Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Waterstofketel huis op waterstof

  Waterstof

  De toepassing van waterstof (H2) is sterk in opkomst. Waterstof wordt verkregen door elektrolyse waarbij water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit. Is deze elektriciteit 100% groen dan komt er bij de productie geen CO2 vrij en is de waterstof daarmee 100% duurzaam. Waterstof wordt nu al toegepast in de industrie en voor auto’s. De verwachting is dat in de toekomst onze huizen verwarmt kunnen worden met waterstof. Waterstofketel huis op waterstof Groot voordeel van waterstof is dat hiervoor het bestaande gasleiding netwerk gebruikt kan worden en dat alleen de bestaande cv ketel vervangen dient te worden door een ketel geschikt voor waterstof. Het grote probleem met waterstof is dat voor de productie enorm veel (groene) stroom noodzakelijk is. Deze is momenteel nog niet voorradig en onze groene stroom dient nu ter vervanging van onze grijze stroom.

  Waterstofketel met hybride-warmtepomp

  Momenteel lopen er diverse testen in het veld met waterstof om huizen te verwarmen. Een interessante oplossing die we op de voet volgen is de waterstofketel in combinatie met een hybride-warmtepomp waardoor de elektriciteitsvraag relatief laag ligt en miljoenen woningen in Nederland eenvoudig verduurzaamd kunnen worden.
  Hybride warmtepomp met waterstof maakt energietransitie betaalbaar
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  5 1 stem
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  2 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Waterstof niet ontzettend explosief?

  Aardgas niet zeker?

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.