Subsidie Windenergie

Wat is er nu mooier dan zelf je energie opwekken met behulp van een windmolen. Het decentraal opwekken van elektriciteit is ook in opkomst. Een windmolen wekt stroom op waarbij geen vervuilende stoffen en broeikasgassen vrij komen. Wel dient er bij de aanschaf kritisch gekeken worden naar de situatie. Uit onderzoek komt naar voren dat het rendement van de windmolen sterk afhankelijk is van de plaats waar hij staat. Meer lezen over het rendement van kleine windmolens kun je lezen op: Kleine windmolen test.

Groene energie windmolen in nederland stroom

Helaas zijn er geen subsidies voor windenergie op particulier of klein zakelijk niveau. Op landelijke schaal zijn er wel een aantal subsidies mogelijk, helaas gelden deze subsidies alleen voor grotere windprojecten. In onderstaande subsidietool kun je kijken of er nog andere energiebesparende maatregelen zijn bij jouw in de buurt.

Check subsidies en leningen bij jou in de buurt

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.