.5/10
  Voordelen
  6 M breed, 50 cm hoog
  Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
  Makkelijk zelf aan te brengen
  Plaatsen met dubbelzijdig tape of magneettape mogelijk
  Nadelen
  Weinig reviews online, waaronder enkele negatieve
  Omschrijving
  Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld en energie te besparen. Het voorkomt dat je veel warmte verliest via je muur of raam. En met de supersterke magneten bevestig je de folie eenvoudig onzichtbaar aan de achterzijde van je radiator, met de glimmende zijde naar de muur toe. Klein klusje, groot rendement!
  ...
  Beste prijs

  Radiatorfolie aanbrengen

  Nu je meer weet over de radiatorfolie besparing en je misschien een van de beste radiatorfolie in huis hebt, is het tijd voor radiatorfolie aanbrengen. Radiatorfolie aanbrengen is niet moeilijk, met een paar tips en tricks ben je al een heel eind. In het filmpje hieronder zie je hoe je radiatorfolie met magneettape kunt aanbrengen. Hieronder hebben we ook nog een stappenplan voor je.

  Radiatorfolie aanbrengen met magneettape

  1
  Radiator opmeten

  Meet je radiator op en kijk op basis hiervan hoeveel folie je nodig hebt. Let op: knip een stuk folie uit dat ongeveer 10 centimeter korter is dan de lengte die je hebt gemeten. Zo zorg je dat de folie niet zichtbaar wordt naast je radiator.

  2
  Radiatorfolie tegen de muur plakken

  Plak de achterkant van de radiatorfolie (de kant van de schuimlaag) tegen de muur. Dit kun je doen met tweezijdig aluminiumtape. Plak de tape op de schuimlaag.

  3
  Magneettape aanbrengen

  Nu is het tijd voor radiatorfolie met magneettape aanbrengen. Laat de folie met de tape voorzichtig achter je radiator zakken. Dat gaat gemakkelijker als je de onderkant van het folie zwaarder maakt met bijvoorbeeld een knijper. Vervolgens druk je het met je hand of met een stok overal goed vast. Werk het eventueel nog af op punten waar het nog zichtbaar is.

  Bart

  Bart Ladrak

  Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.