Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Natuurverf

  Natuurverf

  Natuurverf wordt gemaakt met natuurlijk materialen. Kalk, (lijn)olie, harsen, natuurlijke pigmenten en klei kunnen gebruikt worden. De samenstelling van natuur- of ecoverf is bekend en je kunt dus precies nagaan wat er in zit. Deze verf zorgt voor ademende muren, vrij van gif.

  Natuurverf

  Productieproces: Het product wordt samengesteld uit herwinbare stoffen. Tijdens de productie wordt weinig energie gebruikt.
  Uitstraling: De uitstraling van natuurverf is dezelfde als die van ‘gewone’ verf. Omdat met natuurlijke pigmenten worden gebruikt zijn de kleuren vaak zelfs mooier en intenser.
  Toepasbaarheid: Natuur- of ecoverf kun je op vrijwel elke wand of muur toepassen waar je reguliere verf zou kunnen toepassen.
  Onderhoud: Volgens gebruiksaanwijzing.
  Levensduur: Natuurverf heeft een net zo lange levensduur als reguliere verf.
  Milieubelasting: Deze verf wordt gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Dit wil zeggen dat de grondstoffen regelmatig opnieuw geoogst kunnen worden zonder daarbij de omgeving aan te tasten.
  Giftige stoffen: Er komen geen giftige stoffen vrij uit het natuurlijke materiaal.
  Keurmerk:
  Hergebruik: Verf is in principe niet opnieuw te gebruiken. Door het gebruik van louter natuurlijke grondstoffen is de verf echter niet schadelijk voor het milieu en is biologisch afbreekbaar.

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.