Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zeegras meubels

  Deense meubels van Zeewier

  Zeewier staat steeds vaker in de belangstelling. We kennen het al van de sushi, als alternatieve brandstof of als isolatiemateriaal. Met name in Denemarken weten ze dus wel raad met dit stinkende goedje wat je daar overal terugvindt aan de kust. Jonas Edvard en Nikolaj Steenfatt hebben nog een nieuwe toepassing: zeewier als materiaal voor meubels. Met hun meubellijn Terroir laten ze zien hoe stoelen en lampen worden vervaardigd uit het natuurlijke materiaal zeewier. Het ontwerp is een weerspiegeling van het karakter van het Deense landschap.

  Hippe meubels gemaakt van zeewier

  Zeewier meubels: licht, zacht en sterk

  De twee Denen kwamen op het idee toen ze onderzoek deden naar duurzame lokale materialen. Door papier en lijm uit zeewier op een slimme manier te combineren ontstond er een sterk, duurzaam materiaal wat in allerlei vormen gemaakt kan worden. Het resultaat is een materiaal met de zachtheid van kurk en de lichtheid van papier. De kleur wordt bepaalt door verschillende soorten zeewier te gebruiken, van lichtgroen tot donkerbruin.

  Terroir Chair gemaakt van duurzaam zeegras

  Lampenkappen gemaakt van duurzaam zeegras

  Verschillende soorten zeegras te gebruiken voor meubilair

  Het zeewier wordt geoogst langs de lange kustlijn van Denemarken. Na een droogperiode wordt het gemalen en vervolgens gekookt. Er ontstaat een soort lijmachtige substantie, een natuurlijk polymeer wat de meubels de juiste stevigheid geeft en de natuurlijke structuur. Ga voor meer informatie naar de website van de Deen Jonas Edvard

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  3 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Superleuk te lezen dat ze nu zoveel kunnen met zeewier. Jammer dat ze niet meer zijn doorgegaan met hun project.

  Prachtige uitvinding en ik had inderdaad ook niet gedacht dat zeewier zo sterk was.

  Wauw! Nooit gedacht dat zeewier zo stevig kon worden! Mooi om te zien dat er op deze manier duurzame en mooie interieuritems gemaakt kunnen worden.

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.