Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Linoleum duurzaam

Linoleum vloer

linoleum-duurzaam

Productieproces: Linoleum is een echt natuurproduct. Samengesteld uit louter natuurlijke materialen zonder kunstmatige chemicaliën. Het hoofdbestanddeel is lijnolie, geperst uit de zaden van de vlasplant. Dit wordt vermengd met kurk of houtmeel, kalksteen en hars van pijnbomen en aangebracht op een rug van jute of canvas.
Uitstraling: er is een uitgebreid assortiment aan kleuren en structuren verkrijgbaar. Van de rol voor een naadloos vloeroppervlak of in de vorm van tegels om een patroon te kunnen leggen.
Toepasbaarheid: Linoleum is zeer duurzaam, slijtvast en goed bestand tegen water en is daarom ook heel geschikt voor keukens, entrees, gangen en bergruimten.
Onderhoud: Het gladde oppervlak vangt weinig vuil en is daardoor anti-allergisch. Stof en plekken verwijderen met een sopje is eigenlijk voldoende. De vloer wordt vaak in de was gezet om de levensduur te verlengen. De daarvoor gebruikte onderhoudsmiddelen zijn vaak minder milieuvriendelijk.
Levensduur: Linoleum is zeer duurzaam. Het gaat minimaal 20 tot 30 jaar mee. Aandacht voor een goede afwerking van de naden zorgt voor een extra lange levensduur.
Milieubelasting: de benodigde productie-energie is niet heel hoog. De gebruikte jute komt uit landen als India of Bangladesh. Dit moet dus over grote afstand vervoerd worden. Andere gebruikte stoffen zijn dichterbij te vinden.
Giftige stoffen: er komen geen giftige gassen vrij. Linoleum blijkt in het begin zelfs een antibacteriële werking te hebben door de lijnoliegassen die vrijkomen. Deze gassen doden bacteriën, maar zijn niet giftig voor mensen.
Keurmerk: Natureplus-label
Hergebruik: een linoleum vloer kan hergebruikt worden. Daarnaast is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en kan dus zonder probleem gestort worden.

Tips?

We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.