Subsidie Groen Dak

Steeds meer gemeenten vinden meer groen en duurzaamheid belangrijk bij de ontwikkeling van de stad of gemeente. Groene daken hebben een positieve werking op de gezondheid van mensen en bovendien brengen groene daken de natuur in de bebouwde omgeving. Een groendak kan in principe op ieder geschikt gebouw: woonhuis, appartement, overkapping, garage of schuur. Een dak met planten dempt het geluid en heeft een isolerende werking. Laatste is in de zomer duidelijk merkbaar! Ook houdt een groen het water beter vast bij regen waardoor het riool wordt ontzien. Zie ook subsidie afkoppelen regenwater

Groendak duurzaam

In Nederland zijn er vooral op regionaal niveau diverse subsidies voor groene daken. Hieronder vindt je in de subsidietool de mogelijkheden voor het aanleggen van een groen dak in jouw regio.

Check subsidies en leningen voor een Groendak in jouw gemeente

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geachte redactie,

De juiste links naar Rotterdamse informatie over Groene Daken en -subsidies daarop zijn

http://www.rotterdam.nl/groenedaken
en
http://www.rotterdamclimateinitiative.nl/groene_daken

Vriendelijke groet,
Sybren Visser

Bedankt voor de tip Sybren

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.