Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Groene energie windmolen in nederland stroom

Subsidie Windenergie

Het klinkt geweldig: energie opwekken met behulp van een (kleine) windmolen. Dat is het natuurlijk ook, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat het rendement van de windmolen sterk afhankelijk is van de plaats waar hij staat. Daarover lees je meer in dit artikel over kleine windmolens. Iets anders wat goed is om te weten: voor particulieren zijn er geen subsidies voor de aanschaf van een (kleine) windmolen.

Als bedrijf kun je voor de aanschaf van kline windturbines tot en met 31 december 2023 gebruik maken van de landelijke ISDE-subsidie. Je ontvangt dan tot € 66,- subsidie per m2 rotoroppervlak.

Voor particulieren bestaan (nog) geen landelijke subsidies of leningen. Voor de aanschaf van een kleine windmolen kun je dus ook geen gebruik maken van de Energiebespaarlening. Wel worden er soms op lokaal of gemeentelijk niveau leningen of subsidies aangeboden. Vul hieronder jouw gemeente in om te zien welke financiele mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.