Voorkom kattenoverlast in je tuin

Geplaatst op 14 september 2010 in Lifestyle

Katten, je houdt van ze of je haat ze! Er zijn enorm veel kattenliefhebbers in Nederland en we hebben veel plezier van onze lieve huisdieren. Liefst laten we onze huisgenootjes natuurlijk ook buiten rondlopen. Met als negatief bijeffect dat ze hun behoefte ook in andermans tuin doen. Ineens wordt de voortuin van de buren een ideale kattenbak. Misschien wel jouw tuin… dat kan niet de bedoeling zijn. We zetten een aantal diervriendelijke en milieuvriendelijke  tips op een rij om te voorkomen dat je tuin een échte kattenbak wordt zonder de dieren schade aan te richten.

Katten in Nederland

De cijfers van het CBS liegen er niet om. Meer dan de helft van de Nederlandse huishouden heeft één of meer huisdieren. In totaal hebben we ruim 30,7 miljoen huisdieren. Daarvan is ongeveer 66% kat (dat zijn er dus ruim 17 miljoen) en 34% hond. Van alle katten in Nederland is 40 procent acht jaar of ouder. Interessant om te weten: De kosten voor onze huisdieren reizen de pan uit. Niets is ons blijkbaar teveel voor onze huisgenoot. In totaal kosten katten, honden en andere huisdieren ons naar schatting  jaarlijks 1,1 miljard euro.

Overlast katten

We kunnen ons voorstellen dat dit enorme aantal katten overlast veroorzaakt. De voormaanste reden is over het algemeen de ontlasting die in vele gevallen in jouw tuin wordt gedeponeerd. Dit geeft stankoverlast en is natuurlijk niet erg hygienisch. Vooral voor kinderen is het niet gezond om direct in aanraking te komen met de ontlasting van katten. Maar ook voor volwassenen kan een besmetting met toxoplasmose gevaarlijk zijn. Maar ook het geluid van katten tijdens de paartijd en verder katten onder onsjes kan sommige mensen op de kast jagen. Natuurlijk heeft een kat ook voordelen, naast gezelligheid is een kat natuurlijk de grote muizenvanger. Zie ook muizen bestrijden zonder gif

Maak een kat onvriendelijke tuin

Om katten zoveel mogelijk te weren uit je eigen woonomgeving kun je best beginnen in je tuin of balkon. Er zijn allerlei mogelijkheden om je tuin zo kat onvriendelijk mogelijk te maken. We hebben hieronder een aantal ‘diervriendelijke’ tips op een rijtje gezet om van jouw tuin de verschrikkelijkste plek voor katten op aarde te maken:

 • Voorkom los zand in je tuin zoveel mogelijk. Katten begraven hun behoeften en zoeken naar een goede bodem waarin gemakkelijk te graven is.  Plaats zoveel mogelijk tegels en houdt aarde aangestampt . Het wordt hiermee oninteressant voor katten om jou tuin als toilet te gebruiken.
 • Hoe meer planten de bodem bedekken, hoe minder plekjes een kat zal vinden om zijn behoefte te doen. Plaats planten dicht op elkaar en kies echte bodembedekkers.
 • Er zijn planten waar katten een hekel aan hebben. Dat heeft met name met de geur te maken die deze planten verspreiden: citroengeur. Voorbeelden van planten zijn ooievaarsbek, vuurwerkplant en citroenverbena. Plaats deze op strategische plaatsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om citroenschillen in de tuin te strooien. Ververs deze regelmatig om de geur in stand te houden. Kies nooit voor kattenkruid want daar zijn katten dol op. Wel om ze natuurlijk in je eigen tuin te houden.
 • Erg stekelige planten weren katten ook uit de tuin. Stekelige mei- en vuurdoorntakken zijn niet aantrekkelijk en weren af.
 • Dek de plekken met losse aarde af met kippengaas. In het begin zullen de katten hiervan schrikken omdat het akelig aanvoelt aan de pootjes. Na verloop van tijd kun je het gaas weghalen omdat de katten geleerd hebben dat jou tuin niet geschikt is als kattenbak. Let op: zorg dat er geen scherpe randjes aan de zijkanten zitten, buig dit netjes om en zorg ervoor dat geen mens of dier zich hieraan kan bezeren.
 • Katten hebben een enorme hekel aan water. Door gereed te staan met een tuinslang of een bak water en de kat te betrappen, kun je hem afleren in jou tuin te komen. Je kunt ook een goed waterpistool kopen, dat werkt absoluut en geeft een schrikeffect, net als aan plantenspuit. We moeten hierbij zeggen dat er katten zijn die erg hardleers zijn en herhaling vaak wel nodig is. Er is ook apparatuur verkrijgbaar die met behulp van een censor water sproeit op het moment dat een dier de tuin binnenkomt. Deze zijn verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.
 • Strooi peper op de plekken waar de katten vaak komen. Het prikkelt de neusgaten en voelt erg onprettig voor de kat. Het kan echter geen schade aanrichten.
 • Katten hebben een hekel aan de geur van azijn. Sprenkel geregeld azijn rond je tuin en je maakt je tuin een stuk onaantrekkelijker voor katten. Na regen herhalen omdat dan de geur minder wordt.
 • Strooi koffiedik in de tuinaarde. Niet de geur verdrijft katten maar het kleverige van het koffiedik gaat vanaf de pootjes in de vacht zitten en voelt vervelend aan voor de kat. Bij het schoonlikken vind de kat bovendien de smaak vies.
 • De geur van knoflook weert katten. Er zijn anti-kat korrels op basis van knoflook-extract verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak. Bovendien zijn deze biologisch afbreekbaar.
 • Hertshoornolie stinkt vreselijk. Het verjaagt alle dieren en eigenlijk ook mensen uit uw tuin. Het zal zeker werken tegen katten in uw tuin. Deze olie is op speciaal verzoek te bestellen bij uw drogist of apotheker.
 • Ultrasoon geluidschrikt katten af. Er zijn verschillende soorten apparatuur verkrijgbaar. Er zijn varianten in de vorm van een geluidspistool, maar er is ook apparatuur die standaard in de tuin geplaatst kan worden. Het richt geen schade aan bij het dier, maar schrikt wel af. Deze apparatuur is verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak. Er zijn tegenwoordig ook varianten op zonne-energie verkrijgbaar.
 • Er zijn enkele planten waar katten juist erg van houden. Wil je ze liefst in een bepaald deel van je tuin houden en andere delen ontzien dan kun je bijvoorbeeld wild kattenkruid plaatsen. Ook steenanjer of het zogenaamde kattengras vinden katten erg prettig.
 • Cacao-doppen werden vroeger vaak aangeraden. Het werkt alleen niet. Katten zouden de scherpe randjes onprettig moeten vinden, maar onze eigen ervaring is dat de hele kattenbevolking uit de buurt er erg enthousiast van werd en er de ideale kattenbak in zag.
 • Plaats een schutting rond je tuin met bovenop planten zodat het moeilijk is om te landen. Of plaats hellend gaas van boven naar beneden zodat de sprong zowel ver als hoog moet zijn om bovenop de schutting te komen. Katten kunnen dan moeilijker bovenop de schutting komen en niet in je tuin rondwandelen.

Meer natuurlijke ongedierte bestrijding van o.a muggen, mieren, huisstofmijt en zilvervisjes

Reacties (84)
Sylvia
03/04/15 • 10:45

Goeie tips, ik ga er zeker een paar gebruiken want ik kan er niet meer tegen om elke dag stront uit de achtertuin te moeten halen BAH!
Ik heb al 2 van die kattenverjagers staan, maar er loopt 1 kat rond die er niet van onder de indruk is helaas.
Ik had van een vriend een plantje gehad, dat bleek kattenkruid te zijn. Die ga ik snel weghalen, want ik zag dat daar in gerold werd 🙁

pieter
25/05/15 • 06:49

Waarom moet ik extra kosten maken om te voorkomen dat iemand anders zijn kat in mijn tuin schijt, lijkt mij een verantwoordelijkheid van de eigenaar. Er is dus maar 1 oplossing ” verbieden dat katten alleen buiten lopen”.Dus net als een hond uitlaten aan een riempje!

louise
06/06/15 • 12:37

naast hondenbelasting zou er ook kattenbelasting moeten komen.
wel zo eerlijk.!

Jeanell
01/08/15 • 08:47

Ik ben het helemaal eens met Pieter, waarom moeten mensen kosten maken om de kat van anderen. belachelijk, houd die dingen binnenshuis en geef ze een kattenbak of loop met ze aan een lijntje buiten. hier hebben we een vijver en dus ook overlast van katten.
katten belasting vind ik net als honden belasting overbodig, wel moet er een losloop verbod op loslopende katten komen. loopt jou kat wel los buiten, word deze opgeruimd door de desbetreffende instanties!
mja zover zal het helaas niet komen denk ik.

larissa
26/08/15 • 14:58

Onze voortuin word gebruikt als kattenbak…. daarom hebben we door heel de tuin grind gelegd zodat er geen katten in komen. Maar helaas ze blijven terug komen en als ik thuis kom uit mijn werk kan ik eerst poep ruimen. We hebben koffiedroes onder het grind gelegd en ook dat lijkt niet te helpen… Wij zijn nu ten einde raad help ons!

Godfried
04/09/15 • 10:23

Blazen!!! Dat doen katten ondereen als ze niet van elkaar moeten weten. Zo heeft mijn broer zijn katten geleerd dat zijn garage geen plaats is voor ze. Telkens als ze te dichtbij kwamen blies hij met de luchtslang van zijn compressor in de richt van de kat. resultaat: GEEN katten in zijn garage;

kees
12/09/15 • 12:49

Ik ben allergisch voor katten, dus ik moet hele maal geen kat in mijn tuin hebben.
maar je moet dit wel diervriendelijk doen, anders heb je straks de bijnaam van katten hater en dat is niet zo.

Katten belasting is een goed idee, je betaald voor een hond ook. de vraag waarom dat nog zo is, is niet om de drollen die ze neerleggen, dat doen paarde ook.
Geld geld en nog eens geld.
Hondenbelasting is zeer oud, vroeger trokken ze karren dus wegen belasting.
Dus een mooie melk koe net als je auto.

rilet
30/09/15 • 09:44

Als je katten heb vind ik dat je er zelf voor moet zorgen dat hij niet in andermans tuin loopt. Door de kat van de buren zijn wij verplicht ons konijn in zijn hok op te sluiten. De ander is al vermoord door een kat. Ook probeert hij de parkieten te pakken.

Dus door katten van andere kunnen wij niet meer veilig huisdieren houden.

De vret
04/10/15 • 15:25

Een kat is bij uitsek een huisdier voor asso´s. die nemen een huis dier trappen die naar buiten (evt. dag en nacht) en zijn doorgaans zelf de gehele dag niet thuis. (lekker makkelijk huisdier)Gedurende de tijd dat zij buiten zijn slopen en schijten die krengen in jou en mij tuin! Verantwoordelijkheid kennen katten houders nooit. Een kat hoor nu eenmaal buiten en vrij (incl. onze prive tuinen, want daar legt die katten liefhebber direct beslag op, als hij/zij een kat neemt)! Oplossen, vergeet het maar, krijg je nooit geregeld! Dus er is mar één oplossing, en daar moet je zelf voor zorgen, net als bij andere overlast dieren zoals ratten en muizen etc. opruimen! En daar zijn gelukkig erg handige mogelijkheden en produkten voor. Direct groots aanpakken en na één week is de overlast opgelost. Doe je er langer over, loop je riscio dat er op je gelet wordt. Katten liefhebbers kijken doorgaans niet als hun katten een dag of wat niet langs komt, de eigennaar weet dat die bij jou in de tuin zit (komt ze wel lekker makkelijk uit). Doe handschoenen aan want plastiek laat vinger afdrukken na op de afvalzak…

W v Vaen
08/10/15 • 10:36

Ik geef de De vret gelijk. En een kat scheit niet op zijn eigen werf

28/10/15 • 17:23

ik hoorden op de radio dat ze katten overlast heben ze mogen niet katten dood schieten

Adriaan
07/11/15 • 15:32

Ik heb me laten vertellen, dat je zwerfkatten mag vangen en naar het asiel mag brengen.
Je weet toch niet of er een zwerfkat in je tuin zit te schijten of de kat van de buren?
Wanneer ze de kat regelmatig terug moeten halen uit het asiel gaat dat veel kosten.
Dan pak je degene die het verdiend, de houder van de kat. Het dier zelf kan er niets aan doen, dat ligt in hun aard.
Een andere tip:neem een plaat board of ander materiaal en smeer die in met zwarte niet drogende betum. Leg in het midden wat lekkers voor moortje. Met zijn vuile poten gaat hij dan terug naar huis. Leuk voor op het tapijt en het bankstel. Bingo je hebt dan weer de verantwoordelijke

Diane
09/11/15 • 10:48

Zelf heb ik een cattery en houdt daarom mijn katten binnen. Maar de kater (jawel, ongecastreerd rasloos exemplaar) van de buren piest elke ochtend tegen mijn voordeur en zit op de containerbak mijn katten uit te dagen. Gisteren een teil water gegooid, maar helaas mis. Vanmorgen maar even flink knoflook op de deur en op de bovenkant van de container gesmeerd. Nu maar hopen dat hij even op de container gaat zitten voordat hij opmerkt dat er knoflook op zit en dat hij dan terug naar huis gaat. Veel geluk voor de buren dan….

kattenliefhebber
26/11/15 • 08:57

De Vret, wat ben jij een kattenhater, zeg! De toon kan wel wat anders en je oplossingsmethode is ronduit walgelijk!

Ben ik even blij, dat ik niet bij je in de buurt woon (hoop ik althans).

kattenliefhebber
26/11/15 • 09:00

De Vret, en dat mensen die katten houden aso’s zijn is ronduit een belediging. Iemand die zulke opmerkingen maakt moet zelf eens goed in de spiegel kijken!

Katteneigenaar
12/12/15 • 13:24

@de vret; jij bent wel heel kort door de bocht… Volgens mij heet deze site “voorkom kattenoverlast”. dwz dat hier, nomaal gesproken, mensen kijken om na te gaan wat zij kunnen doen om juist deze overlast aan te pakken. Katten- of hondeneigenaars zijn niet per definitie asociaal. Asociaal gedrag heeft met de persoon te maken niet welk dier jij als huisdier hebt. Jij hebt hier dus niets te zoeken aangezien jij degene bent die zich asociaal uitlaat.
Ik heb wél wat aan de tips en ga in gesprek met m’n buurvrouw om t samen op te lossen.

Katteneigenaar
12/12/15 • 14:12

Ik ben zojuist aan de deur geweest; Helaas heeft mijn buurvrouw geen zin om iets aan te passen, zo zegt ze zelf, ondanks de voorstellen voor t kopen v planten voor haar, kippengaas met een dun laagje zand er over..zodat je t gaas niet ziet, cacaodoppen. Iets om samen tot een oplossing te komen. Jammer.., blijkbaar kijkt ze liever tegen cocktailprikkers en zilverfolie aan dan tegen planten. Zo zie je maar dat niet altijd de kattenliefhebber degene is die geen oplossing wil!

Weg die katten in mijn tuin
16/12/15 • 09:41

KATTEBELASTING LATEN BETALEN…..kan nu voor die vieze schijtkatten van een andere betalen om ze te verjagen!!!

francis
22/01/16 • 11:12

En kattepoep maakt meer babies gehandicapt dan hondebeten. Toxoplasmose.

25/01/16 • 08:47

[…] hun behoefte ergens anders. Hoewel peper de neusgaten prikkelt, kan het kruid geen kwaad, volgens duurzaamthuis.nl. Handig: ook muizen hebben een hekel aan […]

K. H. Goudswaard
07/02/16 • 12:03

Als u een goed te omheinen/-schutten tuinbezitter bent is de beste oplossing om rondom een stalen of geplastificeerde lijn te spannen bezet met ronddraaiende elektriciteitsbuis. De draad moet u wel voldoende “ondersteunen” zodat deze strak blijft.
U kent het wel, die lichtgele buis, de boosdoener wil zich aan het hoogste punt van uw schutting/afscheiding optrekken maar de rollende buis voorkomt dat en de boosdoener valt mooi weer naar terug naar beneden.
Veel succes toegewenst.
K.H. Goudswaard.

Danny
23/02/16 • 20:32

De vret,ik ben het helemaal met je eens. De eigenaars van die katten beseffen echt niet wat ze aanrichten!

Katten fan
14/03/16 • 11:30

De vret en iedereendie het daar mee eens is ik zal jullie eens opruimen met handschoendjes aan. Doe allemaal niet zo moeilijk. En kattenbelasting nee bedank.

Ik zou weigeren om dat te betalen.

Mijn kat is namelijk een binnenkat en niemand heeft daar last van en als ik hem mee naar buiten neemt dan is dat in een mandje en aan een tuigje.

Scheer niet iedereen over 1 kamp vieze gore nazi’s en blijf met je poten van andermand katten af voordat je dalijk zelf in een vuilniszak beland

jannie
19/03/16 • 12:40

Ik heb ook last van katten in mijn tuin en baal daar van mijn katten zitten binnen maar dat
mevr of mr katten fan mensen uit maakt voor vieze gore nazies vind ik walgelijk dit zeg je niet
om dat je met iets niet eens bent

Bob
23/03/16 • 11:34

Katteneigenaren, schaam u zelf! Waarom moet je een ander opzadelen met kosten en ellende, dat is zeer en zeer asociaal. Mensen die dit niet zien of dit inlevingsvermogen hebben, werkelijk u heeft het IQ van een goudvis. Katten horen binnen of op het erf net als een hond.

Kattenbelasting remt het nemen van een kat, een goed plan. Zo zullen pleps (die vaak katten hebben en buiten laten lopen en zichzelf niet als “aso” beschouwen) minder snel een kat nemen.

Als mijn buurman niet reageert op mijn meerdere verzoeken om z’n kat binnen te houden zodat mijn kinderen poeploos in onze eigen tuin kunnen spelen.. dan is het inderdaad zwemmen in een plastic zak en eeuwig laten rusten in de kliko.

anoniem
24/03/16 • 13:45

Jammer, heb net een moestuin aangelegd, beginnen de katten (of poezen) erin te poepen. Kunnen ze dat niet ergens anders doen? Ik hoop dat de tips werken.

BasP
13/04/16 • 16:35

30,7 miljoen huisdieren, kosten jaarlijks 1,1 miljard euro = 36 euro per dier per jaar. Lijkt me veel te weinig…

Edwin
22/04/16 • 08:42

Kattenbezitters die alleen de lusten, maar niet de lasten willen, mag je gerust asocial noemen. Ik doel dan op de kattenbezitters die hun kat buiten laten lopen. Lopen is niet zo erg, maar al die hopen in andermans tuin en schade die ze daar aan de beplanting aanbrengen wel. Een kattenbezitter die van zijn kat houdt, zorgt goed voor zijn/haar Kat en houdt hem binnen om overlast voor de omgeving te voorkomen. Laat deze kattenbezitter investeren en zijn huis inrichten zodat zijn kat daar voldoende vrijheid en afleiding heeft. Koop een goede kattebak. Tuurlijk dat kost geld, maar dan zijn nu de lasten die de kattenbezitter zelf moet dragen en niet moet geven aan de omgeving. Is de kattenbezitter daar niet toe bereid, dan moet hij/zij gewoon niet aan katten beginnen. Het is de omgekeerde wereld dat de omgeving moet investeren om overlast van katten te voorkomen. Iedere kattenbezitter zou een kattenliefhebber moeten zijn. Alleen een kat nemen als je bereid bent de lasten zelf te dragen.

Casey
12/05/16 • 08:24

Regelmatig pootafdrukken en krasjes door de kat van de buren aangetroffen op de auto (als dat beest bij hun op de auto loopt aaien ze hem ook nog!), en het krolse gejammer van katten op de stoep gaat ook door merg en been.
Over het algemeen is het zo (en lees de forums er maar op na): kattenliefhebbers hebben er geen enkel begrip voor dat een niet-kattenliefhebber hun beesten niet moet.
Discussiëren helpt niet en de niet-kattenbezitter dient maar maatregelen te nemen voor andermans ‘ellende’, want zo ziet de wanhopige kattenhater in wording dat.
Een PVC pijp en een buks klinken op termijn heel aanlokkelijk, maar dat mag niet.
Wil je er vanaf? Vang de kat, doek erover, en breng hem naar een plek aan de andere kant van een kanaal/vaart.
Zichzelf buiten maar zien te redden moest ie toch al, en zo ben je er mooi een poos vanaf. Met wat geluk steekt ie een drukke weg over en dan ben je er helemaal vanaf zonder iets echt verkeerds te hebben gedaan.
Maar goed, ik hou het zelf voorlopig maar bij die stinkkorrels. Stinkt een paar dagen maar helpt wel redelijk tot nu toe.

Mee Eens
15/05/16 • 07:20

Helemaal mee eens. Door overlast van andermans huisdier moet ik mijn tuin aanpassen. Smerige beesten gewoon aanlijnen net als mijn hond.

ROB
29/05/16 • 08:09

De tip over azijn kun je vergeten, evenals peper of koffiedik. Ze komen de volgende dag gewoon weer op dezelfde dag schijten….

marly
01/06/16 • 10:01

Wat voor vreselijke mensen zitten er hier op deze site.Zegt het spreekwoord niet “wie niet van dieren houdt ,houdt ook niet van mensen.
Gewoon walgelijk!!!!

Ray
03/06/16 • 23:26

Vreselijk zijn die ontelbare kattenbezitters die :
– een (gratis) kat aanschaffen (haha, ook geen houderschapsbelasting)
– niet eens een kattebak kopen
– ‘hun’ kat altijd buiten laten rondlopen
– zelf een volledig geasfalteerde/betegelde tuin hebben
– en in feite dus gewoon een kat aan de buurt ‘schenken’

Sil
18/06/16 • 07:35

Ik ruim ALTIJD de poep van mijn hond op. A L T I J D. Zodat mijn hond géén last is voor een ander maar ik heb wel mega last van K A T T E N S T R O N T in mijn tuin 😠 MISSELIJK wordt je ervan. Het heeft ook de maken met waarden en normen van de baas. Ik zou mezelf DOODSCHAMEN.

gitte
21/06/16 • 11:54

Een kat is een HUISDIER dus hou hem daar ook. De kat is niet de schuldige maar de eigenaar! Kattenbelasting gaat niet helpen want daar los je het probleem niet mee op. Ze schijten altijd s’nachts in mijn tuin dus water gooien geen optie. Ik ga nu een ijzerdraad op hekspannen en desnoods glasscherven!

Alex
24/06/16 • 19:09

Raar fenomeen, al die katten in dit kleine landje… Dieren horen op een boerderij of buitenplaats , gatver ik moet er niet aan denken; een dier op een bovenwoning en dan kruipt ie ook nog eens overal op nadat ie buiten heeft gezworven… Vies volk zijn wij Nederlanders eigenlijk.

Claudia
29/06/16 • 10:24

Wat een bijzonder onprettige en uitermate domme reacties worden hier gegeven, zeg! Ik ben gek op katten, maar mijn katten hebben geleerd in mijn tuin te blijven. Niet alleen omdat ik in de stad woon, maar ook omdat ik geen overlast wil veroorzaken: zowel voor kat als voor buurtbewoners. Mijn tuin is netjes afgerasterd en mijn katten blijven daarbinnen. In mijn eigen tuin poepen ze ook niet: dat doen ze binnen op de kattenbak. Ik zie niet in waarom ik dan kattenbelasting hoor te betalen.

Je moet je tuin sowieso bijhouden: dan kun je net zo goed met handschoentjes die poep eruit scheppen. Kleine moeite en je kunt verder met tuinieren: wat je uberhaubt al minimaal wekelijks moet doen. Glasscherven… tsk! De kat kan het niet helpen dat hij buiten gelaten wordt. Bestraf het beestje niet voor zijn instinct.

Vergeet bovendien ook niet dat veel katten slakken eten. Slakken vinden tuinbezitters toch ook zo vies? Ik snap niet wat er vies is aan dieren: ik vind mensen veel smeriger, met hun agressieve gedachten en dito gedrag. Getuigt van weinig klasse.

Rudela
02/07/16 • 06:28

Vind katten best wel leuk en lief, maar doe de behoeftes dan ook maar waar je gegeten hebt. Ze moeten ook kattenbelasting invoeren net als hondenbelasting. Dan zal het rap afgelopen zijn met zoveel katten per gezin.
Dat is mijn mening!!!

13/07/16 • 08:34

[…] duurzaamthuis.nl/voorkom-kattenoverlast-in-je-tuin […]

blurb
22/07/16 • 22:01

Er zijn teveel mensen. hoog tijd voor belasting op al die overlast gevende rotkinderen.

Marie
23/07/16 • 09:25

Beste mensen! Ik ben een trotse eigenaar van mijn 2 lieve katten. Vandaag heb ik een buurman aan de deur gehad die poepjes en gele vlekjes in de tuin vind. Mijn buurman is heel schappelijk en zei ook een kat kun je niet binnen houden ligt in het aard van het beestje om nieuwsgierig buiten te zijn. En hij kan ook heel vaak lachen erom! Nu wil ik deze beste man heel graag helpen om te zorgen dat mijn kat in iedergeval niet meer in zijn tuin gaat poepen en plassen maar ook niet in andermans tuinen. Nu ben ik het deels eens met de reacties dat het geen geld hoeft te kosten van de mensen die er last van hebben maar dit bij de eigenaar van het baasje is. Mijn kat is nou eenmaal jong en graag buiten maar ik ga hem voortaan lekker binnen laten en als hij na buiten wil aan een tuigje. Voor nu moet het maar zo.. Maar als er iemand een gouden tip heeft hoe je een kat het beste kan verjagen uit de tuin en dat niet schadelijk is voor de kinderen in die tuin, zou ik daar erg blij mee zijn! Voor de mensen die reageren met, over rijden, buks leeg schieten op een kat en al die dergelijke zooi… Laat je zelf eens nakijken of geef je zelf aan bij een kliniek! Er zit iets niet goed in je hoofd. Die beesten kunnen er ook niks aan doen, zo is de natuur.erg vervelend. Er zijn genoeg katten eigenaars die er wel een oplossing voor willen zoeken!

Wouter
24/07/16 • 07:12

Heb al diverse dingen geprobeerd tegen katten die mijn gazon onderschijten. Allereerst kunstgras genomen, maar helaas daar schijten ze ook op. Het enige wat echt heel erg goed werkt is een sprinkler met bewegings sensor. Ik heb nu de scarecrow sprinkler staan, wauw wat een geweldig ding. Kost een paar tientjes maar dan ben je ook echt van die krengen in je tuin af. En je vermaakt je prima door zo’n beest aan te zien komen sluipen en zich helemaal kapot zien schrikken + natte vacht. Ze durven niet meer in mijn achtertuin te komen sinds ik dat ding heb.

Helaas is zo’n apparaat in de voortuin wat lastiger, zo lullig voor de postbode en bezoekers 😉

Daar zoek ik dus verder voor een oplossing.. iemand tips?

Hans
25/07/16 • 18:13

Ook wij hebben veel last van schijtende katten van de buren. dag en nacht buiten en meestal buren met alleen tegels. In principe zijn wij dierenvrienden, maar dat geschijt enzovoorts in onze tuin zou je bijna tot moordneigingen brengen. Knoflook helpt niet, en ’s nachts met de tuinslang in de tuin slapen zie ik ook niet gemaakt.
We zullen een zoveel mogelijk diervriendelijke oplossing zoeken, maar dat kost weer een paar honderd euro.
Ik zou alle kattenbezitters willen oproepen hun tuin tot een vesting te maken; geen kat eruit.

Alex
10/08/16 • 18:35

Gewoon een plastic buis van binnen insmeren met wagen vet. Op de helft van de buis een stukje vis neerleggen. De kat kruipt erin en zijn vacht zit helemaal onder vet. Kat komt thuis bij de eigenaar en de woonkamer helemaal onder het vet.
Lachen toch!

Ineke
23/08/16 • 15:21

Iets dergelijks als dit is in vele vormen te maken, ook met steviger gaas:
http://www.ruisje.nl/category/electric-garden-fence/

Ineke
23/08/16 • 15:32

Gewoon stevig volièregaas zonder electriciteit werkt ook best. Als je het bovenste randje eraf knipt, hebben ze geen houvast.

Anna
09/09/16 • 15:51

Wat ben jij een verschrikkelijk mens.

Natasja
14/09/16 • 07:30

Ik vind het ook schandalig dat ik geld moet uitgeven om katten uit mijn tuin te houden! Vanmorgen zoveelste keer een hoop uitwerpselen liggen van zo’n dier,ga ervan over mijn nek.
Deze dieren horen net zo goed als honden niet vrij rond te lopen! Wil je zo’n diertje dan moet je er ook in je eigen woning voor zorgen zodat anderen er geen last van hebben.
Hoe zouden andere mensen het vinden als we allemaal onze honden bij hun voor de deur laten schijtten?
Ben dan ook van mening,zolang geen kattenbelasting bestaat,ook géén hondenbelasting!!

lonneke
16/09/16 • 19:18

Ik heb een kat en als mijn kat zich een halve dag niet laat zien schiet ik al in de stress. Mijn buurman, naast de binnentuin van het complex, is de enige in ons straatje met een tuin (gazon) en hij heeft vandaag kenbaar gemaakt last te hebben van kattenstront. Nu ligt zijn tuin buiten het terrarium van mijn kat, maar als de twee katten tussen mijn huis en het huis van de buurman binnen zijn, durft mijn kat het wel aan om die kant op te lopen. Ook gaat mijn kat dagelijks op de bak. Dus ben ik op zoek naar een manier waarop mijn kat wel naar buiten kan (ik heb haar uit het asiel gehaald en ze is een echte buitenkat) en toch uit de tuin van de buurman blijft. En daarmee ook de zes andere katten die in ons straatje wonen. Het kan dus best zijn dat het niet mijn kat is. Maar ik wil graag helpen.
Misschien kan ik ze een aantal citrusgeurende planten kado doen? Ben best bereid financieel te investeren (misschien samen met mijn andere kat minnende buren) om te zorgen dat het woongenot van mijn buurman goed blijft.

lonneke
16/09/16 • 19:27

Mijn kat binnenhouden is geen optie. Ik heb haar bejaard uit het asiel gehaald (bewust gekozen voor een moeilijk plaatsbare kat) en ze was al een buitenkat. Wel ben ik zeker bereid om mee te denken en financieel bij te dragen om mijn kat (en de zes andere katten ui de buurt) uit de tuin van de buurman te houden (meteen ook de enige particuliere tuin in de buurt) en heb ik voor de korte termijn ‘toestemming’ gegeven mijn kat nat te gooien als ze de tuin binnen komt. En voor de lange termijn ben ik dus nu aan het zoeken.

lonneke
16/09/16 • 19:38

Mijn buurman heeft last van de katten in de straat. Ik weet dat mijn kat keurig op de bak gaat, maar ik weet ook dat ze af en toe in dat deel van de straat komt. Wat kan ik voor mijn buurman betekenen? Welke planten of apperaten kan ik kado doen? Wat helpt? Ben zelfs bereid om wekelijks langs te gaan om strontjes op te ruimen.
Binnenhouden is geen optie want ik heb een bejaarde kat gekocht (85 euro, niet gratis, wel rasloos) dus ik kan er geen binnenkat meer van maken.

Mo
26/10/16 • 17:11

Ik hou van dieren; NIET van hun poep en pies op mijn privéterrein. Krankzinnig dat er geopperd word dat ik allerlei dingen moet aanschaffen om hun uitwerpselen van een andermans huisdier uit mijn tuin te houden.

Toen ik nog een hond had nam ik iedere keer een plastic zakje mee om de poep op te ruimen. Verplicht dat ook bij katten … dan worden ze vanzelf op de kattenbak gedaan. De meeste kattenliefhebbers nemen immers een kat omdat ze er niet veel aan hoeven doen. Een ander met de viezigheid opzadelen is immers veel makkelijker.

jan
02/11/16 • 14:38

het is jammer dat mensen katten nemen in een stadse omgeving. ik verjaag ze uit de tuin met water. De politie zegt er een enorme taak aan te hebben aan alle ruzies. heb laatst sambal gevoerd door eten. ik heb ze een tijd niet gezien….. kon geen kwaad volgens de dierenarts die ik ken en soms helpt het.
Mijn advies als je een kat neemt hou hem gewoon binnen en aangelijnd. Je buren zullen er dankbaar voor zijn. Ik heb alles afgegaasd en iedere keer weten de krengen er toch .. na verloop van tijd. Ik heb een rekening bij de buurman neergelegd van vissen die in mijn vijver zwommen van 300 euro ik had bewijs die heeft hij scheldend betaald. Het was de dure maaltijd van zijn kat. Sindsdien houdt hij het beest binnen. Stroomdraad mag niet maar het helpt wel. Gewoon een weidetikker.

John
27/11/16 • 11:33

De kat van de buren ligt heel vaak op mijn terras omdat dat lekker ligt op ons kunstgras. Poepen en pissen doet hij niet. Echter na de bouw krijgen we eindelijk vogels en daar gaat het mis. Vind nu dode vogeltjes op ons terras. Dus de kat moet hier weg. Met de geluid kan het niet want dat is te groot bereik. Vroeger heb ik wel muizenvallen gebruikt. Snuffelt eraan en krijgt een tik. Helpt wel.

05/01/17 • 15:03

Inderdaad vies,maar niemand schoffelt de tuin met de vingers om!Mijn buren weten dat als mijn kat in hun tuin wat doet ik het zelf op kom ruimen.(niet èèn keer gebeurd)Min tip:zorg dat je eigen tuin losse grond heeft dan doe ze het daar is mijn ervaring.Een kat kan je ,als die gewend is buiten te zijn moeilijk binnen te houden is.Trouwens als koud wordt dan is mijn kat echte binnenkat.
P.S.Kijk eens in je omgeving naar de paarde drollen,hopen van wel kilo.

07/02/17 • 14:38

Ja ook net een nieuwe tuin en mooi aangelegd door een bedrijf,ben er zeer trots op en kost wat centjes,maar de poezen of katten van de buren ,jawel ontlasting in onze nieuwe tuin.
Ik heb nog een vangkooi staan ga deze gebruiken ,en breng de harige poepers naar het asiel,kunnen ze dan daar ophalen.
Het is wel zo dat er iemand anders met de lasten en kosten zit van andermans harige monsters.
Misschien een nette bijdrage aan deze site.

Marieke
11/03/17 • 11:16

Zelf een trotse eigenaar van een hele lieve huis kater, ja je hoort het goed de mijne komt niet buiten en dit vindt hij helemaal geen probleem. Wij hebben namelijk de kat voor onszelf en niet voor de buurt. Ook hier ontzetten last van de buurtkatten, waar ik dagelijks de vieze stront van uit ons kleine tuintje moet ruimen. Ik ga die citroen planten eens proberen, heb de koffiedik, peper en andere dingen al geprobeerd. Ze blijven helaas maar komen…….

Treintje
01/04/17 • 16:15

Nou nou nazi’s!! Wat een vergelijking . Zegt meer over jou dan over diegene die klaagt 😩
Kijken wat jij zegt als je iedere dag de gore stront van de kat van je buren mag opruimen.
Het is gewoon een bewezen feit dat kattenpoep gevaarlijk is.

Den
10/04/17 • 19:03

Iedereen die een tuin heeft weet dat er ook dieren in kunnen schijten. In Nederland zijn dat nou eenmaal vaker katten. Maatregelen zijn voor jezelf. Hoort bij het onderhoud van je tuin. Dat gezeur altijd.
Stel je voor dat iedereen maar dieren gaat pijnigen of doden omdat er wat stront in je tuin ligt, of omdat je op straat in de stront staat. Wat een flauwekul en simpele zielige denkwijzen van gefrustreerde mensen hier. SO WHAT! Dan zit er wat stront aan je tuinschepje! Je likt het er toch niet af of wel? En ondertussen gooi je wel mest in je tuin!

Als bovenstaande je niet bekend voorkomt moet je al helemaal niet reageren. Wat doe je dan hier op dit forum?

Zorg gewoon als tuineigenaar dat het onmogelijk of niet prettig is voor dieren om in je tuin te schijten. Dat zijn echt de kosten niet. Een supersoaker doet ook wonderen trouwens (als extra tip).

En vind je het vreemd dat hondeneigenaren wel belasting moeten betalen?
Die laten hun hond 3x per dag uit en laten die lekker op de stoep of in de gemeentetuin schijten (niet iedereen, dat weet ik ook wel). Zie nog geregeld stront op de stoepen liggen of op een grasveld. Lijkt soms wel een mijnenveld! Waar ook kinderen spelen. Dus niet iedereen ruimt het netjes op.

En als het wel netjes word weggegooid, wie denk je dat die bakken leegt? Of die plastic zakjes langs het park neerzet? Daarom dus belasting voor hondeneigenaren.

Mensen die dieren onnodig doden of verminken die komen zichtzelf nog eens tegen.

Peter
14/04/17 • 15:46

Ik heb een tip die ik nog niet op internet heb gelezen:
Ik wil niet dat mijn kat in de tuin van buren kan komen om daar te poepen, te plassen en kuilen te graven die de aanplant te beschadigen).
Daarvoor heb ik mijn schutting (180cm hoog) voorzien van geïmpregneerde latten (180cm lang en 25x44mm omvang)die 60cm boven de schutting uitsteken. Bij de Gamma heb ik acrylaat platen (100 x 100cm) gekocht en die op de verticale latten geschroefd. Mijn kat zag de glasheldere platen niet. Hij wilde over de schutting springen maar viel direct weer naar beneden omdat de kunststof platen te glad zijn voor zijn nagels. Hij heeft het niet nog een keer geprobeerd omdat hij kennelijk geschrokken was van zijn plotselinge val.
Een dergelijke oplossing kost wel wat maar dat moet dan maar als ik ruzie met mijn buren wil voorkomen. De buren vinden de verhoging met de glasplaten niet echt mooi maar zijn blij dat ze mijn kat niet meer in hun tuin krijgen (en ik ook omdat ik zelf ook geen vreemde katten meer in de tuin heb.

Pols
22/04/17 • 10:13

Heb heel mn leven katten gehad. Heb buiten een tuinhuis gezet met een grote ren . met mooi weer zette ik ze daarin samen met mn konijn. Ze vonden het heerlijk en niemand had er last van. Wil je dat niet neem dan een cavia of konijn zou ik zeggen en heb respect voor je buren.

Henk
02/05/17 • 00:03

Wist u dat katten jaarlijks 30 miljoen vogels pakken ? 30 maal 10 tot de zesde macht. Fret heeft gelijk. Eigenlijk zou je de baasjes moeten “opknopen”.
let wel, de meeste vogels worden gepakt in de broed tijd. Eèn dode merel gepakt zijn er vijf vogels dood. Idem voor onze weide vogels. Katten liefhebbers stellen dat het DE NATUUR is. Dwaas.!! De volgevreten katten pakken vermoeide vogels die hard werken om hun jongen groot te brengen.
Katten zijn totaal zinloze dieren. uitzondering voor zeer oude mensen die een kat hebben en dat beest ook s`nachts binnen houden.
Koeien ruimen? begin dan eerst met katten.Katten vervuilen meer, dan een moderne kolen centrale. wat bewezen is.

kwc
09/05/17 • 15:59

Katten

Ik vind het erg vreemd dat andere maatregels moet nemen om schade in je tuin te ver komen door katten van de omgeving.
Als je ze weg jaagt, ben je een katten hater.
Leuk als je allergisch bent voor die besten, ook de schade aan planten komen voor je eigen rekening.
ALs een hond schade veroorzaakt moet de eigenaar dit betalen, dat vind bijna iedereen logisch.
Dan geld dus ook voor katten eigenaars.
Plant in de tuin, ooievaarsbek helpt niet, ze slopen de plant die net 5 cm er vandaan staat.
Oplossing
Loslopende katten verbieden vast leggen in de wet. hou je huisdier binnen of laat deze uit met een riempje.
en ruimt hun poep op.

Lastig geval
10/05/17 • 18:04

Ik ben geen kattenliefhebber maar ik kan elke dag mijn voortuin weer netjes maken omdat er verschillende katten hun behoefte achter laten, van alles al geprobeerd maar niets helpt, ze beginnen zelf nu tegen mijn voordeur aan te sproeien, die lucht…. krijg het niet schoon. Moet ik dan toch “harde” maatregelen nemen, wat ik eigenlijk niet wil, mijn buren die katten hebben al aangesproken, maar ze houden de katten niet binnen. Misschien dat ik mijn hond is bij hun in de tuin laat poepen, kijken hoe ze dan reageren… wordt er wel een beetje moedeloos van.

Ms
31/05/17 • 20:56

Ik vind het nog niet zo’n probleem dat ik de behoefte van mijn kattige buurtjes moet opruimen maar wel dat mijn mooie planten allemaal kapot gaan door de kattepies! Ik ga toch het kippengaas eens proberen, hoe dieronvriendelijk dat ook mag lijken.

26/06/17 • 13:54

Zeker ook het proberen waard is even een gesprekje aan te knopen met de mogelijke katteneigenaar. Hier nog wat tips voor zo’n gesprek:
http://www.kattenverjager.nl/tips-voor-een-gesprek/

Willem
13/07/17 • 16:45

Mensen die hun kat niet binnen houden of in hun afgeschermde tuin of balkon houden zijn ronduit asociale hufters en dierenkwellers. Hoe vaak heb ik niet aangereden katten aangetroffen en hoe vaak lees je niet dat de kat vermist is. Ze veroorzaken daarbij zeer veel overlast en poepen en plassen in andermans tuinen. Ook is het bekend dat hun uitwerpselen gezondheidsrisicos meebrengen en ronduit gevaarlijk kunnen zijn voor bepaalde mensen.Het is volkomen krom dat hondenhouders belasting moeten betalen terwijl kattenhouders dat niet hoeven. Er zijn veel meer katten dan honden. Er wordt door eigenaren van honden veel meer ontlasting opgeruimd dan door eigenarenvan katten. Zie eens voor u dat er talloze honden zomaar hun behoefte doen in uw tuin? Voor katten ligt dit om onduidelijke redenen anders, zeker volgens de kattenhouders. Echt bizar. Het gekke is dat de mensen deze feiten weten.
. En als je desondanks je kat buiten laat lopen ben je voor mij tuig van de richel.

Edy
01/08/17 • 18:58

schoteltje volle melk zo van de boer ook gedroogde krenten en rozijnen zijn ze dol op. Blijven voeren en als het baasje bazin niet wil luisteren dan maar zo.

Janneke
12/09/17 • 06:15

Goede tips, echter GEEN azijn gebruiken! Dat is schadelijk voor bijen.

Henri
18/09/17 • 21:17

Na 10 jaar eindelijk de oplossing, door het gedrag van de kat te kopieren, laat de stront liggen, vul een potje met je eigen urine gooi dit over de stront heen en je zult geen kat meer zien.

succes

Joop Hoekstra
10/10/17 • 14:13

Kattenhouders zijn niet verplicht om hun kat op hun eigen erf te houden, laat staan aan een riempje uit te laten. Daarover zijn door rechters talloze uitspraken gedaan. De Nederlandse jurisprudentie erkent dat katten “nomadisch” zijn en moeten kunnen zwerven. Dat betekent in het kort dat als iemand overlast van katten in zijn tuin ervaart, deze zelf de katten buiten de tuin moet houden. Voor honden geldt het omgekeerde: de eigenaar is gehouden om de hond op eigen erf te houden. Dat geldt dus niet voor katten.

Overigens raad ik iedereen af om katten te verjagen met geluidsapparatuur, waarbij een hoge toon wordt verspreid. Inderdaad zijn er veel katten niet gevoelig voor, vooral als ze ouder en een beetje doof geworden zijn. Daarentegen krijgen kinderen er vaak hoofdpijn van en ook veel volwassenen zijn er gevoelig voor, ook als ze het geluid via de oren niet horen (maar dan komt het toch binnen).

Joop Hoekstra
10/10/17 • 14:28

Aanvullend: Katten gebruiken hun ontlasting soms ook om hun gebied te markeren. Overlast ontstaat dan ook met name op plekken waar meerdere katten op hetzelfde territorium azen. Daarnaast vind ik het redelijk dat je als katteneigenaar het probleem erkent en je best doet de overlast te beperken, bijvoorbeeld door buren te helpen hun tuin op te ruimen. Dat doen wij ook en het wordt gewaardeerd.

Willemijntje
25/11/17 • 15:08

Ik heb een careport tegenover ons huis die huren wij, altijd zaten er maar katten op onze motorkap en die gleden erzo af, steeds meer krassen op de auto, ik snap die mensen niet dat ze die beesten maar buiten laten lopen een ander heeft er last van, wij hebben nu pas 2 dagen een nieuwe auto gekocht en ja hoor!! weer een kat op het autodak…vreselijk ik erger mij er dood aan, vind mensen met katten toch ook vaak beetje funzig vooral als je een kattenbak ruikt in huis, moet er niet aan denken bah!!

Notacatperson
09/01/18 • 13:52

Bij mij is er een kat in het wooncomplex die de vaste plantenbak op mijn balkon ‘snachts voor zijn eigen luxe toilet aanziet. Ik erger me er dood aan. De woningbouw doet er niets aan terwijl ze weten van wie de kat is… (maar dat natuurlijk niet aan mij vertellen vanwege privacy redenen).
Al mijn bloemen en (groente-)plantjes zijn vernield en ee hangt een geur waar je ronduit misselijk van wordt. Ik ben bijna in staat om letterlijk een kopje melk met gif erin neer te zetten… Mja wie is er dan weer de boeman?!

Michael
24/04/18 • 13:30

Liefhebbers en haters, de eigenaar moet zijn verantwoording nemen en immer voor de kosten opdraaien, doen ze dat niet, rattenval neerzetten (muizenvallen al geprobeerd, te licht…) anders of vangen en ergens dumpen of in uiterst geval gewoon met buks op schieten (buks of pistool makkelijk aan te schaffen ) werkt p r i m a !

Prins
27/05/18 • 05:28

Een poes moet en mag een goed leven hebben. Een kat neer willen schieten wat is dat voor vreemde instelling?? Dus als ik een hekel aan jou heb..dan..?? Nou volgens mij moet je het probleem anders aanpakken maak poezen net zo duur als honden vraag er belasting voor.. kortom minder aantrekkelijk. Dan zul je zien dat het snel minder wordt maar je kunt de poes niet de schuld geven..doe normaal

08/06/18 • 07:48

Kom het zien, kom het zien! Een simpele ziel met een simpele mening! Aanschauw deze zielige vertoning onder deze reactie!

08/06/18 • 07:49

Willem is een beta man

08/06/18 • 07:51

Correctie: boven! Heel grappig, kut site

08/06/18 • 07:51

Correctie: boven! Heel grappig, kut site

Ftre
24/06/18 • 10:59

Los van de wet, maar het is duidelijk niet normaal dat iemand anders last heeft van mijn kat, kat die ikzelf vrijwillig heb aangeschaft en waar ik plezier van heb. Tegelijkertijd is er geen kattenstront in mijn tuin maar wel in de tuinen van mijn buren die helemaal geen katten hebben. Kattenstront die gevaarlijke ziekten over kan dragen, voornamelijk gevaarlijk voor zwangere vrouwen en kinderen. Kattenbezitters die hun kat laten rondlopen en andermans tuinen als kattenbakken gebruiken, misdadig gewoon.

Mijntje Johanna
21/07/18 • 14:29

Wij hebben geen huisdieren, afgezien van een aquarium. Maar daar heeft niemand last van. In onze tuin ligt een vijver, geen kanjer, maar ook geen type wastobbe. In de loop van enkele jaren, kwamen er spontaan salamanders en kikkers wonen. Dat vinden wij leuk! Maar de katten van enkele buren vinden het ook interessant… ik jaag ze altijd met veel misbaar weg, inmiddels verdwijnen ze al als ze me zien. Maar dan zijn ze dus al wel IN onze tuin! Van de week heb ik 2 doodgebeten kikkers begraven, en een padje (ook spontaan aan komen huppelen)…… 🙁 Kikkers en salamanders zijn beschermde diersoorten, je mag ze niet vangen en natuurlijk al helemaal niet doden. Je MAG ze niet eens uit je vijver verwijderen en naar een sloot brengen! Dat willen we dus ook niet, maar hoe los je dat dan op? Er zijn 2 verschillende katten, die via het dak van de schuur onze tuin binnenkomen, en z.s.m. door ons weggejaagd worden…Makkelijk als je toevallig net de tuinslang in je hand hebt.. Geen idee waar die tijgers thuishoren.
De kat van de vroegere buren vond ik een keer slapend op ons bed, op de bovenverdieping! Bah! Hij lag ook regelmatig op onze tuinbank… daar is hij ook overleden (nee hoor, daar hebben wij niet de hand in gehad – ’t was best een lief beessie, type goeie lobbes. Maar de “hobby” van de buren, was niet die van ons. Toen deze buren een poosje later een keer samen, staande op een stoel o.i.d. over de schutting heen in onze tuin keken, vroeg ik verbaasd wat er te zien was! Ze bleken 2 nieuwe kittens te hebben, die dus onze tuin ingelopen waren…..”Zóóó schattig”, waarop ik met een glimlach antwoordde dat het een goed moment was om ze te leren dat hún tuin het grondgebied is van hún katten, en dus niet ónze tuin!! “Dat kán niet”, was het antwoord. “Jawel hoor, overspan je tuin maar, dan leren ze het wel. Én een beetje opvoeding, natuurlijk….. Ze zijn korte tijd later gelukkig verhuisd. Dat had niets met de katten te maken, hoor, maar we waren wel blij dat die tijgers weg waren..

Hans
14/08/18 • 01:29

We moeten niet vergeten dat deze katten een ziekte overbrengen waar mensen met weinig weerstand behoorlijk ziek kunnen worden.
Ik heb veel last van kattenstront in mijn tuin.

Neutraal
24/08/18 • 10:13

Ik houd van dieren, vooral van honden. Maar ook katten vind ik leuk. Het werkelijke probleem is dan ook niet de kat, maar de eigenaar. Daar waar de eigenaren van honden moeten voldoen aan een lading regels, hoeven katteneigenaren dit niet en dat is heel merkwaardig en volstrekt oneerlijk. Katten kunnen ook leren gehoorzamen, de veelgehoorde opmerking dat katten nu eenmaal niet kort gehouden kunnen worden, is pure kletskoek. En aangezien de gemiddelde katteneigenaar (de goeden niet te na gesproken) te beroerd is om zelf het dier kort te houden, zal de overheid dus paal en perk moeten stellen. Belasting betalen, het dier aan de lijn houden en de schade betalen die het dier veroorzaakt. Eigenaren die zich regelmatig niet aan de regels houden de katten afnemen en deze dieren naar het asiel.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld