Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zonneboiler

Subsidie zonneboiler

Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Zelfs op bewolkte dagen levert hij warmte door de ‘absorptie’ van licht. Hoe dat werkt vertellen we je in dit artikel. Met een zonneboiler hoeft je cv minder hard te werken, verbruik je minder gas, en is er dus minder CO2 uitstoot. De aankoop van een zonneboiler wordt landelijk gestimuleerd met een subsidie. 

Alles over de subsidie voor een zonneboiler

2
Hoeveel subsidie krijg je?

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type zonneboiler en het bijbehorende vermogen. Het precieze subsidiebedrag per zonneboiler vind je in de apparatenlijst op rvo.nl, maar volgens de Rijksoverheid kun je uitgaan van een bedrag tussen de €850 en €2.500.

In de rekentool van de RVO kun je bekijken hoe hoog jouw subsidie wordt in combinatie met isolerende maatregelen die onder deze subsidie vallen.

3
Waar kan je de zonneboiler subsidie aanvragen?

De ISDE subsidie is nationaal en combineerbaar met andere subsidies. Je kunt de subsidie aanvragen via de site van de RVO. Lokaal zijn er soms aanvullende subsidies beschikbaar. Deze kun je in onze lokale subsidiewijzer terugvinden.

4
Wat zijn de voorwaarden voor de zonneboiler subsidie?

Om de ISDE-subsidie te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder vind je de belangrijkste 5. Voor alle voorwaarden voor de zonneboiler subsidie kun je op deze pagina van de RVO terecht.

  1. De installatie is afgerond bij de aanvraag, en de subsidieaanvraag is ingediend binnen 12 maanden nadat de installatie is uitgevoerd en betaald.
  2. De zonneboiler moet in de apparatenlijst van de RVO staan.
  3. Het huis is geen nieuwbouwhuis.
  4. De warmtepomp is nieuw (niet tweedehands) en bestaat uit collectoren en een boilervat.
  5. Maatregelen zijn uitgevoerd door een bij de KvK ingeschreven bedrijf. Je moet bij deze aanvraag ook enkele bewijzen indienen (factuur e.d.). Zo laat je zien dat het werk echt is uitgevoerd.

Aan de slag

1
Bereid je vooraf goed voor

Je kunt pas subsidie aanvragen als de zonneboiler geïnstalleerd is. Wel is het verstanding om je vooraf goed te verdiepen in zonneboilers en de kosten en baten.

2
Laat je ontzorgen bij de aanvraag

Verdrink je in alle regels en duizelen de cijfers? Geen paniek: de subsidieservice van Simpel Subsidie biedt volledige ontzorging van het hele aanvraag proces voor € 75.00.

Subsidies en leningen voor een zonneboiler in jouw gemeente

Zoals gezegd zijn er naast de landelijke ISDE subsidie soms ook lokale (isolatie-)subsidies beschikbaar. Vul hieronder je gemeente in en zie direct of er aanvullende lokale subsidies bestaan. 

Isabelle Snaauw

Isabelle Snaauw

Isabelle (25) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Maar ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje duurzamer maken. Ze weet veel van windenergie en verwarmen, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.