Waterbesparende douchekop

Bespaar met een waterbesparende douchekop

In Nederland gebruiken we ruim 80% van ons warme water om te douchen. Met een waterbesparende douchekop kan je flink besparen! Een gemiddeld huishouden bespaart jaarlijks 7400 liter warm water en ongeveer 40 m3 aan gas. Totale besparing: €40,- per jaar! (bron: Milieucentraal).

Als je een waterbesparende douchekop wilt kopen, dan is het waterverbruik per minuut het belangrijkst. Waterbesparende douches zouden tussen de 4,3 tot 6,9 liter water per minuut moeten gebruiken. Let er ook op dat je meteen de slang vervangt. De druk bij een waterbesparende douche is namelijk wat hoger – daardoor kan er lekkage ontstaan bij oude slangen. Die hogere druk zorgt ervoor dat het water hetzelfde voelt als een normale douchekop – of zelfs beter.

Als je eenmaal onder de waterbesparende douchekop staat, gebruik je natuurlijk de zuinigste stand.

Wij hebben op basis van een vergelijking van reviews, eigenschappen en de hoeveelheid waterbesparing de beste modellen op een rij gezet. Kijk hier welke voor jou geschikt is!

De Grohe Vitalo Start komt het beste uit de vergelijking. Het lage waterverbruik van 5,7 liter per minuut, de kosten en de zeer positieve ervaringen van mensen (nauwelijks verschil te voelen met een normale douchekop), maken dit een echte nummer 1. Kijk op deze pagina’s als je meer wilt weten over energie besparen of water besparen.

 

Grohe Vitalio start 100

Goedkoopste optie voor een goed duurzaam ontwerp
 • 2 standen
 • Waterbesparend
 • 5,7 liter per minuut
 • 5 jaar garantie
Ons advies
Screenshot at

Euphoria 110 Mono

Degelijk duurzaam ontwerp
 • 1-3 standen (verschillende modellen waarbij deze optie 1 stand heeft)
 • Waterbesparend
 • Materialen gaan lang mee
 • 5,7 liter per minuut
 • 5 jaar garantie
Screenshot at

Hansgrohe Raindance Select E 120 ecosmart

Duurzame optie met alle luxe die je maar kan wensen
 • 3 standen. Rain, RainAir en Whirl
 • Waterbesparend, tot ruim 50% van een gemiddelde douche
 • zeer laag verbruik met 4,2-6,9 l/min (afhankelijk van de stand).
 • Duurzame materialen
 • Omvangrijke douchekop, zodat het water om je heen gaat. Lucht wordt gecombineerd met water wat goed voor de huid is.
 • 5 jaar garantie
 • Enkele gebruikers geven aan dat ze langer douchen omdat de straal aangenaam is, wat het waterbesparende weer teniet doet.
Screenshot at

Grohe Vitalio Start 100

Beoordeling
4.5/5

9,0/10 van de 23 reviews bij bol.com en praxis

Geef je douche een boost met deze handdouche uit de Vitalio Start 100 serie. Kies uit twee straalsoorten: de zomerse Rain-straal of de krachtige Jet-straal. Pak de straal die bij jouw bui past. De GROHE DreamSpray®-techniek zorgt voor een perfecte waterverdeling over de sproeigaatjes en dankzij GROHE EcoJoy® verbruik je nooit meer dan 5,7 liter water per minuut.

Door de duurzame chromen GROHE StarLight®-beschermlaag is de handdouche een blikvanger in jouw badkamer. Ook na jaren van gebruik ziet de douche er nog als nieuw uit. Mede dankzij SpeedClean, waardoor kalk geen kans krijgt, en de siliconen ShockProof ring voor het geval je de douche toch een keer uit je hand laat glippen.

Belangrijkste specificaties:
 2 straalsoorten
 Diameter: 10 cm
 Duurzame krasbestendige GROHE chroomlaag
 Waterbesparend
 Volle douchestraal
 Rain-straal: effect van een zomerse regenbui
 Massage-straal
 De handdouche wordt nooit te warm om vast te houden
 Eenvoudig schoon te maken
 Shockproof siliconen ring die beschadiging voorkomt als de douchekop valt

Euphoria 110 Mono

Beoordeling
4.5/5

9,0/10 van de 41 reviews bij bol.com en Amazon

De Euphoria 110 mono handdouche past goed in je badkamer. Zijn onverwoestbare GROHE Starlight glans maakt de douche tot een hoogtepunt. Hetzelfde resultaat. De douchekop levert de gerenommeerde GROHE regenstraal met het effect van een warme regen op je huid. En deze spray voelt dankzij de GROHE dromenspray perfect aan en biedt een optimaal spuitpatroon en de GROHE Ecojoy technologie, waarmee je tot 50% aan het waterverbruik bespaart zonder in te boeten op comfort. De douchekop heeft een binnenste watergeleider voor een langere levensduur en zorgt ervoor dat de douchekop nooit warmer wordt dan de door jou gekozen temperatuur. Het speedclean anti-kalksysteem belooft weinig onderhoud. Goede prijs-kwaliteitsverhouding.

 
 
 
 

 

Hansgrohe Raindance

Beoordeling
4.9/5

9.8/10 uit de 42 reviews op badkamerxxl en bol.com. 

De hansgrohe Raindance Select E handdouche is een douchekop met een diameter van 12 centimeter en drie straalsoorten. Kom jij bruisend van energie onder een RainAir straal vandaan, spoel jij snel de shampoo uit je haar met de Rain krachtige regenstraal of masseer jij je spieren los met de WhirlAir massagestraal? Achter elke druk op de Select-knop schuilt een afwisselend douchemoment. En wist je dat deze douche ook geschikt is voor mensen met een allergie? Hij heeft namelijk een lood- en nikkelvrije doorvoer.

Dankzij zijn onderscheidende vierkante vorm met afgeronde hoeken is de Raindance Select E een blikvanger in je badkamer. De kleur zorgt ervoor dat hij goed met het overige chroom in je badkamer te combineren is. Dankzij de G ½ aansluiting kun je hem zo aan de meeste gangbare doucheslangen vastmaken en direct gebruiken.

Soms doet formaat er wél toe. De douches met XXL-performance hebben een extra grote straalplaat, die je dankzij hun grote omvang een warme deken van water om je heen te slaan. En dankzij de AirPower technologie is het waterverbruik niet hoger dan bij andere douches.

De douche is voorzien van de AirPower technologie. Deze vermengt het water met lucht, waardoor een fijne waterstraal tot parelende volle druppels wordt. Dit voelt zachter aan op de huid en zorgt dat je efficiënter wast en afspoelt. Zo heb je meer comfort, terwijl je minder water verbruikt.

 

Complete doucheset

Als je je douchekop vervangt, kies dan niet meteen voor een compleet nieuwe doucheset. Het is duurzamer je oude set te houden en alleen je douchekop (en doucheslang) te vervangen. Mocht je toch voor een complete set willen gaan, vind je hieronder sets bij 2 van de 3 waterbesparende douchekoppen hierboven. 

Hansgrohe Crometta 85 vario glijstang 65 cm

 • Dezelfde voordelen als de bovenstaande Hansgrohe Crometta 85 douchekop: waterbesparend en materialen gaan lang mee.
 • Met mooi vormgegeven set voor makkelijk verstelbare douche & water met duurzeme materialen.
Screenshot at

Hansgrohe Raindance Select E glijstang 90cm

 • Dezelfde voordelen als de bovenstaande Hansgrohe Raindance Select E douchekop: waterbesparend, luxe, verschillende standen en materialen gaan lang mee.
 • Mooi vormgegeven verstelbare douche, kraan wordt niet heter dan water en extra zeephouder
 • De kraan wordt niet heter dan het water.
 • Met extra zeephouder
Screenshot at

Korter douchen en niet te vaak in bad

Ook korter douchen zorgt voor een vermindering van de milieubelasting. 5 minuten douchen in plaats van het gemiddelde van 9 minuten bespaart op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas, samen goed voor een besparing van 60 euro voor een gemiddeld huishouden. Als alle Nederlanders dit zouden doen besparen we ieder jaar 120 miljoen m3 water en 450 miljoen m3 aardgas, dus 490 miljoen euro. 

Wil je besparen op energie, stap dan ook minder vaak in bad. Een douche nemen is beter. Een gemiddeld bad kost bijna het dubbele aan water en energie als een douche.  

Screenshot at

Badkamer / tandenpoets/ douche timer zandloper 2 minuten blauw

4
 • Eenvoudige zandloper die je helpt herinneren hoe lang je onder de douche staat
 • Goedkoop, low tech en kan lang mee
 • Er zijn klachten van mensen die aangeven dat de zandloper naar beneden kan vallen. Daartegenover staan echter genoeg mensen die aangeven dat de zandloper prima blijft zitten, als je hem maar aan een glad oppervlak plakt.
Beoordeling
4/5

8/10 van de 29 reviews 

Handige zandloper voor in de douche zodat er niet te lang gedoucht wordt. Of ideaal te gebruiken om exact 2 minuten je tanden te poetsen. Afmeting: ongeveer 2 x 6 x 2,5 cm.
 

Gerelateerde artikelen

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x