Woonruimtes

Home > Woonruimtes

In alle woonruimtes van jouw huis liggen kansen voor duurzame verbeteringen. Wij hebben hier de meest voorkomende woonruimtes op een rij gezet, met de leukste inspirerende ideeën. Natuurlijk hebben we ook oog voor je buitenruimte! Een duurzame tuin neerzetten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook leuk om te doen en een stuk mooier. 

1. jouw woonruimtes uitgelicht

Ga voor jezelf bij al deze ruimtes na of je hier nog inspirerende ideeen kan opdoen voor mooie verduurzamingsacties! Wist je bijvoorbeeld dat je in de badkamer veel energie kan besparen met een waterbesparende douchekop? Of dat er subsidies zijn om een mooi groen dak aan te leggen? 

2. duurzame tuin

Tuinieren is weer helemaal inen steeds meer mensen zijn weer in de tuin te vinden. Alleen zijn de meeste tuintrends niet heel duurzaam. Het modebeeld bevat veel stee, tijdelijkheid, vervangbaarheid en continue verandering. Kijk hier hoe jij bomen kan planten en zonder gif je tuin mooi kan krijgen. 

3. duurzame wasruimte

Ook in deze ruimte valt veel te besparen. Veel van je wasmiddelen zijn bijvoorbeeld helemaal niet goed voor het milleu. En de beste droger is een waslijn, maar als je dan toch voor een droger gaat kan je het beste voor de warmtepompdroger gaan. 

4. Duurzaam interieur

Een duurzaam interieur is niet alleen beter voor het milieu, maar ook mooier en als je het goed doet goedkoper. 

5. Binnenklimaat

Een schone lucht in huis zorgt ervoor dat je een stuk plezieriger woont. Je huis luchten is altijd een goede basis. Planten kunnen ook bijdragen aan een betere atmosfeer in je huis. Let ook op schimmels in je huis. En als je deze aanpakt, doe dit dan op de meest natuurlijke manier. 

6. Duurzame slaapkamer

Je spendeert uiteindelijk enorm veel tijd in je slaapkamer. Een duurzame matras en beddengoed zijn ook goed voor een betere nachtrust. Wist je bijvoorbeeld dat de uitwerpselen van huisstofmijt in je beddengoed slecht zijn voor je huid en gezondheid? 

7. duurzaam vervoer

Wij hebben hier alle duurzame vervoersmiddelen voor jou op een gezet. Zeker in Nederland liggen er grote kansen in nog meer gebruik van de (elektrische) fiets en stoppen met de auto. 

Duurzame woonruimtes

ZIjn er nog ruimtes in je huis die jij mist of heb jij ideeen? Laat het ons vooral weten! 

Gerelateerde artikelen

Isolatie
Duurzaam wonen

Huis isoleren

Milieuwinst: 5.270 kg CO2 Kosten: €10.700 Besparing: €1.590 Gemak: enkele dagen Subsidie: vanaf 25% van je kosten Je huis isoleren is dé maatregel met de

Lees verder
Duurzame tuin eco
Duurzaam wonen

Duurzame tuin

Tijd voor een duurzame tuin! We kunnen ons soms enorm druk maken als het gaat om de aanleg van een nieuwe weg of ontwikkeling van

Lees verder
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Alle reacties
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx