Voor een (nieuwe) verwarmingsinstallatie in je huis zijn er diverse subsidies in Nederland. Helaas is er geen subsidie meer voor de standaard CV ketel / HR-ketel. Je kunt alleen premie ontvangen op je verwarmingsketel als dit in combinatie is met een zonneboiler- of warmtepompsysteem. Hoe groter het vermogen van de energiebronnen hoe hoger meestal het subsidiebedrag. Voor een warmtepomp geld dat de verwarmingsinstallatie uitgerust moet zijn met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten voor de regeling.

Daarnaast is het mogelijk om een nieuwe CV ketel (HR-ketel) goedkoper te financieren door middel van een Energiebespaarlening of groene hypotheeklening. Onderdeel van een verwarmingstoestel.

In het verleden werden ook verwarmingsinstallaties met een biomassaketel of pelletkachel gesubsidieerd maar deze regeling is in 2020 komen te vervallen. Ook door onvoldoende rendement van de zogenaamde HRE ketel oftewel micro-wkk is deze subsidie komen te vervallen. lees ook artikel:  HRE ketel de stand van zaken.

Duurzame subsidies en leningen voor CV ketel in jouw gemeente

Artikelen

Laad meer
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Inline Feedback
Alle reacties
11
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx