Zonnepanelen kopen: tips & vergelijk zonnepanelen installateurs

Zonnepanelen kopen begint met de beste zonnepanelen installateurs goed met elkaar te vergelijken. Wij vergeleken een groot aantal zonnepanelen bedrijven op basis van reviews en de belangrijkste kwaliteiten van zonnepalen installateurs. Hieruit kwamen Zonnemarkt.nl, StroomVanDeZon en Coolblue naar voren. Ontdek hier waar je op moet letten bij de installatie van zonnepanelen op jouw dak, vergelijk installatie bedrijven en vraag vrijblijvend verschillende offertes aan.

Direct naar

Waar moet je op letten bij zonnepanelen kopen?

  • Let voor de zonnepanelen op de verhouding tussen kosten en energie-opbrengsten. Het gaat erom dat je voor zo min mogelijk euro’s zoveel mogelijk energie opwekt. Duurdere zonnepanelen zijn alleen de moeite waard als het qua rendement voor jou belangrijk is omdat je een klein dak hebt.
  • Let op de garanties. Hoe langer, hoe beter. Let daarbij ook op het merk: als een fabrikant failliet gaat, kan jij je garantie kwijt zijn. De installatiegarantie is vaak de kortste: meestal 5 – 10 jaar. Kijk ook of het installatiebedrijf een verzekering heeft: dan weet je zeker dat de garantie blijft doorlopen, ook als er wat gebeurt met het bedrijf. 
  • Vergelijk zonnepanelen installateurs om te kijken welke zonnepanelen bedrijf jou het meeste vertrouwen geeft. Let daarbij ook op reviews. Vraag altijd meer dan 1 offerte op, en vraag degene waar je het meeste vertrouwen in hebt om langs te komen voor een inschatting. Overvraag de installatiebedrijven ook niet. Vraag maximaal 3 offertes bij verschillende bedrijven per keer aan. Als die niet bevallen, kan je het bij andere bedrijven proberen. 
  • Let op de betaling en het offertebedrag. Je zou niet meer dan 10-50% van tevoren hoeven te betalen. Verzeker je ervan dat er geen onverwachte meerkosten volgen en dat het offertebedrag definitief is. Betaal digitaal, zodat er later geen gedoe over geld kan ontstaan. 
  • Kijk of de zonnepanelen installateur echt het totaalplaatje doet. Check ook of er aanpassingen nodig zijn in je meterkast. Vraag of de installateur ook papierwerk doet, zoals de BTW-teruggave en de aanmelding bij je netbeheerder of energiemaatschappij. 
  • Spreek een datum af voor de installatie. Wachttijden kunnen afhankelijk van de drukte sterk variëren. De installatie zelf duurt ongeveer een dag. 
 

Als alles geregeld is, kan je genieten van de extra stroom die binnenkomt voor jouw huis! 

Vergelijk vrijblijvend zonnepanelen bedrijven en vind de beste zonnepanelen installateur

Wij hebben verschillende bedrijven voor jou vergeleken. Deze bedrijven verzorgen verkoop en installatie van zonnepanelen. Installatie op jouw dak is maatwerk en kosten hangen af van de keuzes die jij maakt. Offertes aanvragen kan geheel vrijblijvend.

1. Zonnemarkt.nl

Beoordeling
4.3/5

8.6/10 van de 507 reviews (Google, Kiyoh, opines, trustpilot)

Voordelen
Nadelen

Zonnemarkt is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnestroomsystemen. Naast het assortiment van zonnestroom producten, bieden ze ook deskundig advies over het beste systeem in uw specifieke situatie.

2. StroomVanDeZon

Beoordeling
4.7/5

8,6/10 van 35 reviews (reviewpilot, google en duurzaamthuis)

Voordelen
Nadelen

StroomVanDeZon maakt de keuze voor zonne-energie makkelijk en inzichtelijk. Door de strakke georganiseerde en geautomatiseerde organisatie en aanpak kunnen ze een aanbieding doen die volgens hen 10% onder de gemiddelde marktprijs ligt. Dit kunnen ze doen doordat ze strakke afspraken hebben met de beste partners en ook door grotere volumes. In de aanpak benadrukken ze het risicoloze beleggingsaspect van zonne-energie op eigen dak en maken ze inzichtelijk dat met verduurzamen direct geld is te verdienen.

 
 
 

3. Coolblue

Beoordeling
4.7/5

8.1/10 van 121.592 reviews  (truspilot, kieskeurig en duurzaamthuis).

Voordelen
Nadelen

Coolblue adviseert klanten over het beste zonnedak. Tijdens het adviesgesprek nemen ze alle details door en bepalen jij en Coolblue hoe het ontwerp van het zonnedak eruit komt te zien. Zo weet men van te voren waar ze aan toe zijn. Wanneer de afspraak is gemaakt, wordt het zonnedak binnen één dag door een Coolblue  zonnepanelen-installateurs geïnstalleerd. Zodra het zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in hun energieopbrengst.
 

4. Zonnepanelencentra

Beoordeling
4.4/5

8/10 van de 2599 reviews (Solvari, Feedbackcompany en duurzaamthuis). 

Voordelen
Nadelen

Zonnepanelen Centra is opgericht in 2011. Een jonge ondernemer had de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier. Al snel kwam deze ondernemer uit bij zonnepanelen door middel van zonne-energie. Waarom niet gebruik maken van een onuitputbare energiebron die ingezet kan worden voor een duurzamer milieu?

 

5. Zelfstroom

Beoordeling
4.3/5

8/10 van de 1769 reviews (Google, klantenvertellen en duurzaamthuis)

Voordelen
Nadelen

Zelfstroom geeft al zes jaar energie om de energietransitie te versnellen. Je kan er voordelig zonnepanelen kopen. Inmiddels zijn ze ook de grootste partij op het gebied van lease en verhuur van zonnepanelen in Nederland. Zelfstroom werkt met een team vol experts op het gebied van zonnepanelen, van A tot Z. Ze beginnen met advies en eindigen met een zonnestroomsysteem op je dak, vakkundig geïnstalleerd.  Niemand van het kastje naar de muur sturen: het hele traject is bij ons in eigen beheer. Wel zo duidelijk.

6. MetDeZon

Beoordeling
3.5/5

6,9/10 van de 60 reviews (trustpilot en Nederlandreview)

Voordelen
Nadelen

MetDeZon (zonnepanelen.nl) is een bekwame leverancier van zonnepanelen. Meer dan tien jaar geleden is het bedrijf begonnen met het leveren van zonnestroomsystemen aan de consumenten die graag voorop wilden lopen met het verduurzamen van Nederland. MetDeZon kan je verder helpen met het leveren van doe-het-zelfpakketten of pakketten geïnstalleerd door de erkende installateurs. 

 

Ervaringen met zonnepanelen kopen

Kosten en baten zonnepanelen kopen

Als je voor een zonnepanelen installateur gaat, is het verstandig er één van de zonnepanelen bedrijven te kiezen met goede beoordelingen, garanties en ondersteuning. De zonnepanelen installateurs uit de bovenstaande vergelijking hebben een groot aantal soorten zonnepanelen beschikbaar. Als je voor een installatie gaat, zal rond de 70% van je kosten aan materiaal zijn en rond de 30% aan de installatie. 
 
Om je een idee te geven van de kosten en baten van zonnepanelen hebben we hieronder een overzicht van de kosten en opbrengsten bijgevoegd, op basis van een 2 persoonshuishouden in de Coolblue calculator. Voor het voorbeeld van 9 zonnepanelen kan je rond de 3500 euro aan kosten verwachten. Dat kan echter verschillen per situatie. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan als je zonnepanelen gaat kopen. 

Gerelateerde artikelen

Screenshot at

Beste zonnepanelen

Vergelijk de beste zonnepanelen in 2020 en ontdek waar je op moet letten. Zonnepanelen verdien je binnen 9 jaar terug en je betaalt geen BTW.

Lees verder
Bart

Bart

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.