Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
douchewater hergebruiken

Douchewater hergebruiken: hoe je water, energie en geld kunt besparen in de badkamer

Een duurzamere badkamer begint bij je douche en daarmee kun je flink wat energie, water en geld besparen. Wist je bijvoorbeeld dat de helft van je watergebruik douchewater is? Geen gek idee dus om te beginnen met douchewater hergebruiken. Wij zetten de tips voor je op een rij – van slimme douches tot andere praktische oplossingen. Zo kun je douchewater hergebruiken.

1
Xenz Upfall regendouche

Onze keuze
Xenz Upfall regendouche douchewater hergebruiken
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
9.5/10
Voordelen
Bespaart tot 80% op water en gas
Gebruikte water wordt opgevangen en hergebruikt
Verbruikt 1,2 liter water per minuut
Nadelen
Duurder dan gemiddeld
Omschrijving
De Upfall Upcycle douche is een circulaire douche die water omhoog pompt, filtert en desinfecteert, verwarmt, laat vallen en zo verder. Het systeem vult het water elke minuut aan met 1,2 liter nieuw warm water. Dat is nogal een verschil dus met de 7 liter van een besparende douchekop of een 15-20 liter regendouche bijvoorbeeld.
...

2
Nebia Spa Shower 2.0

Nebia Spa Shower 2.0
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
9.3/10
Voordelen
Bespaart tot 65% water
Duurzaam bedrijf
Optimale douchekop
Nadelen
Sommige mensen houden niet van nevel
Omschrijving
Nebia is een zeer succesvolle Kickstarter campagne die een douchekop heeft uitgevonden die neveldruppels in plaats van ‘volledige’ waterdruppels uitstoot. De nevel omgeeft je dan in plaats van dat het water over je heen stroomt. Douchewater hergebruiken en besparen kan dus zeker met deze douche.
...

1
Grohe Vitalio Start II Douchekop

Onze keuze
Grohe Vitalio Start II Douchekop
Kwaliteit
8,1
Waterbesparing
5,7 liter water p/m
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
9.1/10
Voordelen
5 jaar fabrieksgarantie
5,7 liter water per minuut
Bevat 2 douchestanden
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Verbruikt tot 50% minder water dan een normale douchekop
Nadelen
In reviews zijn er soms klachten over de waterdruk
Minder douchestanden dan gemiddelde waterbesparende douchekop
Omschrijving
Je gebruikt nooit meer dan 5,7 liter water per minuut met deze douchekop. Verder heeft dit merk duurzaamheid hoog in het vaandel staan, de chromen beschermlaag bij deze douche is bijvoorbeeld ook duurzamer gemaakt.
...
Beste prijs

2
Ecosavers Waterbesparende Douchekop

Ecosavers Waterbesparende Douchekop
Kwaliteit
7,6
Waterbesparing
4-7 liter water p/m
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
7.6/10
Voordelen
2 jaar fabrieksgarantie
4-7 liter water per minuut
Comfort en straat hetzelfde als een 'normale' douchekop
Verbruikt tot 70% minder water dan een normale douchekop
Nadelen
Klein beetje lawaai door lucht
1 douchestand
Omschrijving
Deze douchekop mixt water en lucht met elkaar. Daardoor gebruik je tot 70% minder water en energie, omdat er minder water op hoeft te worden gewarmd.
...
Beste prijs

3
EcoShower Waterbesparende Douchekop

EcoShower Waterbesparende Douchekop
Kwaliteit
9,5
Waterbesparing
8 liter water p/m
Duurzaamthuis logo
Duurzaam Thuis Score
7/10
Voordelen
2 jaar fabrieksgarantie
9 liter water per minuut
Bevat 4 douchestanden
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
Niet in andere kleuren verkrijgbaar
Omschrijving
Met deze douchekop bespaar je zo'n 40% douchewater. De zuiverende mineraalballetjes zorgen er bovendien voor dat het water wordt gefilterd.
...
Beste prijs

Meer in deze categorie

Liv Zaborszky

Liv Zaborszky

Expertises: Subsidies,Financieel
Toen ik er achter kwam dat verduurzamen toch echt bij jezelf begint heb ik me in 2017 aangesloten bij Duurzaamthuis. Het is super om elke dag met duurzaamheid bezig te zijn!
3 2 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De website van de upfall douche is helaas nog steeds buiten gebruik. Weet iemand waar deze in nederland nog verkrijgbaar is?

Website buiten gebruik!

De nebia douche is door mij nu een paar jaar in gebruik. Voor diegene die interesse heeft deze review: Jarenlang heb ik op een keuken geiser (9kw model) gedouched. Een waterbesparende douchekop kon in de zomer NET een douchstraal produceren. In de winter met kouder weer was een douchestraal met een net ontkalkte kop niet mogelijk. De douchekop ontkalken werd dus een kwestie van gunstig uitmikken in de zomer! Ik ging er vanuit dat nebia een mooi verhaal had met hun besparing maar dat dit naar amerikaanse begrippen zou zijn, waar de douchekop altijd al vrij ruim is vergeleken met Nederland. Ik had dan ook niet het idee dat de geiser deze douchekop wel bij zou kunnen houden. Dit was een vergissing! Ik heb grotere moeite om de temperatuur onder de douche koud genoeg te krijgen zonder datde geiser uitvalt dan dat ik een water gebrek heb! Wat mij betreft… Lees verder »

Interessante artikel. De type douche dat u heeft aangegeven klink zeer waterbesparend als ik kijk naar de vergelijking. Dank u wel voor deze informatie!

De Upfallshower is een douche systeem dat ik bedacht heb in 2003 voor mijn eigen kinderen. Nu is de Upfallshower een volwaardig douche systeem dat een rendement heeft van 70% volgens de KIWA. Dat is bij gebruik van de normale handdouche (max 5 liter water per minuut) en het systeem (1,2 liter gemiddeld per minuut).

Bij gematigd zeep en shampoo gebruik kun je goed douchen onder het systeem zelf. 80 tot 90% besparing op water is dan niet ongewoon.

Naast KIWA keur is het systeem op water veiligheid getest door KWR en heeft het een zeer gunstige EPC voor nieuwbouw. Ook kan je volstaan met een veel kleinere warm water voorziening. Een 100 liter boiler in plaats van bijvoorbeeld 4/500.

Re: Peter (16/10/17)
Waarom vind je het bizar dat deze website dit meld? Klopt gewoon hoor …. Ik heb zelf een UpFall Shower en ja, die doet gewoon 40 liter per minuut. Deze circulatie-douche verzamelt eerst een eigen voorraad water en pompt dit met een geruisloze pomp actief rond, waarbij er alleen vanuit de warm-tabwaterrvoorziening wordt bijgemengd om de temperatuur op peil te houden. Voorwaarde is dat je eerste “schoon” en “met schuim en shampoo” voordoucht in de “niet circuleren” stand, waar het een gewone douche is (en daar natuurlijk niet de 40 liter per minuut haalt, maar gewoon iets van 6 liter dat gewoon wegspoelt). Dit werkt perfect en ons gezin ervaart deze douche als zeer groot comfort, zonder dat het veel energie kost …

Nebula: vanaf 650 US dollar + verzending en inklaringskosten

Mag ik A.U.B.een overzicht met merknaam en type douchekop waar 40 ltr/min. uitstroomt?

Ik vind het namelijk bizar dat je dit op je webside durft te vermelden.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.