Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Miele warmtepompdroger t wp

Eerste ervaring Miele Warmtepompdroger

Sinds kort zijn wij in het bezit van een warmtepompdroger. Ik weet dat een droger eigenlijk een beetje not done is in een duurzaam huishouden, maar met een jong gezin kan een wasdroger in huis het leven toch stukken makkelijker maken. Natuurlijk heb ik me voor de aanschaf goed verdiept om tot de meest duurzame afweging te komen. Het was al snel duidelijk dat een warmtepompdroger in onze situatie de beste keuze was. In het artikel welke wasdroger is het energiezuinigst hebben we alle wasdrogers nog eens op een rijtje gezet. Het grote voordeel van een warmtepomdroger is dat deze gemiddeld 50% minder energie verbruikt dan een traditionele condensdroger. Miele warmtepompdroger t wp

Test Miele warmtepompdroger T8827 WP

Onlangs heeft de consumentenbond nog een uitgebreid onderzoek gedaan naar wasdrogers en ook hier kwamen de warmtepompdrogers als zuinigste uit de test. De beste keus uit dit onderzoek was de Bosch WTW84360NL en het beste uit de test kwam de Miele T8827 WP. Nadeel van de Miele is voornamelijk de prijs. Met bijna € 1200 is dit apparaat tweemaal zo duur als de Bosch.

Toch de Miele wasdroger

Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor de Miele warmtepomdroger. Ja hij is dubbel zo duur, maar dat zie je ook terug in de kwaliteit. Duurzaamheid zit ook in de levensduur van een goed. Gaat een Bosch gemiddeld 10 jaar mee, een Miele moet makkelijk 20 jaar mee kunnen. Dat betekent 20 jaar niet meer hoeven na te denken over een wasdroger en in de tussentijd genieten van een goed werkend apparaat.

Ervaring Miele warmtepompdroger T8827 WP

De Miele wasdroger is nu ongeveer twee weken in ons bezit en we zijn tot nu toe erg enthousiast over het apparaat. Ik heb de energiemeter aangesloten en hij gebruikt inderdaad tijdens het droogproces de helft aan energie. Wilde vroeger bij ons de stop er nog wel eens uitvliegen als we tegelijk aan het wassen en drogen waren… dit komt nu niet meer voor (gebruik vermogen 1,4 kW i.p.v. 2,8 kW van het oude apparaat).  Daarnaast doet de wasdroger zijn werk op een rustige manier en maakt hij weinig geluid. De Miele T8827 WP is ook de stilste onder de huidige warmtepompdrogers, die over het algemeen meer herrie maken dan de standaard condensdrogers. Dit was voor ons ook een belangrijke reden om voor de Miele te kiezen. Het grootste voordeel van deze wasdroger is dat deze zijn werkt doet met een veel lagere temperatuur dan een traditionele droger. Door de lage temperatuur kan er eigenlijk niets krimpen en hoef je niet zo bang zijn dat je weer een kledingstuk verpest. Deze lagere temperatuur merk je ook goed aan de ruimte waar het apparaat in staat. Deze wordt veel minder warm dan bij de oude droger. De machine geeft duidelijk minder warmte af. Ook produceert deze warmtepompdroger hierdoor veel minder vocht in de ruimte. In onze situatie ideaal omdat wij onze apparaten in een relatief slecht geventileerde ruimte hebben staan. Op de laatste twee punten scoorde de Miele overigens ook beter dan de concurrentie, wat voor ons de doorslag gaf om dit apparaat aan te schaffen

Conclusie test warmtepompdroger

Het blijft een extreem hoog aanschafbedrag, maar na een beetje rekenen komt het erop neer dat we met de huidige droogfrequentie binnen 5 jaar voordeel behalen ten opzichte van een condensdroger. Daarna ga je jaarlijks de helft besparen op droogkosten. Maar in de tussentijd is het al genieten van een super degelijk apparaat die geweldig zijn werk doet. Over 20 jaar zien we wel weer! En dat is voor ons ook de mooie kant van duurzaamheid. Lees ook laat de was buiten vrolijk wapperen
Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

45 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jammer dat we deze droger hebben gekocht , er is altijd wat mee , droogt slecht , je bent altijd filters aan het schoomaken .

Wij hebben een Bosch Ecologixx 7 warmtepompdroger uit 2009 waarschijnlijk een van de eersten Nog nooit een reparatie er aan gehad,en geen extra lange tijd van drogen en word geregeld gebruikt.Voor ons een topper Het merendeel van de gebruikers doet te veel in de droger, als het een 7 kg droger is komt er wel 8 kg in; logies dat de W.P droger er dan veel langer over doet dan de aangegeven tijd, de kern van de was heeft veel langer nodig om droog te worden. Advies geen 7 kg er in maar 6 kg dan kan het zijn dat u op 7 kg uit komt Het zelfde geld ook voor de wasautomaat word ook te veel in gestopt;en gaat dan de droger in Sorteer dikke was bij dik en dun wasgoed bij dun; geld ook voor de gewone stroom vretende drogers dat bespaard aanmerkelijk(eenspijkerbroek heeft veel langernodig dan een… Lees verder »

De Miele warmtepomp is een droevige droger. Vanaf het begin was helemaal niets. Draait vier uur en dan nog is de was niet droog. En ja, wij volgen strikt het instructieboekje. Een miskoop. Hij gaat eruit en een condensdroger erin.

Bij ons precies hetzelfde. Wat een ellende en wat slecht van Miele

aan alle ontevreden warmtepompdrogergebruikers: koop gewoon een afvoerdroger, de was is echt droog en veeeeeel sneller klaar. De eerster winst is de veel lagere aanschafprijs.

Ik weet niet waar u het vandaan haalt dat een Miele droger 20 jaar mee moet gaan want onze Miele had na 9 jaar een storing en in de afgelopen 3 jaar is er iedere keer een monteur voor geweest.

De voorrijdkosten van Miele zijn BUITENSPORIG hoog met 90 euro alleen al om de bus voor de deur te krijgen en daarna 80 euro per uur aan monteurskosten.

We hebben al een aantal jaar een Miele T 8873 WP. Ben niet enthousiast. Je moet en tonnetje was in drie porties splitsen en dan draait het nog eeuwig. De volgende wordt geen Miele en heeft geen warmtepomp. We hebben een batterij aan zonnepanelen liggen, dus het verbruik is minder interessant voor ons.

Rene, kijk eens in de handleiding en stel beter drogen in dan werkt het perfect.

Heb dezelfde miele droger gekocht als hier getest in 2011. Kan nu melden dat hij niet goed meer droogt. Hij stopt te snel met drogen. Zegt dat de was droog is maar de was is niet droog. Bij opnieuw starten stopt hij meteen weer.

Reparateur kan het niet oplossen

1400,- in 6 jaar afgeschreven. Ik vind dat erg snel voor miele. Nix 20 jaar levensduur..
Komt geen miele meer .

Ik kan niet snel genoeg van mijn warmtepompdroger af( Zanussi) maar ik kan die niet met goed geweten doorverkopen als een goede machine. Dan maar naar het kringloopcentrum. Hij kostte wel 700 euro. Maar als ik het zo allemaal lees, ligt het niet zozeer aan de naam. Warmtepompdroger komt er gewoon niet meer in. Al 3 jaar lang een grote bron van frustratie, tot tranens toe. Die sensoren zijn ook veel te gevoelig. Opnieuw aanzetten helpt niet want dan stopt die gewoon omdat de was ‘droog’ is. Dan maar gokken hoeveel je hem op ‘tijd’ aan moet zetten.3,4,5 uren wachten op je droge was (vaak niet eens helemaal droog en vaak muf) dat is toch niets voor deze tijd. Condensdroger durf ik ook al niet proberen. Direct naar buiten met dat vocht!! Ook al kost het iets meer.

Voor de bezitters van Bosch ecologixx 7

Voor nadere merken kijk even op Youtube en reinigen condensdrogers.
Heel veel info te vinden.

In 2009 een Bosch warmtepompdroger aangeschaft in het kader van energiebesparing. Bleek een miskoop. Normaal leeg je het reservoir na een volledige droogbeurt. Na 1 jaar gebruik, ging het lampje van het reservoir knipperen; reservoir vol. Maar niet dus. Storing wordt veroorzaakt door vuil/stof op een waterniveau schakelaar. Was garantie. Hele machine compleet uit elkaar gehaald door Bosch service. Overal zat stof dus bijna 2 uur bezich geweest. Binnen een paar maanden zelfde probleem. Weer uit elkaar. Nu kwam de monteur met een modificatie set. Nog fijnmazigere filters etc. etc. Daarna ging het even goed. Daarna nog 3x storing, wederom uit elkaar, waarna Bosch na lang aandringen door mij een “gratis” vervangende droger leverde. Dus met de meest recente modificaties. Ook die kreeg na 1 jaar weer dezelfde problemen. Weer gerepareerd etc. Nadat die ook 2 keer kapot ging, en na onderhandelen met de dealer heb ik met bijbetaling van… Lees verder »

Hebben sinds 5 maanden een Miele condens warmtepompdroger.Zijn erg teleurgesteld en ontevreden over deze was drover.Met name de zeer Lange droogtijd van minimal 3,5 uur na centrifugeren op 1600 toeren in de wasmachine
Dekbedovertrekken helemaal in de Knoop en nog niet droog en ruikt muf.
Gezien de vele klachten nooit meer Miele indien er geen oplossing komt.

Wij hebben alle apparaten van Miele in huis. Echter nu onze Azora C condensdroger kortsluiting (aardlek eruit) bleef veroorzaken, heb ik onze 14 jaar oude droger omgeruild voor een Siemens WT47Y700 warmtepompdroger. Via een collega kon ik met personeelskorting deze droger aanschaffen waar ik nog geen halve Miele voor zou hebben. Laat deze dan maar 10 jaar meegaan. Hij is iig veel zuiniger dan mijn oude Miele condensdroger.
En nu eens een ander merk uitproberen. Tot nu toe (ong. maand) erg tevreden.
Het geluid van de warmtepompdroger is wel anders dan we gewend waren. Het lijkt nu net of er continu een koelkast of diepvrieser aanstaat. Dit komt natuurlijk door de compressor die hierin zit. Echter de droger staat in de bijkeuken en met de deur dicht is dit geen probleem.
Duurzaamheid nog geen idee van.

Ik ben ook erg ontevreden over mijn miele Eco T 1 warmtepomp droger! De tijd om een was droog te krijgen na een centrifuge beurt van 1600 toeren is niet normaal hij draait dan minimaal een kleine 4 uur met de gevraagde hoeveelheid! Vraag me dan ook nog af of dit wel zo energie zuinig is!! Niet kopen dus hij voldoet niet aan de verwachtingen!

Ik ben ook erg iontevreden over mijn miele Eco T 1 warmtepomp droger! De tijd om een was droog te krijgen na een centrifuge beurt van 1600 toeren is niet normaal hij draait dan minimaal een kleine 4 uur met de gevraagde hoeveelheid! Vraag me dan ook nog af of dit wel zo energie zuinig is!! Niet kopen dus hij voldoet niet aan de verwachtingen!

Al met al toch de nodige twijfels na het lezen van dit soort reacties. We overwegen de aanschaf van een warmtepompdroger maar dat wordt je zo wel moeilijk gemaakt. En dat de schuld vaak bij de gebruiker wordt gelegd, hebben wij met Miele ervaren. Het deurrubber was stuk, dus Miele gebeld. “Ja mevrouw, U heeft was tussen de deur gehad, dat is eigen schuld”…… En we hadden ondanks een extra afgesloten verzekering géén recht op vergoeding. Alleen daarom al gaat Miele het dus waarschijnlijk NIET worden. Een dure machine kopen, extra verzekering afsluiten en vervolgens de schuld in de schoenen schuiven van de consument!!! Voorkeur gaat op dit moment uit naar de Siemens WT4700Y700… en waarom Siemens lees je hieronder.. Onze huidige Siemens wasdroger is nu bijna 30 JAAR en werkt nog steeds prima. Hij zal wat meer stroom verbruiken, begrijpelijk. Wordt er nu echter een beetje moedeloos van. Miele… Lees verder »

Ben erg ontevreden over mijn Miele warmtepompdroger. Dekbedhoezen volledig in de knoop met andere was erin en alles nog nat. Mijn vorige droger was misschien duurder in gebruik maar was ipv 3 uur maar een uurtje bezig en alles was droog. Ik zou zo’n droger niet meer aanschaffen. Was behoorlijk duur en voldoet niet.

dat het was goed er zoals handoeken en dekbedden er klam uit komen uit een warmte pomp droger is normaal dat heeft te maken met het warmte pomp systeem dat droogt opeen lager tempratuur dat is mij verteld door verschilende fabrikanetn die ik gebeld heb omdat wij ook naareen warmte pomp droger aan het kijken zijn dat dat je was goed kleding er klam uit kan komen dus al we vooreen warmte pomp droger kiezen dan gebeurt dat is mij verteld

We hebben nu een jaar een Miele warmtepomp droger .Helaas zijn we er niet blij mee. Al 2 x een monteur gehad .De was word niet droog vooral de grote stukken niet. Ook draait de was in een knoop. vooral dekbedhoezen drogen lukt slecht. Moet 2-3 droger opnieuw laten draaien. Volgens de monteur is alles gereset en is er niets meer aan te doen

Miele warmtepompdroger; Ik lees ervaringen dat de was niet droog is. Dit probleem had ik ook. De droger heeft een fabrieksinstelling, je kunt het vochtgehalte verhogen of verlagen. Dit kan voor verschillende programma’s gedaan worden.
Zie gebruiksaanwijzing.

Wij hebben 3 jaar de t8937wp.Drogen duurt heel lang.de droger geeft aan dat de was droog is ,maar moet nog wel 3a4keer aan Ben vanaf7.30 aan het drogen nu twee wassen klaar,om 14.00.Teveel filters.was ruikt vaak muf.mijn eerste droger was een goedkope zannusi met slang naar buiten.Draaide 30wassen in de week,naar 11jaar weggegeven ,moest een condensdroger ivm verbouwing.Slechte ervaring met lg,kon ruilen voor miele,nog slechter maar hij zal nog jaren mee moeten .

Wij hebben nu 3 maanden een miele warmtepomp droger, mijn vrouw is erg ontevreden over. Het duurt mnimaal 2,5 uur voordat de was droog is. Het pluizenfiter is wel erg snel vol, zodat je het programme nogmaals moet draaien. 4 uur voor 6 kilo was. De was is ook niet echt droog. Kortom de oude droger met een afvoer naar buiten gebruikt wel even meer energie maar is wel in 1.5 uur klaar en kan je de was uit de wasmachine zo overhevelen. Ps wij hebben ook de bijbehorende Miele wasmachine, dus daar ligt het ook niet aan.

Doen wij iets niet juist!

Ook wij in bezit van Miele Warmtepomp droger sinds maand of 2. Dekbed hoezen komen er inderdaad als 1 grote knoop uit. En wij vinden alles lang niet zo droog als vroeger de luchtdroger. Handdoeken zijn klam. Ook erg vaak de filters schoonmaken. Of doen we wat fout misschien ? Iemand een tip.

Daarnaast ook meteen nieuwe wasmachine. Erg zuinig ok… maar het duurt ook erg lang. De programma’s zijn veel langer als ‘ vroeger’ ..

ryvan der meer,

heb hetzelfde ervaren als jou, de monteur is nu 3 keer langs geweest en we hopen dat het probleem nu eindelijk is opgelost. maar als je dan vraagt of ze je met facturen tegemoet kunnen komen, nee hoor. vandaar nu dit bericht. (monteurs zelf zijn overig wel aardige mensen)

Sinds juni in bezit van Miele warmtepompdroger T8861wp. Probleem : geurhinder in het vertrek wanneer het toestel een tijdje draait (wasproduct – onfrisse geur ??) + condensvorming tussen de 2 toestellen (was – droogkast). Ook maak het toestel een rammelend geluid (filterdeksel vooraan + binnenin de trommel = trommel niet voldoende geluiddicht ?) Bij het programma katoen extra droog is het wasgoed niet echt kurkdroog, er is een percentage vocht in het wasgoed dat achterblijft. Toch een heleboel narigheden ! Zijn er nog mensen die zulke problemen ondervinden ? Vandaag komt technieker, ben benieuwd …

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.