De beste zonnepanelen installatie kies je door verschillende goed beoordeelde bedrijven met elkaar te vergelijken. Wij vergeleken een groot aantal zonnepanelen bedrijven op basis van reviews en de belangrijkste kwaliteiten van zonnepalen installateurs. Hieruit kwam Coolblue als beste naar voren, gevolgd door Zonnepanelencentra en Zonnemarkt. Ontdek hier waar je op moet letten bij de installatie van zonnepanelen op jouw dak, vergelijk installatie bedrijven en vraag vrijblijvend verschillende offertes aan.

Direct naar

Waar moet je op letten bij  zonnepanelen bedrijven?

  • Let voor de zonnepanelen op de verhouding tussen kosten en energie-opbrengsten. Het gaat erom dat je voor zo min mogelijk euro’s zoveel mogelijk energie opwekt. Duurdere zonnepanelen zijn alleen de moeite waard als het qua rendement voor jou belangrijk is omdat je een klein dak hebt.
  • Let op de garanties. Hoe langer, hoe beter. Let daarbij ook op het merk: als een fabrikant failliet gaat, kan jij je garantie kwijt zijn. De installatiegarantie is vaak de kortste: meestal 5 – 10 jaar. Kijk ook of het installatiebedrijf een verzekering heeft: dan weet je zeker dat de garantie blijft doorlopen, ook als er wat gebeurt met het bedrijf. 
  • Vergelijk installateurs om te kijken welke jou het meeste vertrouwen geeft. Let daarbij ook op reviews. Vraag altijd meer dan 1 offerte op, en vraag degene waar je het meeste vertrouwen in hebt om langs te komen voor een inschatting. Overvraag de installatiebedrijven ook niet. Vraag maximaal 3 offertes bij verschillende bedrijven per keer aan. Als die niet bevallen, kan je het bij andere bedrijven proberen. 
  • Let op de betaling en het offertebedrag. Je zou niet meer dan 10-50% van tevoren hoeven te betalen. Verzeker je ervan dat er geen onverwachte meerkosten volgen en dat het offertebedrag definitief is. Betaal digitaal, zodat er later geen gedoe over geld kan ontstaan. 
  • Kijk of de installateur echt het totaalplaatje doet. Check ook of er aanpassingen nodig zijn in je meterkast. Vraag of de installateur ook papierwerk doet, zoals de BTW-teruggave en de aanmelding bij je netbeheerder of energiemaatschappij. 
  • Spreek een datum af voor de installatie. Wachttijden kunnen afhankelijk van de drukte sterk variëren. De installatie zelf duurt ongeveer een dag. 

Als alles geregeld is, kan je genieten van de extra stroom die binnenkomt voor jouw huis! 

Vergelijk vrijblijvend zonnepanelen bedrijven

Wij hebben verschillende bedrijven voor jou vergeleken. Deze bedrijven verzorgen verkoop en installatie van zonnepanelen. Installatie op jouw dak is maatwerk en kosten hangen af van de keuzes die jij maakt. Offertes aanvragen kan geheel vrijblijvend.

1. Coolblue

Beoordeling
4.7/5

9.3/10 van 121.592 reviews op bij truspilot en kieskeurig. 

ons advies
Voordelen
Nadelen

Coolblue adviseert klanten over het beste zonnedak. Tijdens het adviesgesprek nemen ze alle details door en bepalen jij en Coolblue hoe het ontwerp van het zonnedak eruit komt te zien. Zo weet men van te voren waar ze aan toe zijn. Wanneer de afspraak is gemaakt, wordt het zonnedak binnen één dag door een Coolblue  zonnepanelen-installateurs geïnstalleerd. Zodra het zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in hun energieopbrengst.
 

2. Zonnepanelencentra

Beoordeling
4.4/5

8.7/10 van de 2599 reviews (Solvari, Feedbackcompany en opennes). 

ons advies
Voordelen
Nadelen

Zonnepanelen Centra is opgericht in 2011. Een jonge ondernemer had de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier. Al snel kwam deze ondernemer uit bij zonnepanelen door middel van zonne-energie. Waarom niet gebruik maken van een onuitputbare energiebron die ingezet kan worden voor een duurzamer milieu? Service, kwaliteit en prijs/kwaliteitverhouding zijn de fundamentele onderdelen voor een duurzamer milieu!

3. Zonnemarkt.nl

Beoordeling
4.3/5

8.6/10 van de 507 reviews (Google, Kiyoh, opines, trustpilot)

Voordelen
Nadelen

Zonnemarkt is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnestroomsystemen. Naast het assortiment van zonnestroom producten, bieden ze ook deskundig advies over het beste systeem in uw specifieke situatie.

4. ENGIE

Beoordeling
4/5

8,1/10 van 2039 reviews op trustpilot en feedbackcompany

Voordelen
Nadelen

ENGIE helpt met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse zonne-energie tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakt ENGIE de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doet ENGIE als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener.

5. MetDeZon

Beoordeling
3.5/5

6,9/10 van de 60 reviews op trustpilot en Nederlandreview

Voordelen
Nadelen

MetDeZon (zonnepanelen.nl) is een bekwame leverancier van zonnepanelen. Meer dan tien jaar geleden is het bedrijf begonnen met het leveren van zonnestroomsystemen aan de consumenten die graag voorop wilden lopen met het verduurzamen van Nederland. MetDeZon kan je verder helpen met het leveren van doe-het-zelfpakketten of pakketten geïnstalleerd door de erkende installateurs. 

 

Ervaringen met zonnepanelen

Kosten en baten zonnepanelen installatie

Als je voor een installateur gaat, is het verstandig er één van de zonnepanelen bedrijven te kiezen met goede beoordelingen, garanties en ondersteuning. De installateurs uit de bovenstaande vergelijking hebben een groot aantal soorten zonnepanelen beschikbaar. Op onze pagina ‘de beste zonnepanelen‘ vind je informatie over de kwaliteit van verschillende soorten zonnepanelen. Als je voor een installatie gaat, zal rond de 70% van je kosten aan materiaal zijn en rond de 30% aan de installatie. 
 
Om je een idee te geven van de kosten en baten van zonnepanelen hebben we hieronder een overzicht van de kosten en opbrengsten bijgevoegd, op basis van een 2 persoonshuishouden in de Coolblue calculator. Voor het voorbeeld van 9 zonnepanelen kan je rond de 3500 euro aan kosten verwachten. Dat kan echter verschillen per situatie. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. 

Gerelateerde artikelen

Screenshot at

Beste zonnepanelen

Ontdek wat de beste zonnepanelen zijn en vergelijk prijzen De beste zonnepanelen zijn degene die het meeste energie opleveren, tegen de laagte kosten. Wij hebben

Lees verder
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Alle reacties
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx