Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Laminaat vloer duurzaam

Parket vloer

laminaat-vloer-duurzaam

Productieproces: gelamineerd parket is een samengesteld materiaal. Hard en zacht hout afgewisseld. Omdat alleen de toplaag van hardhout gemaakt hoeft te worden, is er daarvan veel minder nodig en dus is het duurzamer. De onderlaag kan van restmateriaal van snelgroeiend hout gemaakt worden.
Uitstraling: gelamineerd parket heeft dezelfde uitstraling als een massief houten parket. Er is echter een grotere variatiemogelijkheid (de afmeting van de boom is niet meer maatgevend) in afmetingen dan bij massief hout.
Toepasbaarheid: het samengestelde materiaal is nog minder gevoelig voor vocht dan massief hout. Het heeft dus ook zeer veel toepassingsmogelijkheden.
Onderhoud: Krassen en deuken zijn moeilijker te herstellen omdat de toplaag van hardhout dun is. Afhankelijk van de dikte van deze laag is het opschuren beperkt mogelijk. Bij de keuze voor deze vloer is het dus goed u te laten informeren over de dikte van de toplaag.
Levensduur: gelamineerd parket heeft een duidelijk kortere levensduur dan een massieve vloer, met name door de beperktere mogelijkheden voor herstel.
Milieubelasting: de milieubelasting is hoger dan bij een massieve vloer.
Giftige stoffen: de verschillende houtsoorten worden met elkaar verlijmd. Uit deze lijm kunnen tijdens de levensduur gassen ontsnappen.
Keurmerk: ook hier is het FSC-keurmerk van toepassing.
Hergebruik: door de toevoeging van lijmen is dit materiaal moeilijk te recyclen.

Vraag vrijblijvend offertes aan bij verschillende professionals

  • Als je handig bent in dit soort zaken raden we dit zeker aan zelf te doen. Als je hier minder handig bent of je wilt je nog oriënteren kan je via het onderstaande formulier van de vergelijkersdienst Slimster vrijblijvend bij verschillende bedrijven een offerte aanvragen. Zo kan jij voor jouw huis een inschatting krijgen, zonder dat je nog ergens aan vast zit.
  • Max 4 bedrijven die werken in je regio sturen je een offerte in je mail.
  • Op basis daarvan kan jij rustig kijken of je hiermee verder wilt. 
  • Er zijn ruim 6000 bedrijven voor verschillende werkzaamheden aangesloten bij Slimster. Grote bedrijven, maar ook kleinere specialisten in verschillende sectoren. Bedrijven worden op prijs & kwaliteit geselecteerd. 

Tips?

We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.