Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Papier tapijt duurzaam

  Papieren tapijt

  papier-tapijt-duurzaam

  Productieproces: het papier voor het tapijt wordt helemaal van duurzame materialen gemaakt: vezels van langzaam groeiende en gekweekte bomen worden met water en hars vermengd tot een houtpulp. Met het papier dat zo ontstaat worden tapijten geweven, versterkt met draad. Meestal heeft een dergelijk tapijt een rug van jute of latex. Het materiaal is niet erg brandbaar en anti-statisch.
  Uitstraling: het papieren tapijt is verkrijgbaar in veelal natuurlijke, zachte tinten, maar ook fellere kleuren zijn te vinden in de verschillende collecties.
  Toepasbaarheid: papieren tapijt is in principe minder geschikt voor een veelbelopen vloeroppervlak. Maar er schijnt zelfs projectgeschikt papieren tapijt te bestaan.
  Onderhoud: het papieren tapijt is behandeld met een vuilafstotend middel. Vlekken dienen direct verwijderd te worden met een vochtige doek.
  Levensduur: papieren tapijt is redelijk duurzaam.
  Milieubelasting: minimale milieubelasting
  Giftige stoffen: het papier is gecoat met een fluorpolymeer die volgens de fabrikanten geen stoffen afgeeft aan de omgeving.
  Keurmerk: onbekend
  Hergebruik: fluorpolymeren zijn niet goed afbreekbaar.

  Tips?

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.