Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
A exact heimeier

  Optimaliseer je verwarmingssysteem

  De meeste verwarmingssystemen in Nederlandse huizen functioneren niet optimaal. Je kent het vast wel in je eigen situatie, het kleine radiatortje op het toilet staat altijd te loeien en de radiator op de slaapkamer wordt nauwelijks warm. Dit kan worden opgelost door het systeem goed waterzijdig in te regelen waarmee tevens veel energie valt te besparen. Een goed ingeregeld systeem functioneert zo’n 35% efficiënter dan een niet ingeregeld systeem. De organisatie Heimeier heeft een enorm slim product ontwikkelt de A-exact een thermostatische radiatorafsluiter met automatische debietregeling. Zonder veel grote aanpassingen kan het bestaande verwarmingssysteem in je huis worden geoptimaliseerd. De A-exact is daarmee erg interessant voor de bestaande en renovatie bouw.

  A exact thermostatische radiatorafsluiter

  Slecht functionerend verwarmingssysteem

  Een niet ingeregeld systeem werkt niet optimaal. Plekken die het verst weg zitten in het verwarmingscircuit worden vaak niet of nauwelijks warm. Zo heb je bijvoorbeeld in de ochtend al lang een verwarmde huiskamer maar is de badkamer nog steeds aan de koude kant. Dit probleem los je op door goed waterzijdig in te regelen. Door de doorstroomweerstand ‘op maat’ aan te passen krijgen alle installatie- onderdelen op het juiste moment de juiste hoeveelheid water. Het resultaat: een optimaal werkend systeem.

  Bestaande bouw en renovatie

  Bij nieuwbouw is een goed en efficiënt verwarmingssysteem vaak niet zo’n probleem. In de bestaande bouw is het echter vaak veel complexer. Zo kun je te maken hebben met een onduidelijk leidingnetwerk waardoor het bijna onmogelijk is om de afsluiterinstelling afhankelijk van de verschildruk te bepalen. Verder is er simpelweg vaak ruimtegebrek voor goede oplossingen. Daarom is de thermostatische radiatorafsluiter met een automatische debietregeling van A-exact zo interessant. Door middel van intelligente en eenvoudig te monteren radiatorafsluiters is het mogelijk om een goede controle te krijgen op het totaalplaatje van warmteproductie, transport en warmteafgifte. Voordelen op een rijtje:

  • Energiebesparing en verhoging van het comfort
  • Thermostatische radiatorafsluiter met automatische debietregeling
  • Oplossing voor eenvoudige maar ook complexe waterzijdige installaties
  • Perfecte oplossing voor bestaande en renovatie bouw
  • Tijdbesparende montage en inregeling

  Besparing van 20%

  Met de toepassing van de Heimeier A-exact is een rendementsverbetering van 15% tot 20% mogelijk. Dit betekend dat de terugverdientijd op ongeveer 4 tot 5 jaar ligt. Tel daarbij op dat het waterzijdig inregelen op deze manier voor een installateur vrij eenvoudig is uit te voeren. Wat ons betreft een kleine aanpassing aan je huis met een relatief groot effect. Op de weg naar een duurzamer huis dus een stap om te overwegen. Ga voor meer informatie naar TA Hydronics

  Auteur: Gerard Kolkman

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.