Wastafel, grijswaterreservoir en toilet in één

Dat het zonde is om het toilet te spoelen met ons schone drinkwater, daar zijn we het allemaal over eens. In het verleden hebben we al enkele oplossingen laten zien om met grijs water of hemelwater het toilet te spoelen. De meeste zijn alleen niet erg praktisch, niet realistisch of gewoon ronduit lelijk. Duurzaam Thuis heeft nu een toiletsysteem gespot dat wel een aanwinst is voor je huis!

Waterbesparende WC aansluiting aan kraan

Het is eigenlijk de eerste keer dat we een ontwerp zien waar we echt enthousiast van worden. In het verleden hebben we mooie voorbeelden laten zien welke minder realistisch waren en of minder toepasbaar zijn in je eigen huis. Dit toilet van de fabrikant Roca laat zien dat het wel kan.

Poster roca toilet getekend

Handen wassen en toilet spoelen met hetzelfde water

Het toilet van Roca maakt gebruik van het grijze spoelwater, dat afkomstig is van het handen wassen, om het toilet te spoelen. De ‘water-hergebruik-technologie’ van Roca vangt het water op in een reservoir onder het wastafeltje. Dit reservoir dient weer als stortbak om het toilet door te spoelen. Dit levert een besparing van 25% op ten opzichte van een standaard toilet. Naast dat het een hele elegante en mooie oplossing is, neemt het toiletmeubel ook weinig ruimte in beslag dus ideaal toepasbaar in onze bestaande woningen.

Waterbesparende WC aansluiting aan kraan

Of je dit duurzame toilet al kunt bestellen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Meer informatie kun je wel vinden op de Spaanse site van de leverancier Roca

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geachte,
Ik zou graag willen weten wat het voor nut heeft om de wastafel aan het toilet vast te maken. waarom zo moeilijk?

Dag Erik,
Ik ben ook bezig met duurzaamheid, klimaat en milieu. Ben o.a. aan het experimenteren met zelfbouw zonnepanelen.
Ben benieuwd naar jouw ideeën.

Beste organisatie,
Waarom zo moeilijk doen? Ik heb een veel beter idee om bestaande huizen geschikt te maken voor gebruik van regenwater voor toiletten en mogelijk ook douchen.

Als jullie interesse hebben wil ik hier graag eens over verderpraten.

Ik ben zeer geïnteresseerd in hergebruik van regen- en grijs water. Ik heb in de tuin en deels onder het huis een regenbak van plm. 6 kuub.

Waarom de kraan tegen de wand? waarom niet een kwart slag draaien, zodat je onder de wastafel met een rolstoel kunt rijden en het water uit de wasbak aan de andere zijde naar de spoelbak van de WC gaat.
Voor het schoonmaken zijn “zwevende” wastafel en toilet veel handiger om er onderdoor met de trekker te gaan en te dweilen.
Ik mis ook nog in het ontwerp verwerkte steunen om je aan op te trekken of omhoog te duwen. En als we toch bezig zijn. Een knop om de WC en de wastafel op de juiste hoogte te stellen zou ook aangenaam zijn.

hoe kan ik zo’n wc kopen? wat zijn de kosten?

10 jaar geleden in Japan geweest en daar heel vaak toiletten gezien waar waswater in de spoelbak verdween Eigelijk liep daar het reservoir vol via een kraan waar je je handen onder kon wassen.
simpel en het werkt.

7
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.