Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Vloer btw

Laag BTW tarief ook voor vaste vloeren

Deze maand is de tijdelijke lagere btw heffing op arbeidsloon voor het verbouwen en renoveren van een huis ingegaan. Voor velen misschien het moment om de woning te renoveren en bijvoorbeeld de isolatie eisen aan te passen aan de huidige maatstaven. Wat velen echter niet weten is dat deze regeling in sommige gevallen ook geldt voor de vloer. Dus denk je na over een nieuwe vloer of wil je deze een opknapbeurt geven, dan is misschien nu het moment.

Binnen het lage btw tarief vallen alle arbeidskosten die betrekking hebben op zaken die aard- en nagelvast verbonden worden met de woning. Wat vloeren betreft, zegt de fiscus hierover: “Het aanbrengen, vernieuwen, onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning.” Onder vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaken van de woning wordt verstaan: vloeren die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. In de praktijk komt het erop neer dat betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, en sommige parketvloeren binnen de regeling vallen. Lees meer over de regeling laag btw tarief voor verbouwen en renoveren

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geldt dit ook voor nieuwbouw? Lage BRWvtariwf op een gietvloer?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.