Als alternatief voor verf of behang kun je ook kiezen voor wandpanelen.  Dit modulair ‘behang’ geeft een mooie licht- en schaduwwerking met ontwerpen die ‘doorlopen’ in elke richting. De grondstof van deze panelen is bamboepulp van duurzaam beheerde bamboeplantages.

Bamboe wandpaneel

Productieproces: bamboe pulp wordt in een mal onder hoge druk en temperatuur samengeperst waarbij de vloeibare pulp een vaste vorm aanneemt.
Toepasbaarheid: wandpanelen van bamboe kunnen op vrijwel elke vlakke ondergrond worden bevestigd (zoals wand, muur of plafond). Beschadigde ondergronden vormen ook geen probleem zolang deze maar vlak zijn.
Onderhoud: volgens gebruiksaanwijzing.
Milieubelasting: de bamboe van de wandpanelen is afkomstig van duurzaam beheerde plantages. Bamboe kan regelmatig worden geoogst zonder de omgeving aan te tasten. Doordat de wandpanelen een dikte hebben van slechts 1,5mm en opgestapeld in elkaar vallen is de milieubelasting door transport beperkt.
Giftige stoffen: er zijn stijfselhoudende stoffen aan de pulp toegevoegd.
Keurmerk: onbekend
Hergebruik: bij permanente bevestiging is in principe geen hergebruik mogelijk. Het is echter ook mogelijk voor een niet-permanente bevestiging te kiezen.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Alle reacties
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx