Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Waterstofketel huis op waterstof

Waterstof

De toepassing van waterstof (H2) is sterk in opkomst. Waterstof wordt verkregen door elektrolyse waarbij water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit. Is deze elektriciteit 100% groen dan komt er bij de productie geen CO2 vrij en is de waterstof daarmee 100% duurzaam. Waterstof wordt nu al toegepast in de industrie en voor auto’s. De verwachting is dat in de toekomst onze huizen verwarmt kunnen worden met waterstof. Waterstofketel huis op waterstof Groot voordeel van waterstof is dat hiervoor het bestaande gasleiding netwerk gebruikt kan worden en dat alleen de bestaande cv ketel vervangen dient te worden door een ketel geschikt voor waterstof. Het grote probleem met waterstof is dat voor de productie enorm veel (groene) stroom noodzakelijk is. Deze is momenteel nog niet voorradig en onze groene stroom dient nu ter vervanging van onze grijze stroom.

Waterstofketel met hybride-warmtepomp

Momenteel lopen er diverse testen in het veld met waterstof om huizen te verwarmen. Een interessante oplossing die we op de voet volgen is de waterstofketel in combinatie met een hybride-warmtepomp waardoor de elektriciteitsvraag relatief laag ligt en miljoenen woningen in Nederland eenvoudig verduurzaamd kunnen worden.
Hybride warmtepomp met waterstof maakt energietransitie betaalbaar
Hybride warmtepomp met waterstof maakt energietransitie betaalbaar
Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
5 3 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Groene waterstof is het meest ideale maar helaas wordt nog steeds ruim 80% grijs opgewekt waarbij er nog steeds CO2 vrijkomt.
Gezien het lage rendement bij de productie van groene waterstof 30% is de vraag of we niet beter opgewekte energie uit wind en zon moeten benutten of opslaan in nieuwe generatie accu’s die goedkoper en milieuvriendelijker zijn. Waterstof benutten voor de zware industrie en zeevaart.

Waterstof niet ontzettend explosief?

Aardgas niet zeker?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.