Laag BTW tarief ook voor vaste vloeren

Geplaatst op 06 oktober 2010 in Financieel

Deze maand is de tijdelijke lagere btw heffing op arbeidsloon voor het verbouwen en renoveren van een huis ingegaan. Voor velen misschien het moment om de woning te renoveren en bijvoorbeeld de isolatie eisen aan te passen aan de huidige maatstaven. Wat velen echter niet weten is dat deze regeling in sommige gevallen ook geldt voor de vloer. Dus denk je na over een nieuwe vloer of wil je deze een opknapbeurt geven, dan is misschien nu het moment.

Binnen het lage btw tarief vallen alle arbeidskosten die betrekking hebben op zaken die aard- en nagelvast verbonden worden met de woning. Wat vloeren betreft, zegt de fiscus hierover: “Het aanbrengen, vernieuwen, onderhouden van vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning.” Onder vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaken van de woning wordt verstaan: vloeren die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. In de praktijk komt het erop neer dat betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, en sommige parketvloeren binnen de regeling vallen. Lees meer over de regeling laag btw tarief voor verbouwen en renoveren

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

VRK Isolatie

Duurzame dak-isolatie

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld