Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wood Stove Heating With In Foreground Wood Pellets

Subsidie Pelletkachel

Pelletkachels (en biomassaketels) banden op kleine stukjes gerecycleerd en samengeperst zaagsel en houtsnippers. Deze kachels zijn bijzonder efficiënt en bieden een relatief goedkope manier om je huis te verwarmen. Toch is aan de subsidieregeling in 2020 een einde gekomen vanwege de negatieve milieueffecten van dit soort kachels.

760f3c78 F9b3 46dd B847 Fb7b67a84742

Pelletkachels hebben een beter rendemen dan een houtkachel of open haard. Daarnaast zijn houtpellets (de brandstof) vaak gemaakt van gerecyclede houtsnippers. Toch zijn ze vanwege fijnstofuitstoot en impact op het milieu niet de meest duurzame verwarmingsmethoden. 

Ben je op zoek naar een duurzame verwarmingsmethode waar je ook nog eens subsidie voor ontvangt? Kies dan voor een warmtepomp, of een zonneboiler

Ben je benieuwd voor welke duurzame producten en handelingen je ook subsidie ontvangt? Check dan onze subsidiewijzer hieronder. In dit artikel vind je een overzicht van verwarmingsmethoden en hun duurzaamheid.

Subsidies

Ik woon in...

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.