Subsidieregeling zonnepanelen 2012

Subsidie zonnepanelenEerder schreven wij over uitgelekte details over de BTW-verlaging voor zonnepanelen. Het lijkt erop dat het kabinet er niet uitkomt. Vanaf 2 juli is er helaas een tijdelijke subsidie in het leven geroepen  vooruitlopend op de beoogde BTW-verlaging. Geen slimme keuze omdat het beperkte bedrag slechts een kleine groep blij zal maken en vervolgens gaat iedereen weer zitten wachten op de volgende subsidieregeling. Wil je toch niet buiten de boot vallen wees er dan snel bij! Zie daarvoor ook dit persbericht van de overheid De onderstaande regeling staat in een brief die naar de tweede kamer is gegaan.

Subsidieregeling zonnepanelen tot 2013

De volgende punten zijn bekend uit de subsidieregeling:

  • De subsidie kent een maximum van 22 miljoen euro voor het lopende jaar 2012.
  • De subsidie gaat van start op 2 juli 2012.
  • Het is een subsidie voor kleinverbuikers. Voor particulieren en niet geldig voor bedrijven.
  • Zonnesystemen met een minimum grootte van 600 Wattpiek(Wp) en een maximum van 3.500 Wp (dit zijn ongeveer 14 panelen) komen in aanmerking voor de subsidie.
  • De vergoeding is 15% van de kosten van het zonnesysteem( inclusief technische onderdelen en ondersteunende materialen, exclusief installatiekosten, met een maximum van 650 euro.
  • Per adres kan er maar een aanvraag voor subsidie worden gedaan. Dit kan alleen elektronisch met behulp van je DigiD. Daarbij moet een aankoopbewijs meegestuurd worden.
  • De plaatsing van zonnepanelen moet binnen 6 maanden gebeuren. Dit kan achteraf gecontroleerd worden dmv het opvragen van betaalbewijzen bij de leverancier.
  • Deze subsidieregeling mag niet gestapeld worden met gemeentelijke subsidies.

Onze kritiek op deze subsidie

Net als altijd durft de Nederlandse overheid niet te kiezen voor een structurele regeling. Het effect is een markt die pieken kent tijdens de subsidieperiode en dalen als er geen subsidie wordt toegekend. Zowel voor particulieren als leveranciers geen ideale situatie en de reden waarom zonne-energie de laatste 10 jaar in Nederland niet van de grond is gekomen. We vragen ons ook af of Groen Links zich wederom met een kluitje in het riet heeft laten sturen? Een BTW verlaging voor een langere periode zou een veel meer structurele oplossing zijn geweest maar helaas zullen we daarop wederom moeten wachten.

Snelheid geboden

22 miljoen lijkt misschien veel maar het is in feite een peulenschil en is goed voor 32.000 systemen. En als we het zo kunnen inschatten is de vraag veel groter. Mocht je daarom interesse hebben dan zul je er snel bij moeten zijn. Er is een maximum bedrag vastgesteld en het verleden leert ons dat die pot vrij snel leeg kan zijn. Het is daarom aan te raden om direct op de dag dat de regeling in gaat, 2 juli, een aanvraag in te dienen. Zo vraag je de subsidie op zonnepanelen aan. Kijk hier voor meer algemene informatie over subsidieregelingen voor zonne-panelen en zonne-energie.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik vind de subsidie wel interessant, ik heb mooie offertes ontvangen via https://www.slimvergelijken.nl/zonnepanelen/ zonnepanelen

Alle weten over de subsidiemogelijkheden? 365zon.nl adviseert u vrijblijvend over wat u precies nodig heeft en wat de te verwachten kosten en opbrengsten zijn EN de mogelijkheden tot subsidie.
Een vrijblijvend en gratis bezoek aan huis door een van onze adviseurs is ook mogelijk. Dan weet u exact waar u aan toe bent.
Vergelijk in ieder geval aanbiedingen van verschillende leveranciers….

2
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.