De toepassing van waterstof (H2) is sterk in opkomst. Waterstof wordt verkregen door elektrolyse waarbij water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit. Is deze elektriciteit 100% groen dan komt er bij de productie geen CO2 vrij en is de waterstof daarmee 100% duurzaam. Waterstof wordt nu al toegepast in de industrie en voor auto’s. De verwachting is dat in de toekomst onze huizen verwarmt kunnen worden met waterstof.
Groot voordeel van waterstof is dat hiervoor het bestaande gasleiding netwerk gebruikt kan worden en dat alleen de bestaande cv ketel vervangen dient te worden door een ketel geschikt voor waterstof. Het grote probleem met waterstof is dat voor de productie enorm veel (groene) stroom noodzakelijk is. Deze is momenteel nog niet voorradig en onze groene stroom dient nu ter vervanging van onze grijze stroom.
Waterstofketel met hybride-warmtepomp
Momenteel lopen er diverse testen in het veld met waterstof om huizen te verwarmen. Een interessante oplossing die we op de voet volgen is de waterstofketel in combinatie met een hybride-warmtepomp waardoor de elektriciteitsvraag relatief laag ligt en miljoenen woningen in Nederland eenvoudig verduurzaamd kunnen worden.Hybride warmtepomp met waterstof maakt energietransitie betaalbaar
Gerelateerde artikelen
Particulier huis op waterstof
Deze man heeft zijn huis volledig zelfvoorzienend kunnen maken door groene energie verkregen uit zonnepanelen, wind, en waterstofinstallatie.
Waterstofhuizen voor Sint Marten
Door waterstof, zonnepanelen en wind is het mogelijk een huis zelfvoorzienend te maken op groene energie. in Arnhem denken ze erover na.
Energie in huis
Energie in huis besparen? Van groene stroom tot zuinige apparaten - we zetten alles voor je op een rij. Zo bespaar je namelijk ook geld.
Waterstof niet ontzettend explosief?
Aardgas niet zeker?