Duurzame kerstboomZoals ieder jaar hebben we met Kerst weer gediscussieerd over wat nu beter is een kunst kerstboom of een echte kerstboom. Wij van Duurzaam Thuis zijn ervan overtuigd dat je een echte moet hebben. Zie ook artikel Echte kerstboom verslaat kunst nep kerstboom.

Omdat kerstbomen en versiering tegenwoordig zo trendgevoelig zijn, komt het er namelijk waarschijnlijk op neer dat de meeste mensen om de paar jaar een nieuwe nep kerstboom kopen.  Vorig jaar was het de blauwspar en dit jaar de Nordland.. en wat wordt het volgend jaar? Misschien weer een gewone kerstboom? Het argument dat een nep kerstboom dus je hele leven lang meegaat zal dus niet op gaan. Mensen willen kennelijk ieder jaar iets nieuws en dan kunnen we toch echt beter ieder jaar een echte kopen i.p.v. zo’n geurloze of nog erger… met kunstgeur bespoten imitatie boom.

Maar het kan ook anders. We kwamen deze week deze boomloze kerstboom tegen. Een super creatieve en minimalistische benadering van de kerstboom. Zonder boom en allerlei tierlantijnen maar toch strak en gezellig.

Kerstboom trends
Wij vinden het de mooiste en duurzaamste kerstboom van 2010. Wat ons betreft de trend voor volgend jaar en het alternatief als je eigenlijk geen boom meer in huis wilt. Ga naar de site Not Martha, de bedenker van deze ultra duurzame kerstboom om te kijken hoe je hem kunt maken. En het leuke is dat je deze boom al kunt optuigen in de zomer!