De toepassing van waterstof (H2) is sterk in opkomst. Waterstof wordt verkregen door elektrolyse waarbij water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit. Is deze elektriciteit 100% groen dan komt er bij de productie geen CO2 vrij en is de waterstof daarmee 100% duurzaam. Waterstof wordt nu al toegepast in de industrie en voor auto’s. De verwachting is dat in de toekomst onze huizen verwarmt kunnen worden met waterstof.

Waterstofketel huis op waterstof

Groot voordeel van waterstof is dat hiervoor het bestaande gasleiding netwerk gebruikt kan worden en dat alleen de bestaande cv ketel vervangen dient te worden door een ketel geschikt voor waterstof. Het grote probleem met waterstof is dat voor de productie enorm veel (groene) stroom noodzakelijk is. Deze is momenteel nog niet voorradig en onze groene stroom dient nu ter vervanging van onze grijze stroom.

Waterstofketel met hybride-warmtepomp

Momenteel lopen er diverse testen in het veld met waterstof om huizen te verwarmen. Een interessante oplossing die we op de voet volgen is de waterstofketel in combinatie met een hybride-warmtepomp waardoor de elektriciteitsvraag relatief laag ligt en miljoenen woningen in Nederland eenvoudig verduurzaamd kunnen worden.

Artikelen

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Inline Feedback
Alle reacties
1
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx