Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Spouwmuurisolatie subsidie gemeente duurzaam verbouwen

  Subsidie (Spouw)muur

  Onder muurisolatie wordt meestal spouwmuurisolatie verstaan. Hierbij wordt de lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope manier van isoleren met een korte terugverdientijd van 4 – 6 jaar. Huizen tussen 1930 en 1980 komen meestal in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Huizen van voor 1930 hebben vaak geen spouw waardoor alleen gevelisolatie aan binnen- en buitenkant een optie is.

  Spouwmuurisolatie subsidie gemeente duurzaam verbouwen

  Naast subsidie vallen de werkzaamheden voor muurisolatie ook onder het lage BTW tarief van 9%. Het is nog onduidelijk wanneer deze regeling komt te vervallen. Het verlaagde BTW tarief hoef je niet als subsidie aan te vragen maar wordt verrekend met de aannemer. Lees uitgebreide informatie over lage BTW tarief isolatie
  Kijk in onderstaande subsidietool naar het volledige aanbod van subsidies en leningen in jouw gemeente.

  Check subsidie Muurisolatie in jouw gemeente

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.