Nieuw interieur met oude pallets?

Geplaatst op 01 november 2011 in Duurzaam wonen

Het is voor de meeste mensen niet het eerste waar ze aan denken als ze een oude pallet zien. Maar met een beetje creativiteit tover je een oude pallet om tot een echt design meubelstuk. Eigenlijk is het zelfs een super praktisch materiaal om mee te werken, want de mogelijkheden lijken eindeloos. Van bed tot keukenblok, van bank tot dierenmand… het kan allemaal. Het mooie van het gebruik van een pallet is dat het hergebruik van bestaand materiaal is en daarmee minimaal belastend is voor het milieu. Door het ruwe karakter van het hout hebben de meubels een stoere en duurzame uitstraling.

 

Welke pallet moet je hebben?

Enthousiast? Ga dan op jacht naar oude pallets. Pallets zijn er in verschillende soorten en maten, dus zoek er eentje uit die past in jouw ontwerp. Let op dat je niet zomaar een Europallet ergens meeneemt, want daar zit statiegeld op. Dit zijn meestal ook vrij lompe pallets. Beter kun je de ‘wegwerp’ pallets hebben, die zijn wat fijner. Check vervolgens of hij nog stevig genoeg is en of er geen lelijke spijkers uitsteken. Vind je de pallet iets te nostalgisch of robuust. Door er even de schuurmachine op te zetten, krijg je ze weer als nieuw. Meer leuke interieur ideeën met pallets

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Mérens Natuurlijk slapen

Bedden, boxsprings, matrassen

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld