Jaloersmakend mooi is dit duurzame huis van het Spaanse architectenbureau Abaton. Het is een kleine diamant van maar 27 m2. Voor een bedrag van 42.800 heb je een complete duurzame woning met een hoogwaardige afwerking: woonkamer met keuken, slaapkamer voor twee personen en een badkamer. Helemaal geprefabriceerd en in 1 dag te plaatsen op de gewenste locatie. Het zet ons in ieder geval weer aan het dromen over een zelf te bouwen huis.

duurzaam-prefab-huis

Eenvoud en balans

Abaton heeft een ideaal huis ontwikkeld voor twee personen. Door grondige studies naar de beste maatvoering, voelen de ruimtes precies groot genoeg en comfortabel. De constructie is eenvoudig, maar stevig. De materialen zijn degelijk en zorgen voor een comfortabele balans. Het architectenbureau zegt dan ook over hun werk dat het ‘goed moet voelen in zijn eenvoud en in balans moet zijn met de omgeving’.

Prefab en duurzaam

Het APH80-A huis wordt in ongeveer 8 weken gebouwd in een overdekte hal. Het wordt dan in z’n geheel op een vrachtwagen geladen, over de weg getransporteerd en daar neergezet waar je het gebouw wilt hebben. Het huis heeft een houtskeletbouw constructie van duurzaam hout. Het buitenblad is gemaakt van grijze cement houtvezelplaten en van binnen is het afgewerkt met witgeschilderd lokaal naaldhout. Daartussenin zit 10 cm isolatie, waardoor het huis heel goed geisoleerd is. De grote raampartij aan de voorkant en de kleinere raampjes in de zijkanten kunnen worden afgesloten door luiken. Alle materialen worden lokaal in Spanje geproduceerd en vrijwel alles is te recyclen. Het bureau werkt aan de ontwikkeling van schakelbare units, zodat het basishuis uitgebreid kan worden met extra ruimtes.

prefab-recycle-huis

Betaalbaar

Wij worden heel enthousiast van projecten als deze. Het laat zien dat het mogelijk is een duurzaam huis te bouwen, dat voldoet aan de standaarden van deze tijd, voor een heel redelijke prijs. Wil je een groter huis? Verviervoudig het bedrag en het is nog steeds niet wereldschokkend.