Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wollen tapijt duurzaam

  Wollen tapijt

  wollen-tapijt-duurzaam

  Productieproces: De zuivere wol wordt op een natuurlijke ondergrond geweven. Deze ondergrond kan bijvoorbeeld van linnen of katoen zijn. Daaronder is weer een laag van natuurlatex aangebracht.


  Uitstraling: Wollen tapijt is verkrijgbaar in verschillende structuren en veelal naturel kleuren. Maar de wol kan ook in fellere kleuren geverfd zijn. Wol geeft een warm gevoel aan de voeten en een warme sfeer in de ruimte. Wol is daarnaast geluiddempend en brandwerend.


  Toepasbaarheid: vooral geschikt als vloer voor woon- en slaapkamers.


  Onderhoud: wol is redelijk goed te onderhouden. Schapenwol bevat lanoline, wat vuilafstotend werkt. Dat is een voordeel ten opzichte van kunstvezels.


  Levensduur: van alle natuurlijke zachte materialen voor de vloer is wol het meest slijtvast.


  Milieubelasting: wol levert een milieubelasting op door de pesticiden die gebruikt worden voor het bestrijden van de parasieten in de vacht van het schaap.


  Giftige stoffen: let er bij aankoop op dat de rug van natuurlatex is en niet van een kunstmatig materiaal, omdat dit giftige stoffen kan bevatten.


  Keurmerk: onbekend


  Hergebruik: wol is volledig biologisch afbreekbaar.

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren hieronder is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.

  Tips?

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.