Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Tapwater verbruik douche bad

  Tapwater

  Een derde van het drinkwater dat we thuis gebruiken is warm tapwater. Om dit water te verwarmen hebben we veel energie nodig. Als we kijken naar het gemiddelde verbruik is dit ongeveer een derde van ons totale energiegebruik. Onze energie in Nederland komt met name uit gas, een fossiele brandstof en daarmee belastend voor het milieu. Daarnaast wordt schoon drinkwater steeds schaarser en kostbaarder. Het gebruik van tapwater blijft ieder jaar toenemen. We gebruiken op steeds meer plaatsen en momenten warm water. Met name het warm water dat we gebruiken tijdens het douchen is sterk gestegen. We douchen steeds vaker en steeds langer. Sommige onder ons zelfs meerdere malen per dag.

  Tapwater verbruik douche bad

  Met de toename van het warm water gebruik stijgt ook de energierekening en belasten we het milieu extra. De makkelijkste oplossing is natuurlijk om gewoon minder vaak tapwater te gebruiken door bijvoorbeeld minder en korter te douchen. Maar wil je niet terug in comfort en lekker blijven douchen, dan zijn er tegenwoordig allerlei technische oplossingen waar je eens over na zou moeten denken. Zo kan de toepassing van een zonneboiler vrij eenvoudig het energieverbruik terugbrengen. Of wat te denken van de douche warmtewisselaar die de warmte uit het afval douchewater opnieuw gebruikt om het douchewater mee te verwarmen.

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.