Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzaam prefab huis

  Duurzaam droomhuisje in 1 dag

  Jaloersmakend mooi is dit duurzame huis van het Spaanse architectenbureau Abaton. Het is een kleine diamant van maar 27 m2. Voor een bedrag van 42.800 heb je een complete duurzame woning met een hoogwaardige afwerking: woonkamer met keuken, slaapkamer voor twee personen en een badkamer. Helemaal geprefabriceerd en in 1 dag te plaatsen op de gewenste locatie. Het zet ons in ieder geval weer aan het dromen over een zelf te bouwen huis.

  duurzaam-prefab-huis

  Eenvoud en balans

  Abaton heeft een ideaal huis ontwikkeld voor twee personen. Door grondige studies naar de beste maatvoering, voelen de ruimtes precies groot genoeg en comfortabel. De constructie is eenvoudig, maar stevig. De materialen zijn degelijk en zorgen voor een comfortabele balans. Het architectenbureau zegt dan ook over hun werk dat het ‘goed moet voelen in zijn eenvoud en in balans moet zijn met de omgeving’.

  Prefab en duurzaam

  Het APH80-A huis wordt in ongeveer 8 weken gebouwd in een overdekte hal. Het wordt dan in z’n geheel op een vrachtwagen geladen, over de weg getransporteerd en daar neergezet waar je het gebouw wilt hebben. Het huis heeft een houtskeletbouw constructie van duurzaam hout. Het buitenblad is gemaakt van grijze cement houtvezelplaten en van binnen is het afgewerkt met witgeschilderd lokaal naaldhout. Daartussenin zit 10 cm isolatie, waardoor het huis heel goed geisoleerd is. De grote raampartij aan de voorkant en de kleinere raampjes in de zijkanten kunnen worden afgesloten door luiken. Alle materialen worden lokaal in Spanje geproduceerd en vrijwel alles is te recyclen. Het bureau werkt aan de ontwikkeling van schakelbare units, zodat het basishuis uitgebreid kan worden met extra ruimtes.

  prefab-recycle-huis

  Betaalbaar

  Wij worden heel enthousiast van projecten als deze. Het laat zien dat het mogelijk is een duurzaam huis te bouwen, dat voldoet aan de standaarden van deze tijd, voor een heel redelijke prijs. Wil je een groter huis? Verviervoudig het bedrag en het is nog steeds niet wereldschokkend.

   

  Kvg portretfoto kristel

  Kristel van Genugten

  Expertise: Duurzaam wonen
  Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  4 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  10cm isolatie lijkt me vrij dun voor ons klimaat. wij werken zelf vooral met 18-20cm voor t Nederlandse klimaat..

  Hoe zit het nu met het bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat en wie importeert het in Nederland ?

  Heel mooi! Ik hou al een tijdje dit soort projecten in de gaten, van hout tot zee-containers. Erg bijna geen enkele (of het wordt wel weer heel duur) is bestand tegen het nederlandse klimaat.

  Is deze buitenafwerking met cement houtvezelplaten wel bestendig tegen het nederlandse klimaat?

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.