Particulier huis op waterstof

Door het vorige artikel over huizen op waterstof ben ik enthousiast wat gaan rondneuzen op internet. Toen kwam ik dit filmpje tegen van een particulier Michael Strizki uit Amerika. Zijn huis wordt volledig gevoed door energie verkregen uit zonnepanelen en wind. Behalve verwarming, warm water, verlichting en elektriciteit voor de oven, de wasmachine en allerlei andere elektrische apparatuur, loopt zijn auto ook op deze schone brandstof. Daarnaast slaat hij de energie die niet gebruikt wordt (overcapaciteit) in tanks op, waardoor er een reservevoorraad wordt gevormd voor circa drie weken. Echt mooi om te zien wat er kan ontstaan uit enthousiasme. Al lijkt het me niet eenvoudig om deze installatie te bouwen in een gemiddeld achtertuintje in Nederland. Dus niet echt een project om zelf direct mee aan de slag te kunnen maar wel iets om in de gaten te houden. Meer interessante video en film tips over duurzaam wonen.
Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

kan ik na een mazoutketel verwarmen op waterstof is schijnt iets nieuw

Beste Dirk

dit was nu net het filmpje waar ik op zat te wachten. Hartelijk dank en we gaan eens kijken of we op het Konin Willem I College te ‘s-hertogenbosch dit ook kunnen gaan realiseren..

Zonnepanelen – waterstof – brandstofcel – verlichting ‘s-avonds

Uiteraard ga ik verschillende onderwerpen linken met uw website en hopelijk zullen nog veel studenten van ons ROC maar ook van die van andere uw site weten te vinden..

Doe mij ook zo’n huis… Ben benieuwd of je nog meer gaat schrijven over hoe ik carbon-neutral kan wonen!

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.