Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
woonruimtes duurzaam

Woonruimtes

Duurzaam wonen begint met alle woonruimtes van jouw huis waar kansen liggen voor duurzame verbeteringen. Wij hebben hier de meest voorkomende woonruimtes op een rij gezet, met leuke en inspirerende ideeën. Natuurlijk hebben we ook oog voor je buitenruimte! Een duurzame tuin neerzetten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook leuk om te doen en een stuk mooier. Kijk mee en ontdek hoe je jouw woonruimtes of buitenruimte kunt verduurzamen.

8
Doe inspiratie op in en om je huis om je woonruimtes te verduurzamen

Als je met een duurzame bril op naar je huis en je woonruimtes gaat kijken, zie je vast al welke dingen je zou kunnen verbeteren. Nog niet zoveel inspiratie wat er allemaal kan? Dat laten we je graag zien. We nemen voor dit voorbeeld even een fictief persoon, laten we haar Sara noemen. Sara komt thuis van haar werk op haar elektrische fiets, die ze sinds kort vaker gebruikt in plaats van haar auto. Eenmaal bij haar huis aangekomen, ziet ze haar tuinverlichting op zonne-energie. Straks als het donker is, gaan de lampjes aan. 

Als ze naar binnenkomt, gaat haar led-lampen met sensor aan. Ook haar verwarming is automatisch ingesteld met haar slimme thermostaat via een app op haar telefoon. Als ze in de woonkamer komt, ziet ze haar reinigende kamerplanten staan naast een aantal tweedehands meubels die ze voordelig heeft kunnen kopen.

‘Duurzaamheid is niet alleen leuk, maar op lange termijn ook goed voor je portemonnee.

Eigenlijk is ze best moe van een lange dag werken en zou ze het liefst op haar bed met eco beddengoed willen ploffen, maar ze besluit eerst naar de keuken te gaan. Ze plukt wat kruiden van haar verticale tuin die daar hangt  en begint met groenten snijden voor een pastasaus. Ze pakt haar inductie pannen uit de kast en zet ze op haar inductie plaat. Terwijl ze aan het koken is denkt ze na over meer duurzaamheid in haar huis. Ze heeft al veel dingen aangepast, helemaal nu ze van het gas af is en op inductie kookt. Dat scheelt ook al energie én geld. Misschien kan ze nog meer verduurzamen in haar badkamer en ecologischer gaan wassen met duurzaam wasmiddel. Of misschien werkt die Ego Egg wasbal die ze laatst online tegenkwam wel goed?

Ze is al een heel eind op weg om haar huis te verduurzamen, maar er zijn altijd aanpassingen die ze nog kan doorvoeren. Duurzaamheid is niet alleen leuk, maar op lange termijn ook goed voor je portemonnee. 

duurzame ruimtes wonen
Liv Zaborszky

Liv Zaborszky

Expertises: Subsidies,Financieel
Toen ik er achter kwam dat verduurzamen toch echt bij jezelf begint heb ik me in 2017 aangesloten bij Duurzaamthuis. Het is super om elke dag met duurzaamheid bezig te zijn!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.