Mobiele zonnepanelen, stekker erin en besparen maar!

Geplaatst op 21 januari 2013 in Duurzaam wonen

Zonne-energie is ideaal voor mensen die graag hun eigen duurzame energie willen opwekken. Maar als je huurt of in een appartement woont zijn er vaak weinig mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Voor de reguliere systemen zijn aanpassingen nodig in het gebouw en dat is niet overal toegestaan. Het bedrijf Sun Invention komt met een nieuwe oplossing: een Plug & Save Solar System oftewel draagbare zonnepanelen. Steek het stekkertje in het stopcontact en het zonnepaneel is aangesloten. Het besparen kan beginnen!

zonneenergie-plug-safe-zonnepanelen

Zonne-energie, ook voor technofoben

Het Plug & Save Solar System is het eerste systeem waarbij de omvormer en energie opslag in het paneel geïntegreerd zijn. Er gaat zonne-energie in en er komt elektriciteit uit. Je hebt geen dak nodig om deze panelen te plaatsen. Met een eenvoudig bevestigingssysteem kunnen ze worden opgehangen aan het balkon of de gevel. Of je zet ze in de tuin of op een dakterras met een frame. Het is natuurlijk wel van belang dat de locatie van de panelen op de zon gericht is, om voldoende rendement te genereren. Als je gaat verhuizen neem je deze draagbare zonnepanelen gewoon mee naar het volgende huis!

Draagbare zonnepanelen

Er zijn drie verschillende varianten van deze Plug&Save-panelen: Light, Basic en Optimus. De keuze hangt samen met de energiebehoefte. De laatste heeft ook een ingebouwde unit voor energieopslag. Dus ook als de zon even niet schijnt kun je energie besparen. Het bedrijf claimt een besparing op je energierekening van 25%. We weten nog niet of er al een leverancier in Nederland is voor dit systeem maar voor meer informatie kun je alvast naar de site van Sun Invention

Reacties (1)
08/10/14 • 00:57

Ik zie dat dit al een wat ouder artikel is, maar ik had hier nog nooit van gehoord. Wat een te gek idee. Weet je of deze zonnepanelen inmiddels al in Nederland verkrijgbaar zijn?

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld