Dat het zonde is om het toilet te spoelen met ons schone drinkwater, daar zijn we het allemaal over eens. In het verleden hebben we al enkele oplossingen laten zien om met grijs water of hemelwater het toilet te spoelen. De meeste zijn alleen niet erg praktisch, niet realistisch of gewoon ronduit lelijk. Duurzaam Thuis heeft nu een toiletsysteem gespot dat wel een aanwinst is voor je huis!

Waterbesparende WC aansluiting aan kraan

Het is eigenlijk de eerste keer dat we een ontwerp zien waar we echt enthousiast van worden. In het verleden hebben we mooie voorbeelden laten zien welke minder realistisch waren en of minder toepasbaar zijn in je eigen huis. Dit toilet van de fabrikant Roca laat zien dat het wel kan.

Poster roca toilet getekend

Handen wassen en toilet spoelen met hetzelfde water

Het toilet van Roca maakt gebruik van het grijze spoelwater, dat afkomstig is van het handen wassen, om het toilet te spoelen. De ‘water-hergebruik-technologie’ van Roca vangt het water op in een reservoir onder het wastafeltje. Dit reservoir dient weer als stortbak om het toilet door te spoelen. Dit levert een besparing van 25% op ten opzichte van een standaard toilet. Naast dat het een hele elegante en mooie oplossing is, neemt het toiletmeubel ook weinig ruimte in beslag dus ideaal toepasbaar in onze bestaande woningen.

Waterbesparende WC aansluiting aan kraan

Of je dit duurzame toilet al kunt bestellen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Meer informatie kun je wel vinden op de Spaanse site van de leverancier Roca