Langer lekker slapen

Geplaatst op 25 maart 2012 in Duurzaam wonen

Een trend in de slaapwereld zijn topdekmatrassen. De dunne matrasjes liggen boven het gewone matras en worden ook wel oplegmatrassen of toppers genoemd. Een topdekmatras zorgt voor extra slaapcomfort. Is het reguliere matras net iets te hard? Dan kun je er een zacht topdekmatras op plaatsen. En omgekeerd. Het oplegmatras is ook een oplossing voor de vervelende naad tussen twee eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed.

Duurzame aspecten

Maar comfort is niet de enige reden om een topdekmatras te overwegen. Door het gebruik van een topper wordt het onderliggende matras beschermd en zal het een beduidend langere levensduur hebben. Het lagere gewicht maakt dat het beddengoed van het topdekmatras makkelijker te verschonen is. En ook het luchten van het handelbare oplegmatras is eenvoudig.

Biologisch verantwoord

Een goed voorbeeld is het topdekmatras van Mérens. Dit topdekmatras is gemaakt van 100% natuurlijke biologische materialen oa. wol, katoen, kamelenwol, paardenhaar en zorgt voor een hoge vochtregulatie. Die natuurlijke materialen zorgen er voor dat het lichaamsvocht en warmte sneller uit het bed verdwijnt. Daardoor krijgt de huisstofmijt minder kans en mensen met allergieën zullen merken dat zij minder of geen klachten hebben. Door die goede ventilerende werking van deze materialen voelt het matras behaaglijk aan in zomer en winter.

Fresh air

De biologische matrassen van Mérens hebben daarnaast een ander voordeel. Er komen geen schadelijke stoffen vrij. Veel andere matrassen zijn gemaakt van schuim en latex met daarin schadelijke stoffen, die we tijdens de slaap inademen. Slaap je zelf op een dergelijk matras? Leg er dan een topdekmatras van biologisch materiaal bovenop. Meer weten kijk dan op de site van Mérens bedden

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Yumeko

Eco Dekbedden, Bedlinnen en Kussens

Mérens Natuurlijk slapen

Bedden, boxsprings, matrassen

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld