Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Subsidie verbouwen

  Subsidie Verbouwen en Renoveren

  Bij bestaande bouw wordt steeds vaker aandacht geschonken aan duurzaamheid. Terecht want het verbeteren van een bestaand huis is de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van huisvesting.

  Subsidie verbouwen

  Gelukkig is er een subsidie regeling waardoor de werkzaamheden voor het verbouwen en renoveren van je huis ouder dan 2 jaar tegen het lage BTW tarief van 9% kan. Dit geldt voor het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen. Over de materialen moet wel 21 procent worden betaald. Deze subsidie regeling kan erg interessant zijn omdat juist bij een verbouwing of restauratie van een bestaande pand veel manuren zitten. Het verlaagde BTW tarief hoef je niet als subsidie aan te vragen maar wordt verrekend met de aannemer.

  Naast het verlaagde BTW tarief zijn er ook nog diverse andere landelijke of lokale subsidies verkrijgbaar voor de verbetering van je huis zoals o.a.: verwarmingsinstallaties, zonnepanelen, isolatie, warmtepomp en groene daken. Check onderstaande subsidietool voor subsidies bij jouw in de buurt.

  Check subsidies voor Verbouwen en Renoveren in jouw gemeente

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.