Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Groendak duurzaam

  Subsidie Groen Dak

  Steeds meer gemeenten vinden meer groen en duurzaamheid belangrijk bij de ontwikkeling van de stad of gemeente. Groene daken hebben een positieve werking op de gezondheid van mensen en bovendien brengen groene daken de natuur in de bebouwde omgeving. Een groendak kan in principe op ieder geschikt gebouw: woonhuis, appartement, overkapping, garage of schuur. Een dak met planten dempt het geluid en heeft een isolerende werking. Laatste is in de zomer duidelijk merkbaar! Ook houdt een groen het water beter vast bij regen waardoor het riool wordt ontzien. Zie ook subsidie afkoppelen regenwater

  Groendak duurzaam

  In Nederland zijn er vooral op regionaal niveau diverse subsidies voor groene daken. Hieronder vindt je in de subsidietool de mogelijkheden voor het aanleggen van een groen dak in jouw regio.

  Check subsidies en leningen voor een Groendak in jouw gemeente

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  2 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Geachte redactie,

  De juiste links naar Rotterdamse informatie over Groene Daken en -subsidies daarop zijn

  http://www.rotterdam.nl/groenedaken
  en
  http://www.rotterdamclimateinitiative.nl/groene_daken

  Vriendelijke groet,
  Sybren Visser

  Bedankt voor de tip Sybren

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.