Bespaar tot 90% douchewater

Geplaatst op 30 mei 2017 in Water

Je kunt vrij eenvoudig tot 90% water en energie besparen door de juiste douche aan te sluiten. Zo gebruik in bepaalde gevallen in plaats van 40 liter water per minuut nog maar 1,2 liter. De hoogste tijd dus om eens goed te kijken naar de Upfall en de Nebia douche.

Regendouche verbruikt enorm veel water

Tegenwoordig is de trend een steeds grotere douchekop te nemen. Zo’n fijne regendouche die ze in hotels hebben, waar je, juist omdat het zo fijn is, veel te lang onder gaat staan. Ik geef toe, het is heerlijk. Maar het ding van een regendouche is wel dat er ontzettend veel water doorheen gaat.

Niet alleen omdat de kop veel meer mondjes heeft maar ook omdat de regendouche het douchen alleen maar voor elkaar krijgt door gebruik te maken van bovengemiddelde waterdruk om zo al die mondjes te vullen. Je hebt dan dus meer water en dat ook nog sneller per minuut. Een besparende douche gebruikt zo’n 6 tot 7 liter per minuut. Een regendouche minimaal het dubbele, zo’n 15 tot soms wel 30 of 40 liter per minuut!

Hoeveel water gebruik je per persoon per dag?

Hieronder zie je een overzicht hoeveel water je ongeveer gebruikt in het huishouden.


bron: vitens.nl

Je ziet, de douche staat op nummer 1, gevolgd door het toilet en de wasmachine. Overigens, als je in je eentje in bad gaat is dat meteen 120 liter water. Dit overzicht gaat er vanuit dat je niet elke dag in bad gaat en het badwater deelt.

Hoe bespaar je water met de douche?

Maar wat kun je doen als je wel flink wilt douchen en toch duurzaam bezig wilt zijn? Nou bekijk bijvoorbeeld deze 2 opties:

Bespaar tot 90% water en energie met de upfall douche van Nederlandse bodem

De Upfall Upcycle douche is een circulaire douche die water omhoog pompt, filtert en desinfecteert, verwarmt, laat vallen en zo verder. Het systeem vult het water elke minuut aan met 1,2 liter nieuw warm water. Dat is nogal een verschil dus met de 7 liter van een besparende douchekop of een 15-20 liter regendouche bijvoorbeeld.

Upfall douche systeem uitgelegd
bron: upfallshower.com

Met deze douche kun je 23 tot 40 liter per minuut douchen, terwijl dit minder water verbruikt dan een besparende douchekop!

Kijk op www.upfallshower.com voor meer informatie.

Bespaar 70% water met de Nebia neveldouche

Nebia is een zeer succesvolle Kickstarter campagne die een douchekop heeft uitgevonden die neveldruppels in plaats van ‘volledige’ waterdruppels uitstoot. De nevel omgeeft je dan in plaats van dat het water over je heen stroomt.

Nebia douche
bron: nebia.com

De neveltechnologie zorgt er dus voor dat er zo’n 70% minder water nodig is per douchebeurt, en ze zeggen dat het ook super werkt met lang haar.

De pre-orders zijn inmiddels in volle gang en zijn hier te vinden: www.nebia.com.

Reacties (4)
peter
16/10/17 • 22:47

Mag ik A.U.B.een overzicht met merknaam en type douchekop waar 40 ltr/min. uitstroomt?

Ik vind het namelijk bizar dat je dit op je webside durft te vermelden.

bolleke
07/11/17 • 13:10

Nebula: vanaf 650 US dollar + verzending en inklaringskosten

Erik
26/08/18 • 09:24

Re: Peter (16/10/17)
Waarom vind je het bizar dat deze website dit meld? Klopt gewoon hoor …. Ik heb zelf een UpFall Shower en ja, die doet gewoon 40 liter per minuut. Deze circulatie-douche verzamelt eerst een eigen voorraad water en pompt dit met een geruisloze pomp actief rond, waarbij er alleen vanuit de warm-tabwaterrvoorziening wordt bijgemengd om de temperatuur op peil te houden. Voorwaarde is dat je eerste “schoon” en “met schuim en shampoo” voordoucht in de “niet circuleren” stand, waar het een gewone douche is (en daar natuurlijk niet de 40 liter per minuut haalt, maar gewoon iets van 6 liter dat gewoon wegspoelt). Dit werkt perfect en ons gezin ervaart deze douche als zeer groot comfort, zonder dat het veel energie kost …

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld