Gemiddeld verbruikt een huishouden honderden liters drinkwater per dag. Het totale waterverbruik ligt echter nog twintig maal zo hoog. Dit ‘verborgen’ water wordt gebruikt bij de productie en transport van voedsel en producten. Dit waterverbruik heeft een mondiale impact en brengt het totale ecosysteem in de wereld in gevaar.

Water besparen in huis keukenkraan

Drinkwater is schaars en kostbaar. Meer dan een miljard mensen hebben geen beschikking over schoon drinkwater en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Voor de zuivering van water is veel energie nodig. Slechts 4 procent van ons kraanwater wordt gebruikt  voor eten en drinken. Het meeste water in ons land wordt gebruikt voor doeleinden waarvoor geen drinkwater kwaliteit noodzakelijk is.

Vanwege de omgevingsfactoren is water in Nederland niet erg schaars en is de kwaliteit van het drinkwater op de meeste plaatsen goed. In Nederland is het vanwege de benodigde grondstoffen en energie om drinkwater deels te vervangen door een grijs watersysteem zowel financieel als milieutechnisch niet interessant. De aanleg van zo’n systeem is alleen aan te bevelen bij grotere nieuwbouw projecten waarbij meerdere woningen gebruik maken van het systeem.

Wel dient er ingezet worden op waterbesparing en het het afkoppelen van hemelwater afkomstig van daken en verharding van een eventueel aanwezig gemengd rioolstelsel. Lees hieronder wat de mogelijkheden kunnen zijn.

Artikelen

Water

Is volgend jaar uw regenton stuk?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het gaat komende dagen weer vriezen dus even een waarschuwing vanuit onze kant. Omdat water uitzet als het bevriest vriezen helaas iedere winter talloze regentonnen…

Laad meer
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Inline Feedback
Alle reacties
2
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx