Radiatorfolie besparing

Een makkelijke duurzame aanpassing die je in huis kunt doen is radiatorfolie aanbrengen. Hiermee bespaar je namelijk energie, wat ook weer goed is voor je eigen portemonnee. En die radiatorfolie besparing levert je toch zo’n 20 tot 40 euro per jaar op. In dit artikel vertellen we je meer over radiatorfolie aanbrengen en zetten we de beste radiatorfolie voor je op een rij, waarbij Tonzon het beste uit onze test komt.

beste radiatorfolie

Waarom kiezen voor radiatorfolie?

Waarom zou je kiezen voor radiatorfolie? Deze duurzame besparing is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Je bespaart er namelijk energie mee. En die radiator besparing kan best oplopen. De radiatorfolie besparing is ongeveer 20 en 40 euro per jaar (10 m3 (8 euro) aan gas per vierkante meter radiator folie dat je gebruikt) bij een gemiddeld huis met al geïsoleerde muren. Je hebt de kosten er meestal binnen 2 jaar uit.

Die besparing komt omdat radiatorfolie de warmte goed binnenhoudt. De radiator in je huis warmt aan de achterkant namelijk vooral je buitenmuur op. Veel van deze warmte lekt naar buiten. Je verbruikt daardoor veel meer energie om je huis op te warmen. Dat is slecht voor het milieu en kost je uiteindelijk extra geld. Een gemiddelde radiator folie besparing is zeker 80% procent van de warmte. Die warmte houd je extra binnen. Win-win!

Vergelijking: de beste radiatorfolie

Tonzon radiatorfolie

22,50
 • 5 M breed, 50 cm hoog
 • reflecteert volgens Tonzon 96% van de energie
 • Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
 • Makkelijk zelf aan te brengen
 • Inclusief magneetstrip voor bevestiging radiator
Ons advies
Tonzon

Beste prijs

Radiatorfolie isolatie 4 m incl. 12 magneten

16
50
 • 6,0 M breed, 50 cm hoog
 • reflecteert minimaal 80% van de energie
 • 20-25% jaarlijks rendement op uw investering
 • gemakkelijk zelf aan te brengen met bijgeleverde sterke magneetjes
Radiator

Beste prijs

EcoSavers Radiatorfolie

19,95
 • 5 M breed, 50 cm hoog
 • Minimaal 25% terugverdientijd per jaar
 • Makkelijk zelf aan te brengen
 • Inclusief magneetstrip voor bevestiging radiator
 • Enkele klachten over kracht magneten
Screenshot at

Beste prijs

Radiatorfolie aanbrengen

Nu je meer weet over de radiatorfolie besparing en je misschien een van de beste radiatorfolie in huis hebt, is het tijd voor radiatorfolie aanbrengen. Radiatorfolie aanbrengen is niet moeilijk, met een paar tips en tricks ben je al een heel eind. In het filmpje hieronder zie je hoe je radiatorfolie met magneettape kunt aanbrengen. Hieronder hebben we ook nog een stappenplan voor je.

Radiatorfolie met magneettape aanbrengen

1
Meet je radiator op en kijk op basis hiervan hoeveel folie je nodig hebt. Let op: knip een stuk folie uit dat ongeveer 10 centimeter korter is dan de lengte die je hebt gemeten. Zo zorg je dat de folie niet zichtbaar wordt naast je radiator.
2
Plak de achterkant van de radiatorfolie (de kant van de schuimlaag) tegen de muur. Dit kun je doen met tweezijdig aluminiumtape. Plak de tape op de schuimlaag.
3
Laat de folie vervolgens met de tape voorzichtig achter je radiator zakken. Dat gaat gemakkelijker als je de onderkant van het folie zwaarder maakt met bijvoorbeeld een knijper. Vervolgens druk je het met je hand of met een stok overal goed vast. Werk het eventueel nog af op punten waar het nog zichtbaar is.
Bart

Bart

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.