Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Warme truien dag

Warme Truiendag

De verjaardag van het Kyoto-verdrag op 16 februari is de aanleiding om elk jaar rond die tijd een Warme Truiendag te houden. Zet de verwarming een graad lager en trek een trui aan. Dat is het idee. Want elke graad lager levert een energiebesparing van 7% op. En dat betekent weer dat je 7% minder CO2 uitstoot. De dag is een initiatief van Het Klimaatverbond. Zij organiseren Warme Truiendag sinds 2007 om de afspraken van het Kyoto protocol steeds weer onder de aandacht te brengen. Dit jaar hebben zij in Greenchoice een partner gevonden om deze energiebesparingsactie voor het voetlicht te brengen.

warme-truien-dag

Goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee

Dit jaar wordt de dag gehouden op 8 februari. Aanstaande vrijdag dus. Leg die warme trui dus al vast klaar, haal die lekkere wollen deken uit de kast en zet je thermostaat vrijdag een graadje lager. Of meer dragen lager. Of doe de verwarming een dag helemaal uit. Maar misschien is dat niet handig omdat het er nu naar uit ziet dat het dan weer gaat vriezen. Het gaat om het idee. Zodat mensen zich meer bewust worden van de eigen verantwoordelijkheid bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Een groot deel van mensen is zich nauwelijks bewust van hun energiegebruik. Meer dan een kwart van de mensen laat ’s nachts de verwarming op dezelfde temperatuur staan als overdag. Daar is bijvoorbeeld wel 10 graden te winnen. Alle kleine beetjes helpen. Misschien voel je je eigenlijk net zo behaaglijk bij die lagere temperatuur en kun je de thermostaat lager laten staan. Dan is er al weer meer gewonnen.

Neem je verantwoordelijkheid

Deze actie is niet alleen bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven en gemeenten. Daar valt natuurlijk een nog grotere winst te behalen. Qua besparing, maar ook in het uitdragen van de boodschap. Op de site van de Warme Truien Dag kun je zien welke initiatieven andere gemeenten, bedrijven en particulieren genomen hebben. Doe mee, schrijf je in en spreekt het voort!

Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.