Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Bamboe wandpaneel

  Wandpanelen bamboe

  Als alternatief voor verf of behang kun je ook kiezen voor wandpanelen.  Dit modulair ‘behang’ geeft een mooie licht- en schaduwwerking met ontwerpen die ‘doorlopen’ in elke richting. De grondstof van deze panelen is bamboepulp van duurzaam beheerde bamboeplantages.

  Bamboe wandpaneel

  Productieproces: bamboe pulp wordt in een mal onder hoge druk en temperatuur samengeperst waarbij de vloeibare pulp een vaste vorm aanneemt.
  Toepasbaarheid: wandpanelen van bamboe kunnen op vrijwel elke vlakke ondergrond worden bevestigd (zoals wand, muur of plafond). Beschadigde ondergronden vormen ook geen probleem zolang deze maar vlak zijn.
  Onderhoud: volgens gebruiksaanwijzing.
  Milieubelasting: de bamboe van de wandpanelen is afkomstig van duurzaam beheerde plantages. Bamboe kan regelmatig worden geoogst zonder de omgeving aan te tasten. Doordat de wandpanelen een dikte hebben van slechts 1,5mm en opgestapeld in elkaar vallen is de milieubelasting door transport beperkt.
  Giftige stoffen: er zijn stijfselhoudende stoffen aan de pulp toegevoegd.
  Keurmerk: onbekend
  Hergebruik: bij permanente bevestiging is in principe geen hergebruik mogelijk. Het is echter ook mogelijk voor een niet-permanente bevestiging te kiezen.

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.