Luchtzuiverende design lamp

Bij luchtvervuiling denken we vaak aan de buitenlucht. We zien rokende fabrieken en fijnstof uitstotende auto’s voor ons. Maar de luchtkwaliteit binnenshuis is over het algemeen minstens vijf keer meer vervuild dan de lucht buiten. Vluchtige organische stoffen verdampen bij kamertemperatuur uit materialen in huis. Tapijt, meubels, maar ook wij mensen ademen die stoffen uit. Vluchtige organische stoffen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor concentratiestoornissen, misselijkheid, hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen. Ventileren is daarom heel belangrijk. Maar ook planten kunnen voor een verbetering van de luchtkwaliteit zorgen. Lees ook Schone lucht in huis door ‘reinigende’ kamerplanten

luchtzuiverende-hangende-tuin-lamp

Babylon Light

Meer planten in huis dus! Persoonlijk zijn wij niet van die liefhebbers van kamerplanten. Maar dat ligt anders bij deze lamp. Dit prachtige armatuur integreert licht en lucht in zich. Het is een prototype en de ontwerper, Canadees Ryan Taylor, is nog op zoek naar financiers of producenten, maar dat gaat vast lukken. De lamp van gepoedercoat aluminium is zo vormgegeven dat je er planten in kunt houden. Een luchtzuiverende hangende tuin in je eigen huis. Wel regelmatig water geven want door de warmte van de lamp groeien de plantjes goed maar verdampt ook het vocht snel.

Multifunctioneel

Je kunt hem in de eetkamer hangen als blikvanger, maar nog leuker is het om de lamp in de keuken te gebruiken, gevuld met kruiden. Naast licht en lucht krijg je dan ook nog eens op een duurzame wijze voedsel van de lamp. Allemaal voordelen, maar de Babylon is vooral heel mooi. Er is een kleine limited edition geproduceerd, dus als je heel enthousiast bent, kun je kijken of er nog eentje verkrijgbaar is.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.