Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Pallet servieskast duurzaam

Nieuw interieur met oude pallets?

Het is voor de meeste mensen niet het eerste waar ze aan denken als ze een oude pallet zien. Maar met een beetje creativiteit tover je een oude pallet om tot een echt design meubelstuk. Eigenlijk is het zelfs een super praktisch materiaal om mee te werken, want de mogelijkheden lijken eindeloos. Van bed tot keukenblok, van bank tot dierenmand… het kan allemaal. Het mooie van het gebruik van een pallet is dat het hergebruik van bestaand materiaal is en daarmee minimaal belastend is voor het milieu. Door het ruwe karakter van het hout hebben de meubels een stoere en duurzame uitstraling.  
Pallet servieskast duurzaam
Pallet keuken duurzaam
Pallet duurzame tafel
Pallet duurzaam meubel

Welke pallet moet je hebben?

Enthousiast? Ga dan op jacht naar oude pallets. Pallets zijn er in verschillende soorten en maten, dus zoek er eentje uit die past in jouw ontwerp. Let op dat je niet zomaar een Europallet ergens meeneemt, want daar zit statiegeld op. Dit zijn meestal ook vrij lompe pallets. Beter kun je de ‘wegwerp’ pallets hebben, die zijn wat fijner. Check vervolgens of hij nog stevig genoeg is en of er geen lelijke spijkers uitsteken. Vind je de pallet iets te nostalgisch of robuust. Door er even de schuurmachine op te zetten, krijg je ze weer als nieuw. Meer leuke interieur ideeën met pallets

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.