Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Warmtewisselaar cv ketel ecoflo

Ecoflo warmtewisselaar haalt warmte uit rookgasafvoer

Ecoflo burgerhoutVia het afvoerkanaal van de CV-installatie gaat veel warmte verloren. De Ecoflo van Burgerhout benut deze warmte. De Ecoflo is een warmtewisselaar die bovenop een HR combiketel wordt geplaatst en zo de resterende energie uit het rookgas haalt. Vervolgens gebruikt hij deze warmte om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor daalt het gasverbruik en is een besparing mogelijk van 33% op het jaarlijkse gasverbruik. Het mooiste is misschien nog wel dat de Ecoflo super eenvoudig is te monteren op nieuwe én bestaande HR combiketels.

Werking Ecoflow warmtewisselaar

De Ecoflo wordt rechtstreeks geplaatst op de rookgasafvoer van een bestaande of nieuwe HR combiketel. In de Ecoflo unit bevindt zich een voorraadvat van 2.8 liter dat via een warmtewisselaar wordt verwarmt. Dit is voldoende om te voorzien in de kleine warm water vraag. Ook bij grotere warm water vraag blijft de Ecoflo het water voorverwarmen waardoor minder energie nodig is. Doordat de Ecoflo het water voorverwarmd, wordt ook de wachttijd voor warm water verkort waardoor weer energie en drinkwater wordt bespaard. Een ander voordeel is dat de Ecoflo door zijn werking het rookgas afkoelt en condens afvoert waardoor hinderlijke condenswolken verminderen. Dit alles gebeurt zonder stekker, want de Ecoflo verbruikt geen stroom dus iedere besparing is winst. Hiermee heeft hij een voordeel ten opzichte van de lucht-water warmtepomp die continu wordt voorzien van stroom.

Warmtewisselaar cv ketel ecoflo

Nauwelijks onderhoud en korte terugverdientijd

Het grote voordeel van de Ecoflo is dat deze relatief eenvoudig is om te plaatsen ook in bestaande situaties. Daarnaast is de Ecoflo zo goed als onderhoudsvrij, het apparaat is de eenvoud zelve en kent geen bewegende onderdelen. Met een besparing van 33% zou het volgens de fabrikant mogelijk moeten zijn om binnen drie tot vijf jaar de Ecoflo terug te verdienen. En dat klinkt als een goede investering. Wij zijn erg benieuwd wat het verschil is in rendement tussen de nieuwe HRe ketel en een bestaande HR combiketel die is voorzien van een Ecoflo? Wat ons betreft wordt iedere nieuwe HR combiketel vanaf nu met de Ecoflo geleverd. De Burgerhout Ecoflo is vanaf medio juni leverbaar. Voor meer informatie ga naar de website van Burgerhout Ecoflo
Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Much thanks to you such a great amount for sharing this incredible blog.Very motivating and supportive too.Hope you keep on sharing a greater amount of your ideas.I will love to peruse.

“Doordat de Ecoflo het water voorverwarmd, wordt ook de wachttijd”

‘voorverwarmd’ met een d?

Als het zo makkelijk was om te besparen dan hadden de producenten van hr ketels dat al lang zelf gedaan. Wel een mooi verhaal als je er in gelooft.

De politieman die alles kan

Frans intergas hre even rekenen voordat je over hoog rendement op water nadenkt ik zeg laat zitten!

Ik woon in het noorden en word naar een 3 tal installateurs verwezen die de ecoflo kunnen leveren incl. installeren.
Het opvragen van een ongeveer prijs word niet gegeven.
Uiteindelijk 1 van de 3 gevonden die aan de hand van situatiefoto een offerte heeft gegeven (ik heb een intergas HRE36 CV).
Het uiteindelijke bedrag kwam uit op 880 euro.
Dat klinkt al anders dan 550 euro.
Installatiekosten 880-485 zijn dan bijna 400 euro
Volgens Henk zijn berekening(7 jr bij 550 euro) word dit nu 880/79,20 = 11 jaar er vanuit gaande dat 33% word gehaald. (ik kwam al 23% tegen).
Aangezien de levensduur evenlang is als de ketel plus minus 15jr. heb je niet zoveel winst.
Ik vraag mij af wat anderen ongeveer kwijt zijn aan het installeren.

vet ,heb zelf een koperen pijp om de uitlaat van de ketel gedraaid en geisoleert met een ontbrandbare deken ,
en besparen jongen geweldig

Gaaf ! Wil ik wel proberen in combinatie met mijn Daalderop Combinair HR-Warmtepomp combinatie. Tapwater gaat bij dat ding nog gewoon via de ketel… Leuke oplossing om hem daarmee te combineren denk ik :)

De Ecoflo lijkt mij een interessant product waarmee inderdaad een behoorlijke besparing mogelijk moet zijn. De besparing van 33% heeft overigens alleen betrekking op het gasverbruik voor warmwater en niet voor de verwarming van het huis! Een gemiddeld gezin (2 volw. + 2 kind.)is hier per jaar ongeveer 400 m³ gas aan kwijt. Bij 33% besparing scheelt dat 0,33*400=132 m³ per jaar. Bij gemiddeld € 0.60 per m³ gas bespaart u dan € 79,20 per jaar. De aanschafprijs inclusief montage (uitspraak Burgerhout, de fabrikant op de VSK)wordt ca. € 550,-!!!
De terugverdientijd is dan bijna 7 jaar EN GEEN 3-5 jaar!!! Laat je dus niet voor de gek houden. Overigens vind ik het apparaat interessant genoeg om indien mogelijk zelf te gaan testen.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.