Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Auteur

Bart Ladrak

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!

Artikelen

elektrische deken

Beste elektrische deken

Wil je warme voeten maar ben je bang voor een hoge energierekening? Kies voor een elektrische deken! Wij vertellen meer in dit artikel.
energie in huis

Jouw tips voor energie besparen: maak je persoonlijke actielijst

Ontdek alle energie besparing tips. Kom te weten hoeveel CO2 en euro’s je kunt besparen door te isoleren en andere stappen te ondernemen.
energie in huis

Het termijnbedrag voor je energie: handig om aan te passen of niet?

De energieprijzen zijn hoger dan ooit. Hierdoor is je termijnbedrag misschien te laag geworden om. Is het verstandig deze aan te passen?
Elektrische deken

Een elektrisch deken: duurzaam of niet?

In dit artikel lees je wat een elektrisch deken is en waarom het je kan helpen bij het besparen van energie.
Ga je besparen met een slimme thermostaat thumbnail

Besparen door herhalen: tien tips

Duurzaam besparen is heel gemakkelijk en bovendien erg leuk! Wij geven je tien handige tips. Goed voor de wereld, en je portemonnee!
Dakvergroeners sedum

Groen dak aanleggen

Ontdek alle voor en nadelen van een groen dak bij jou thuis. Kijk hoe je praktisch zelf aan de slag kan en vergelijk de beste…
Huis energie

Initiatieven van de Huis en Energiebeurs

Op 10 tm 12 juni werd de Huis en Energiebeurs georganiseerd. Wij zetten een aantal goede initiatieven van deze beurs op een rijtje.
George w young house cabin northeast elevation x

Tochtstoppers

Tochtstoppers zijn goedkoop en zeer effectief om naden en kieren te dichten. Lees hoe je kosten kunt besparen door een kleine ingreep.
Hartige taart met tomaat

In 10 stappen naar een duurzaam voedingspatroon

Ben jij nieuwsgierig wat een duurzaam voedingspatroon is, en hoe je hier in simpele stappen aan kan voldoen? Wij vertellen je meer!
Vluchtelingen

Oekraïne helpen: vang mensen op, doneer en stop met fossiel.

Wat kun jij thuis doen aan deze crisis, zodat de Oekraïne en de rest van de wereld nog een duurzame toekomst kunnen hebben.
Lucht lucht warmtepomp

Goedkoop je gasverbruik omlaag met de airco als verwarming

Wist je dat veel moderne airco’s stil, goedkoop en zeer energiezuinig kunnen zijn? Lees hier over duurzame alternatieven voor verwarming.
Zonnepanelen expert

Ervaringen van een zonnepanelen expert

Wat voor zonnepanelen kan je het beste kopen en waar je moet allemaal op letten? Lees het interview met Wouter van den Heuvel van Solar-Box.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.