Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Kookboek achtergrond

Vegetarisch kookboek met gerechten onder 5 euro

Tweedejaars studenten van Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam is gevraagd mee te denken aan een oplossing voor het verminderen van vleesconsumptie.

Ze kwam er achter dat Nederlanders van oudsher vleeseters zijn. Het is met de paplepel ingegoten dat vlees bij het avondeten hoort, naast groente en aardappelen. Aan de andere kant ontstaat er de laatste jaren een steeds beter overzicht van de negatieve gevolgen van vleesconsumptie voor het milieu. De vleesindustrie stoot de meeste CO2 uit ter wereld. Ze is verantwoordelijk voor maar liefst 24 procent van alle uitgestoten broeikasgassen. Daarnaast verbruikt vlees heel veel water, één stuk biefstuk verbruikt al 3000 liter water om te produceren en te vervoeren.

Met dit in het achterhoofd is een kookboek gemaakt om vegetarische recepten aantrekkelijker en toegankelijker te maken onder studenten. Wanneer iedereen net wat minder vlees eet, kan dat een mooie bijdrage leveren. Studenten zijn de nieuwe generatie en kunnen een verschil maken door eetpatronen te veranderen.

De recepten in dit kookboek zijn door en voor studenten gemaakt en zullen niet meer dan 5 euro per persoon kosten. Het ene recept is net wat simpeler te maken dan de andere. Op deze manier is er mooie hoeveelheid aan gevarieerde recepten om te verleiden meer vegetarisch te koken. Inmiddels zijn er veel leuke reacties binnengekomen en wordt het boek gebruikt in verschillende studentenhuizen.

Veel kook en eetplezier!

Laat in de comments weten hoe het koken ging en wil je bijdragen aan het onderzoek vul dan deze enquete in (5min).

Meer in deze categorie

Liv Zaborszky

Liv Zaborszky

Expertise: Subsidies,Financieel
Toen ik er achter kwam dat verduurzamen toch echt bij jezelf begint heb ik me in 2017 aangesloten bij Duurzaamthuis. Het is super om elke dag met duurzaamheid bezig te zijn!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.