Subsidie Dubbel Glas

HR glas of isolatieglas isoleert veel beter dan enkel glas of standaard dubbel glas. Dubbelglas heb je in veel verschillende soorten en maten van gewoon dubbel glas tot extra geïsoleerd dubbel glas, het zogenaamde HR+ glas, HR++ glas of HR+++ (triple glas). De overstap naar HR glas is vaak de beste energiebesparende maatregel die je kunt nemen (dus ook als je standaard dubbel glas hebt!). Met HR glas kunt u stevig besparen op uw stookkosten waardoor de investering (inclusief subsidie) zich vaak snel terug verdient. Bij een monumentaal pand waar het aangezicht niet mag veranderen is er de mogelijkheid om monumentaal glas te plaatsen of te werken met voorzetramen. 

Dubbelglas

In een gemiddelde eengezinswoning met dubbele beglazing (geen HR-glas) gaat ongeveer 15%-20% van de warmte verloren door ramen en buitendeuren. Bij huizen met enkel glas loopt dit zelfs op tot tot 25%-30%. Is uw beglazing ouder dan 10 jaar dan is dit waarschijnlijk normaal dubbel glas en loont het dus om deze te ook laten vervangen door HR++ of HR+++ glas. In de meeste gevallen is dit mogelijk zonder het bestaande kozijnwerk te vervangen. Bijkomend voordeel is dat de toepassing van HR glas wooncomfort verhogend werkt en het inbraakwerend werkt. Omdat het vervangen van glas een grote bijdrage levert aan de energiebesparing is deze opgenomen in de ‘subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ en zijn er diverse lokale subsidies verkrijgbaar. In onderstaande subsidietool kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.

Duurzame subsidies en leningen voor Dubbel Glas in jouw gemeente

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.