Subsidie Energielabel/ energiebesparing

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel voor de verkoop en verhuur van een huis is  januari 2008 ingevoerd. Na een aanvankelijk slechte start is in 2010 een sterk verbeterde versie van het energielabel op de markt gekomen.  Om het gebruik van het label te stimuleren zijn een aantal landelijke subsidies gekoppeld aan het energielabel.

Een energielabel geeft je inzicht in het energieverbruik van je huis. Hierbij wordt gekeken naar de isolatie van je dak, muur, vloer en ramen. Ook geeft  het energielabel aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Interessante informatie als je een huis gaat kopen of huren, want een zuiniger huis betekent een lagere energierekening, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.

De overheid wil huiseigenaren met het energielabel stimuleren tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Dit is dan ook de reden dat een aantal subsidies zijn gekoppeld aan het energielabel.  Hieronder vind je het overzicht van de bestaande subsidie regelingen:

Subsidie Energielabel
Via de stimuleringspremie Meer Met Minder is het mogelijk subsidie te krijgen voor het maken van een labelsprong. Een labelsprong betekent dat je woning een klasse zuiniger wordt, bijvoorbeeld van een energielabel E naar een D woning. Lees verder: Subsidie Energielabel

 

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld